Nooit minder vlinders dan dit voorjaar

De vlinder kent zijn slechtste voorjaar in Vlaanderen ooit, dat meldt Natuurpunt. De vlinder, zo klinkt het, is terechtgekomen in de perfecte storm. De droogte, versnipperde natuurgebieden en een overdaad aan stikstof zouden de boosdoeners zijn.

 

Meer krantenkoppen in België

Student Kick-Off in Tielt wordt tweeluik met nieuw event op zaterdag: “In de namiddag zijn gezinnen met kinderen gratis welkom”

Jeugdcafés De Keet en d’Hespe bundelen op vrijdag 13 september de krachten voor een nieuwe editie van de Student Kick-Off in het Patersbos in Tielt, al krijgt het evenement voor het eerst ook een gezinsvriendelijk vervolg op zaterdagnamiddag. Vanaf 13 uur is iedereen er gratis welkom op het ruime terras.
The post Student Kick-Off in Tielt wordt tweeluik met

Lees meer »

Adele had geen zin om concerten in München uit te breiden, zangeres wees verschillende aanbiedingen af

“Ik zal ongelooflijk lang niet te zien zijn.” Adele (36) heeft na haar laatste concert in München tijdelijk afscheid genomen van haar fans. De Britse nachtegaal heeft naar eigen zeggen nood aan een lange pauze. Al had de zangeres ook opnieuw op tournee kunnen gaan. Volgens bronnen heeft Adele verschillende aanbiedingen gekregen, maar daar had de superster blijkbaar geen zin

Lees meer »

Veurne herdenkt 80 jaar bevrijding: “Gebeurde zonder slag of stoot maar de Duitsers bliezen wel de bruggen op”

In 2024 is het 80 jaar geleden dat de geallieerden Europa bevrijdden van de Duitse bezetting. Dat laat ook Veurne niet onopgemerkt voorbij gaan. Terwijl 6 juni 1944, ook D-Day genoemd, het begin was van die bevrijding, duurde het nog tot 8 september vooraleer de Duitse bezetter uit Veurne verdreven werd.
The post Veurne herdenkt 80 jaar bevrijding: “Gebeurde

Lees meer »

Jens Dendoncker blikt terug op gênant moment uit zijn carrière: “Ik zei ‘sorry’ en liep snel van het podium”

Jens Dendoncker (34) keert binnenkort terug als presentator van ‘The Masked Singer’. Vorig jaar wist hij het publiek al te charmeren, hoewel zijn optredens niet altijd vlekkeloos verliepen. In de podcast ‘Achter de Schermen’ blikt hij terug op een van de meest gênante momenten uit zijn carrière. “In de begin van mijn carrière ben ik meermaals keihard afgegaan.”

Lees meer »

Van “Ik wil je pappie zijn” tot “Zwijg, vrouw”: dit zijn de strafste momenten uit het Nederlandse ‘B&B zoekt lief’

Een van de favoriete programma’s van Gert Verhulst (56) is ‘B&B vol liefde’, de originele Nederlandse versie van ‘B&B zoekt lief’. Hij vindt de Vlaamse reeks op VTM maar een “flauw en slecht aftreksel”. Dat valt te begrijpen als je weet wat er allemaal in de Nederlandse versie gebeurt. Dacht je dat de uitspraken van Jelmont al opvallend waren? Denk

Lees meer »

“Geen reddingsvesten en met 80 opeengepakt in bootjes”: steeds meer vluchtelingen maken gevaarlijke oversteek naar VK 

Steeds meer migranten en vluchtelingen maken de oversteek via de Noordzee, maar het materiaal en de omstandigheden worden er alsmaar slechter op. Dat zegt federaal magistraat, Ann Lukowiak, die strijdt tegen mensensmokkel. Vaak zijn er nauwelijks reddingsvesten aan boord en worden te veel mensen in de boten geduwd. "In de beginjaren zaten 4 tot 10 mensen op de bootjes, nu

Lees meer »

Omstreden Venezolaanse president Maduro verrast: ‘Dit jaar vieren we Kerstmis op 1 oktober’

Terwijl de aandacht van de wereld voor Venezuela zich richt op de gevolgen van een zeer omstreden presidentsverkiezing, de vervolging van critici van het bewind en het arrestatiebevel tegen de voormalige oppositiekandidaat voor het presidentschap, kondigde de Venezolaanse president Nicolás Maduro iets opvallends aan: hij besloot de viering van Kerstmis naar voren te halen en wel op 1 oktober.

Lees meer »

Rode Duivels treffen Israëlisch elftal in Hongarije (en niet in België) “door veiligheidsdreiging”: waarom kan het in Debrecen wel?

De Rode Duivels spelen hun eerste Nations League-’thuiswedstrijd’ tegen Israël niet in eigen land, maar op Hongaarse bodem. De stad Brussel vond het veiligheidsrisico te groot om de match in het Koning Boudewijnstadion te houden. Ook andere steden vonden een wedstrijd tegen Israël geen goed idee. Waarom kan het dan wel in Hongarije?

Lees meer »

“Tijd nemen om op adem te komen en inspiratie te vinden”: rockband DIRK. mept (voorlopig) op pauzeknop

DIRK. drukt, nee, mept op de pauzeknop. Na tien jaar gitaargeweld, knalshows op de mooiste podia in binnen- en buitenland en drie alom geprezen albums nemen Vlaanderens favoriete indie-rockers een vakantie van onbepaalde duur. Om te herbronnen en aan nieuw materiaal te werken, terwijl frontman Jelle Denturck zijn horizon verbreedt met Dressed Like Boys. Op 19 december draait DIRK. nog

Lees meer »

Roeselarenaar krijgt vier jaar cel voor messteken aan inmiddels overleden partner

Een zoveelste ruzie tussen een koppel op een appartement in Roeselare ontaardde in een steekpartij. Een 70-jarige vrouw overleefde maar op het nippertje. Haar partner kreeg daarvoor van de rechter een celstraf van vier jaar voor poging doodslag. De helft van de straf is voorwaardelijk, als hij zich aan enkele voorwaarden houdt. Aan het slachtoffer moet hij ruim 6.000 euro

Lees meer »