Leiepark officieel geopend als belevingspark

“Ik verklaar hierbij het Leiepark officieel geopend!” Met statige woorden startte burgemeester Alice Leeuwerck met een rondleiding door het gemeentepark.

Hoewel het park al langer dan vandaag voor het publiek toegankelijk is, werd bewust gewacht met het houden van een officieel moment. “Het is van dag één de bedoeling geweest om van het gemeentepark een echt belevingspark te maken. Een perfecte combinatie van ontspanning, speelplezier en natuurlijke rust.”

Speelzone

“Ondertussen kunnen we trots zeggen dat het is afgewerkt. Er is een speelzone met speeltuigen voor de kinderen, er is plaats voor kunst, er is een hondenweide en er is zelfs een gigantisch schaakspel voorzien. De ecologische toets is nooit ver verwijderd want voor het beheer van het gras, wordt gebruik gemaakt van schapen.”

The post Leiepark officieel geopend als belevingspark is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Kunstzomer Leiestreek sluit af met uitgebreide versie

Op de Transfosite werd de 16de editie van Kunstzomer Leiestreek officieel geopend. Nog tot eind september kunnen bezoekers gratis genieten van kunst op 17 unieke locaties verspreid over evenveel steden en gemeenten in de Leiestreek.
The post Kunstzomer Leiestreek sluit af met uitgebreide versie appeared first on KW.be.

Lees meer »

Staatssecretaris de Moor beslist eenzijdig om asielcentrum Koksijde open te houden tot 1 november, maar burgemeester blijft niet bij de pakken zitten

De verstandhouding met Fedasil en Koksijdse burgemeester Marc Vanden Bussche is nooit goed geweest, maar die is nu helemaal afgekoeld tot ver onder het vriespunt. De burgemeester ergert zich mateloos aan het gebrek aan communicatie en respect, aan het feit dat staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor meent dat ze zich boven de wet kan stellen. Zij lapte

Lees meer »

Ria Bouten is directeur van cvo MIRAS regio Waregem: “Steeds meer allochtonen volgen lessen Nederlands”

Het centrum voor volwassenenonderwijs (cvo) MIRAS ziet in Waregem het Nederlands voor anderstaligen in sneltreinvaart uitgroeien tot de belangrijkste richting in het aanbod. “Ik vind het belangrijk om snel in te spelen op de noden van de tijd”, zegt regionaal directeur Ria Bouten (54) bij de start van het nieuwe schooljaar.
The post Ria Bouten is directeur van cvo

Lees meer »

Kunstenfestival Watou lokte goede 20.000 bezoekers

Het Kunstenfestival Watou, een organisatie van de stad Poperinge, heeft zijn editie van 2024 afgesloten met meer dan 20.000 bezoekers. Het enthousiasme van de bezoekers voor ‘Landscape of the Imagination’ was groot, wat zich weerspiegelde in een mooie stijging van de daggemiddelden, zelfs met de latere start van het festival en een extra sluitingsdag per week.
The post Kunstenfestival

Lees meer »

Ensemble Respiro brengt concert ‘Barok & Beyond’: “Barok in een geheel nieuw jasje”

Op zaterdag 19 oktober vanaf 20 uur speelt het Ensemble Respiro een Concerti Grossi van Händel en Vivaldi én een gloednieuw Concerto Grosso van Siewald Degraeve, speciaal georkestreerd voor het ensemble. Het concert gaat door in de Sint-Godelievekerk in Heule-Watermolen.
The post Ensemble Respiro brengt concert ‘Barok & Beyond’: “Barok in een geheel nieuw jasje” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Joris Hessels realiseert in nieuw Canvasprogramma zeemansdroom van 90-jarige Willy: “De bompa die ik nooit heb gehad”

In de nieuwe VRT Canvas-reeks ‘Willy’s boot’ probeert Joris Hessels om Willy Bontinck (90) nog een laatste keer op zee te krijgen, aan boord van zijn zeilboot die al 30 jaar staat te verkommeren. Enkele weken geleden is Bontinck overleden, nadat hij de volledige reeks nog gezien heeft. "Ik ben dankbaar en trots op hoe mijn naïef idee zo’n verbindend

Lees meer »