LIVE. Zwaar onweer trekt dinsdagavond over ons land

De weerdiensten voorspellen dat dinsdagavond een actieve onweerszone van west naar oost over ons land zal trekken. Dat kan gepaard gaan met veel neerslag op korte tijd, hagel en sterke windstoten. Volg alles hier op de voet.

 

Meer krantenkoppen in België

MSKA Roeselare Campus Tant start nieuw schooljaar met festival en nieuwe adjunct-directeur

De start van het nieuwe schooljaar in MSKA Roeselare Campus Tant werd vrijdag gevierd met een heuse kick-off, waarbij de festivalsfeer niet ver te zoeken was. “Het is belangrijk dat de vele nieuwe leerlingen zich hier onmiddellijk thuis voelen”, aldus Fangio Hoorelbeke, die met Joke Ghyselen een nieuwe adjunct-directeur aan zijn zijde krijgt.
The post MSKA Roeselare Campus Tant

Lees meer »

Aantal boeren blijft dalen: in één jaar tijd weer zes procent minder landbouwbedrijven

West-Vlaanderen telt nog 7.463 landbouwbedrijven. 507 stuks of 6 procent minder dan een jaar geleden en liefst 15 procent minder in vergelijking met tien jaar eerder. Toen waren er nog 8.792 land- en tuinbouwers in onze provincie aan de slag. Dat blijkt uit de jaarlijkse cijfers van Statbel, het Belgische statistiekbureau. “De politiek moet dringend een duidelijk én werkbaar kader

Lees meer »

Belgische vrouw dood aangetroffen in Thailand

In Thailand is een 28-jarige Belgische toeriste om het leven gekomen. Dat heeft Buitenlandse Zaken bevestigd. Haar lichaam werd gevonden in de buurt van een bekende waterval in het noorden van het land. Volgens Thaise media was ze sinds vrijdag vermist en is er een zoekactie opgestart in de buurt waar haar fiets was aangetroffen. Vandaag is haar lichaam gevonden.

Lees meer »

Meerderheid leerlingen VHSI Brugge vindt GSM-verbod geen slechte zaak

Sinds dit schooljaar geldt in het VHSI (Vrij Handels- en Sportinstituut) in Brugge een strikt GSM-verbod. Wanneer de leerlingen op school aankomen, wordt het mobieltje in een ‘Zakkie’ gestopt en verdwijnt het toestel voor de hele dag achter slot en grendel. We polsten tijdens de middagpauze van de eerste schooldag naar de reactie van enkele leerlingen op deze maatregel.

Lees meer »

Hubert De Meester (96), ooggetuige van de bevrijding: “Bruggelingen juichten de Canadezen toe, maar ik zag ook beestigheden”

De Bruggelingen stonden de Canadezen toe te juichen, maar ik zag ook beestigheden: aan de Eiermarkt werd een collaborateur met een hockey stick afgeranseld. Het bloed gutste over zijn aangezicht. Dat beeld vergeet ik nooit”, zegt Hubert De Meester (96). Een ooggetuigenverslag van de laatste oorlogsdagen en bevrijding van Brugge op 12 september 1944, tachtig jaar geleden.
The post

Lees meer »

Hollebekenaar Marvin Odent strandt op zeven seconden van brons in de tijdrit op de Paralympische Spelen in Parijs

Woensdag stonden op de Paralympische Spelen in Parijs verschillende tijdritten op het programma. In de categorie MH3 was het de beurt aan Marvin Odent. De Hollebekenaar debuteerde op de Spelen en werd knap vierde. Donderdag volgt al de wegrit.
The post Hollebekenaar Marvin Odent strandt op zeven seconden van brons in de tijdrit op de Paralympische Spelen in Parijs

Lees meer »

Onderhandelaars nieuwe regering zijn het eens: gedaan met fiscaal cadeau tot 5.000 euro voor wie fors renoveert

De nieuwe Vlaamse regering dooft de vrijstelling op de onroerende voorheffing uit voor wie intensief renoveert. Enkele tienduizenden huiseigenaars betaalden dankzij die maatregel tot vijf jaar lang de helft of zelfs nul euro ‘grondlasten’, goed voor een belastingkorting van gemiddeld 3.000 tot 5.000 euro. De reden voor de schrapping ligt voor de hand: heel wat Vlamingen renoveren sowieso al tot

Lees meer »