N-VA Aalst zet Bende-slachtoffer David Van de Steen op lijst voor gemeenteraadsverkiezingen

David Van de Steen kiest voor de N-VA-lijst bij de gemeenteraadsverkiezingen in Aalst. Dat bevestigen meerdere bronnen aan VRT NWS. David Van de Steen overleefde als kind de aanslag van de Bende van Nijvel op de Delhaize-supermarkt in Aalst. Vanavond keurt N-VA Aalst de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen goed. 

Meer krantenkoppen in België

Tot nu toe onbekende dinosaurussoort ontdekt in Spanje

In Spanje is een tot nu onbekende dinosaurussoort aangetroffen: de Qunkasaura pintiquiniestra was een enorme herbivoor met een lange nek, 20 meter lang en 15 ton zwaar, die ruim 75 miljoen jaar geleden leefde. Dat schrijven wetenschappers uit Spanje en Portugal in het vakblad Nature Communications Biology. De vondst geeft specialisten belangrijke inzichten over dinosaurussen, die 66 miljoen jaar geleden

Lees meer »

“Geen enkele afspraak of regel werd nageleefd”: ook vakbonden bij productiehuis achter ‘Thuis’ klagen wanbeleid bij VRT aan

Na het ontslag op staande voet van twee toplui rommelt het binnen de VRT. En er is nog meer ontevredenheid over de openbare omroep. Uit een nieuwe brief, die ons via onze tiplijn 4040 is toegestuurd, blijkt dat ook de vakbonden bij Eyeworks, het productiehuis dat de serie ‘Thuis’ heeft overgenomen, niet te spreken zijn over het beleid van de

Lees meer »

Ondanks internationaal arrestatiebevel: Mongolië verwelkomt Poetin met militaire erehaag op luchthaven

De Russische president Vladimir Poetin is aangekomen in Mongolië. Het is zijn eerste reis naar een land dat het Statuut van Rome inzake het Internationaal Strafhof heeft ondertekend, sinds die rechtbank in maart 2023 een arrestatiebevel tegen hem uitvaardigde wegens oorlogsmisdaden. Maar in plaats van een arrestatie werd de president verwelkomd in de hoofdstad Ulaanbatar met een militaire erehaag op

Lees meer »

Na De Wever zijn pleidooi voor luchtafweer: hoe kwetsbaar is ons land? “We kruipen dan best in een heel diep hol in de grond”

Bart De Wever (N-VA) vreest dat de haven van Antwerpen wel eens vet omcirkeld kan staan op de Russische kaarten met potentiële doelwitten en pleit daarom voor een luchtafweersysteem in de koekenstad. Wat stelt de burgemeester voor? Hoe diep moeten we ervoor in de buidel tasten? Maar vooral: hoe kwetsbaar is ons land vandaag als Poetin op de knop duwt?

Lees meer »

5 jaar na dodelijke gasexplosie in Wilrijk kampen slachtoffers nog altijd met problemen: “Nog heel mijn leven moet ik 2 keer per week naar de kine”

In Wilrijk is de gasexplosie herdacht die 5 jaar geleden een grote ravage veroorzaakte en waarbij een bejaarde vrouw om het leven kwam. Enkele anderen raakten gewond en 3 huizen waren volledig vernield. Slachtoffers van toen ondervinden vandaag nog steeds de gevolgen van die zware explosie. "Bij harde knallen krijg ik nog altijd paniekaanvallen", zegt Katy Watterniaux-Peeters. Vijf jaar geleden

Lees meer »

Nieuw-Zeeland verdrievoudigt toeristenbelasting

De prijs die internationale toeristen moeten betalen om Nieuw-Zeeland binnen te komen, stijgt begin volgende maand van 35 Nieuw-Zeelandse dollar (bijna 20 euro) naar 100 dollar (ruim 56 euro). De verdrievoudiging van de prijs is onder meer nodig voor natuurbescherming, meldt de regering van het land.

Lees meer »

Team8630 stelt kandidatenlijst gemeenteraadsverkiezingen voor: “Een team vol energie om Veurne meer te geven dan dat het nu krijgt”

Exact een jaar voor de datum van de gemeenteraadsverkiezingen 2024 was er even politieke opschudding in Veurne. CD&V, coalitiepartner van Veurne Plus en oppositiepartij N-VA maakten bekend dat ze samen als team8630 op 13 oktober de Veurnse burgers wilden overtuigen om voor hen te kiezen.
The post Team8630 stelt kandidatenlijst gemeenteraadsverkiezingen voor: “Een team vol energie om Veurne meer

Lees meer »

Kloosterhof in Ingelmunster houdt 14de editie van buurtfeest

De bewoners van het Kloosterhof vierden voor de 14de keer feest. Dit jaar was het thema Oscars & the movies. Vanwege het slechte weer vond men een onderkomen in café Hazekapel in de Doelstraat.
The post Kloosterhof in Ingelmunster houdt 14de editie van buurtfeest appeared first on KW.be.

Lees meer »

90 seconden na noodoproep is drone al onderweg: “Kostbare tijd winnen bij brand en ongevallen”

Politie- en brandweerdiensten krijgen ogen in de lucht. Daar zorgen binnenkort de 70 droneplatformen van telecombedrijf Citymesh voor. Het plan: binnen de 90 seconden na een noodoproep de drone laten vertrekken en amper een paar minuten later al een gedetailleerd beeld krijgen van de toestand waarvoor ze uitrukken. Dit is hoe het ‘safety drone shield’ zal werken.

Lees meer »

Oegandese marathonloopster overleden nadat ze door haar partner met benzine overgoten en in brand gestoken werd

De Oegandese marathonloopster Rebecca Cheptegei is afgelopen nacht overleden aan haar verwondingen, die ze opliep bij een geval van extreem partnergeweld. Dat maakte Donald Rukare, de voorzitter van het Oegandees Olympisch Comité, donderdag bekend. De 33-jarige Cheptegei, die vorige maand nog 44e eindigde in de olympische marathon, werd door haar partner met benzine overgoten en in brand gestoken.

Lees meer »

“Hoe kan Studio 100 zo flateren?”: stem van Josje duikt op op heruitgave met enkel de originele K3’tjes

“Hoe kan een bedrijf als Studio 100 zo’n blunder begaan?” Op sociale media regent het reacties over ‘Oya Lélé’, de nieuwste K3-LP die vorige week uitkwam. Fans merkten al snel een bizarre fout op: hoewel alle nummers door de originele K3 – Karen, Kristel en Kathleen – gezongen hadden moeten worden, is er toch één liedje met Josje Huisman op

Lees meer »

Landskampioenen, bekerwinnaars en oud-internationals: deze oude bekenden zijn te zien in ons amateurvoetbal

Vorig weekend begon ook in het amateurvoetbal de competitie. Vaak is het dan zoeken naar interessante figuren of oude bekenden die zich op de amateur- en provinciale velden wekelijks uitleven. Wij gingen daarom op zoek naar een elftal namen dat weleens een belletje zou kunnen doen rinkelen.
The post Landskampioenen, bekerwinnaars en oud-internationals: deze oude bekenden zijn te zien

Lees meer »