Zomerbar strijkt zes weken lang neer op de Meerhoek

Op de site van de Meerhoek opent zomerbar Summerlake donderdag opnieuw de deuren. Voor uitbaters David Van der Stede en Bart Vansteenkiste is het al de zesde editie. “Ons concept blijft behouden. We hopen op beter zomerweer, maar ook bij slecht weer kunnen bezoekers hier overdekt genieten van deze mooie locatie.”

Summerlake is uitgegroeid tot een vaste waarde binnen de zomerbars. David Van der Stede en Bart Vansteenkiste starten donderdag voor de zesde keer hun pop-upinitiatief op. Ook dit jaar palmen ze zes weken lang de Meerhoek in Sint-Eloois-Winkel in.

“We kunnen hier gebruik maken van een erg mooie locatie. Aan het concept wijzigen we nauwelijks iets. We hopen dat de weergoden ons beter gezind zijn dan vorig jaar. Anderzijds beschikken we hier over veel overdekte plaatsen waardoor bezoekers bij minder weer toch nog kunnen genieten van de omgeving van het water. Wij zien Summerlake nog altijd als de ideale locatie voor een korte vakantie in eigen land.”

Muzikale beleving

De organisatoren zetten dit jaar nog extra in op beleving. Zo zorgen saxofonist Sakso, violist Violinvasion en percussionist Sam Anderson voor muzikale animatie. Op woensdag- en zaterdagmiddagen komt Arjoentje langs voor de kinderen. Wie graag eerst wat wil sporten vooraleer te relaxen in de zomerbar kan deelnemen aan één van de sessies van Beweegpunt.

“Maar net zoals de voorbije jaren zetten we ook echt in op eten. We bieden een brasseriekaart aan, maar hier kan je ook volop genieten van tapas. Op de zondagen pakken we uit met Family Lunchdays, een leuke formule voor gezinnen en vrienden.” Op twee van die zondagen kan je kiezen voor Fruits de Mer. Voor dergelijke evenementen dien je wel te reserveren.

Zomerbar Summerlake is open van donderdag 11 juli tot en met zondag 18 augustus. Op maandag, dinsdag en woensdag openen David, Bart en hun team de deuren om 14 uur. Van donderdag tot en met zondag is de zomerbar open vanaf 11 uur. “Het is nu al de zesde editie van dit zomerinitiatief, maar nog ieder jaar kriebelt het om terug te beginnen.”

The post Zomerbar strijkt zes weken lang neer op de Meerhoek is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Viggo Van Neste (19) moet stoppen met koersen: “Ik werd bang op mijn fiets door hartklachten”

Noodgedwongen moet Viggo Van Neste (19) uit Oostkamp een punt zetten achter zijn wielercarrière. Die was gestart met tal van overwinningen bij aspiranten en nieuwelingen, maar ging vanaf 2022 een stuk minder. Om medische redenen zal de eerstejaarsbelofte niet meer in het peloton te zien zijn.
The post Viggo Van Neste (19) moet stoppen met koersen: “Ik werd bang

Lees meer »

Jager die ara doodschoot na bijna zes jaar procederen veroordeeld: “Eindelijk gerechtigheid voor Rambo”

De jager uit Deurne die in december 2018 een tamme, getrainde freeflying papegaai uit de lucht schoot in Malle, is vrijdag door het hof van beroep in Gent veroordeeld voor inbreuken op de dierenwelzijnswet. Zijn wapen werd verbeurdverklaard, hij moet een geldboete betalen en de rechtsplegingskosten. De jager is nu zwaarder veroordeeld dan in eerste aanleg. “Mijn cliënt is enorm

Lees meer »

Gratis festival Back to the Roots lokt 5.000 mensen naar Park Ter Walle: “Het leeft, dus we gaan dit blijven organiseren”

Een legende die voor altijd in postcode 8930 zal blijven leven. Back to the Roots sloot haar derde editie af met absolute recordcijfers. Het gratis festival lokte 5.000 mensen naar Park Ter Walle en de organisatie kijkt al uit naar volgend jaar. “Het leeft dusdanig bij iedereen dat we gaan blijven organiseren.”
The post Gratis festival Back to the

Lees meer »

Van duurdere bustickets tot minder toeslagen op het kindergeld: hierop loopt de Vlaamse formatie voorlopig vast

Vijf weken voor de lokale verkiezingen is het steeds moeilijker om toegevingen te doen en onpopulaire maatregelen te verkopen. En dus krijgt ook het tweede compromisvoorstel van Vlaams formateur Matthias Diependaele (N-VA) een onvoldoende van CD&V en Vooruit. Ze zien te weinig extra investeringen. Toch is er één goede reden waarom we binnenkort wél een nieuwe Vlaamse regering krijgen. Van

Lees meer »

China rolt rode loper uit voor Afrikaanse leiders

China rolt maandag de rode loper uit voor leiders uit heel Afrika, die hun opwachting maken op het vijfdaagse Forum voor Chinees-Afrikaanse Samenwerking (FOCAC). Bedoeling van de top is het verdiepen van de banden tussen China en het Afrikaanse continent, waar de aanzienlijke leningen van Peking de bouw van talloze infrastructuurprojecten mogelijk hebben gemaakt.

Lees meer »

Landbouwgrond in West-Vlaanderen fors duurder geworden

Landbouwgrond in Vlaanderen is in vijf jaar tijd meer dan 20 procent duurder geworden. Dat blijkt woensdag uit de notarisbarometer met cijfers voor de eerste jaarhelft. In vergelijking met het jaargemiddelde van 2023 gaat het om een toename met 2,8 procent.
The post Landbouwgrond in West-Vlaanderen fors duurder geworden appeared first on KW.be.

Lees meer »

Chaos in Spaanse supermarkten door trend op TikTok: leg ananas in je winkelwagen en scoor een date

In Spanje gebeurt iets bijzonders in de supermarkt. Het lijkt erop dat de gewone winkelkar een nieuwe functie heeft gekregen: hulpmiddel bij het vinden van de liefde! Vrijgezelle Spanjaarden stormen naar de supermarkten, vooral naar de populaire keten Mercadona, op zoek naar een romantische ontmoeting. En het gaat niet om zomaar boodschappen doen. Nee, de sleutel tot iemands hart ligt

Lees meer »

Antiquair Paul De Grande zorgt voor ludieke stunt tijdens Open Monumentendag dat 14.000 belangstellenden lokte in Brugge

Voor de 36ste editie van Open Monumentendag organiseerde Stad Brugge op 7 en 8 september opnieuw een volwaardig Open Monumentenweekend. Brugge blijft de enige gemeente in Vlaanderen waar men een heel weekend lang kan genieten van een sterk erfgoedaanbod, met 21 opengestelde locaties en 13 activiteiten. Ze lokten in totaal meer dan 14.000 bezoekers. Ook de Brugse antiquair Paul De

Lees meer »