Nieuwe omkleedhokjes met douches zorgen voor extra comfort voor Oostendse strandgangers

In Oostende werd een nieuw omkleedhokje op het strand in gebruik genomen, ter hoogte van de Christinastraat. Het zal beschikbaar zijn tot eind september. De stad wil hiermee de ervaring van zowel lokale bewoners als toeristen verbeteren. Het is een realisatie van de Stedelijke Werkhuizen.

Het nieuwe omkleedhokje biedt strandgangers een comfortabele en discrete plek om zich om te kleden. Dit moderne hokje is strategisch geplaatst nabij het drukbezochte strandgedeelte, zodat bezoekers snel en gemakkelijk toegang hebben. Aan de buitenzijde van het hokje is het ook mogelijk om te douchen. Daarnaast is er ook in de nabijheid van het omkleedhokje een kraantje terug te vinden met drinkbaar water, waar mensen hervulbare flessen kunnen aanvullen. Ook een dispenser met zonnecrème naast het omkleedhokje zorgt voor extra comfort voor de strandbezoeker.

Stap vooruit

“We zijn altijd op zoek naar manieren om de ervaring van onze bezoekers én inwoners te verbeteren. Met de toevoeging van dit omkleedhokje willen we ervoor zorgen dat iedereen kan genieten van een zorgeloos en comfortabel dagje aan het strand. Dit is slechts een van de vele stappen die we nemen om Oostende als topbestemming aan de kust te blijven vooropzetten”, zegt Kurt Claeys, waarnemend burgemeester van Oostende.

“Met dit omkleedhokje willen we ervoor zorgen dat iedereen kan genieten van een zorgeloos en comfortabel dagje aan het strand”

Het omkleedhokje is gemaakt van duurzame materialen en ontworpen met oog voor zowel esthetiek als functionaliteit. Het werd volledig ontworpen en gemaakt door de Stedelijke Werkhuizen van Stad Oostende. De constructie is robuust en bestand tegen de zoute zeelucht, wat zorgt voor een lange levensduur. Daarnaast is het hokje ruim en goed geventileerd, wat bijdraagt aan een prettige gebruikerservaring.

Veiligheid en onthaal

Oostende blijft zich inzetten voor het verbeteren van de strandfaciliteiten en het aanbieden van een hoogwaardige ervaring aan de bezoekers. Ook nog ter hoogte van de Christinastraat vind je bijvoorbeeld een EHBO-post die deze zomer ook extra dienst doet als tijdelijk verzamelpunt voor verloren gelopen kinderen. Door deze invulling zorgt dit ervoor dat er een duidelijk punt is voor redders, hulpverleners en alle andere diensten op het strand om ouders naar daar door te verwijzen indien ze een kind verloren zijn.

Polsbandjes

De stad roept ouders ook op om hun kinderen polsbandjes aan te doen om de kinderen zo snel mogelijk te identificeren en zo ook de ongeruste ouders nog sneller te kunnen contacteren. Hierbij helpt het Beach Team om deze te verspreiden op het strand en kijken ze ook mee toe op het toezicht van de kinderen.

Op de zeedijk, bij het betreden van het strand, werden er ook informatieve borden geplaatst aan de trappen om de strandbezoekers wegwijs te maken. Op de plannen vind je onder andere de informatie rond de reddersvlaggen, de richtlijnen rond honden op het strand en een overzicht van alle EHBO-posten, beachbars en openbare toiletten.

The post Nieuwe omkleedhokjes met douches zorgen voor extra comfort voor Oostendse strandgangers is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Buren van doortrekkersterrein in Heule klagen over geluidsoverlast

In Heule, bij Kortrijk, klagen buurtbewoners over geluidsoverlast op het doortrekkersterrein aan de R8. Dat is een plek waar woonwagenbewoners kunnen verblijven. Afgelopen zomer was het terrein even dicht omdat de beheerder op vakantie was. Maar sinds midden augustus is het weer open: "Ik denk dat ik sindsdien al dagelijks de politie heb moeten bellen", zegt een buur.

Lees meer »

HLN TRANSFERLIVE. AA Gent gaat shoppen bij Lommel, Racing Genk versterkt zich met jonge Amerikaan

In de vijf grootste Europese competities (Engeland, Italië, Spanje, Duitsland en Frankrijk) is de transfermarkt gesloten. Maar dat betekent niet dat het transfergeweld over is. Onze Belgische ploegen bijvoorbeeld kunnen nog tot en met 6 september inkomende transfers afronden, maar vandaag wordt een cruciale dag voor onze Belgische ploegen die Europees spelen. Want: vannacht om 00u moeten de definitieve spelerslijsten

Lees meer »

Audi Vorst krijgt geen nieuw model meer. Waarom het voor 3.000 werknemers hopen is op Chinezen

Op een bijzondere ondernemingsraad dinsdag liet het bestuur van Audi Brussels de sociale partners weten dat de fabriek geen nieuw model toegewezen krijgt eens de productie van de Q8 e-tron volgend jaar wordt stopgezet. “Dat betekent een sluiting van de fabriek”, zeggen de vakbonden. Audi zelf vindt dat uiteraard allemaal te voorbarig. Maar heeft het bedrijf nog toekomst om er

Lees meer »

KIJK. Amerikaanse boer tovert maïsveld om in Taylor Swift-doolhof

Een Amerikaanse boer in de staat Ohio heeft zijn maïsveld omgetoverd tot een groot doolhof in het thema van Taylor Swift. Luchtbeelden tonen het prachtige doolhof met verschillende verwijzingen naar de superster. De boer maakt jaarlijks een nieuw doolhof, telkens in een ander thema. Dit jaar is die eer dus weggelegd voor de immens populaire Taylor Swift, die de wereld

Lees meer »

Huidig gemeenteraadslid Dirk Hebben trekt de lijst Groen Poperinge

Huidig gemeenteraadslid Dirk Hebben (64) trekt de lijst Groen voor de gemeenteraadsverkiezingen in Poperinge. De lijst wordt geduwd door voormalig gemeenteraadslid Alex Colpaert (74). De lijst telt 23 namen, en is dus onvolledig, er zijn 25 zitjes te begeven. Momenteel heeft Groen één zetel in de gemeenteraad.
The post Huidig gemeenteraadslid Dirk Hebben trekt de lijst Groen Poperinge appeared

Lees meer »

“Verkiezing helpt met het boosten van mijn zelfvertrouwen”: Axelle (17) uit Menen dingt naar het kroontje van Miss België

Menen zendt haar schonen uit! Axelle Sulis (17) dingt als tweede inwoner van de grensstad mee naar het kroontje van Miss België. De studente barst van de motivatie en zet alles op alles om het tot in de finale te kunnen schoppen. “Ik deed al mee aan een missverkiezing, maar koos resoluut voor Miss België!”

The post “Verkiezing helpt met

Lees meer »

Meisje van 14 zwaargewond na aanval door rottweiler in Nederlands-Limburg: “Ze is echt aan flarden gebeten”

Een 14-jarig meisje uit het Nederlandse Roermond is dinsdagmiddag in het Nederlands-Limburgse Vlodrop zwaargewond geraakt nadat ze is aangevallen door een rottweiler. De politie Limburg meldt dat de hond een spuitje heeft gekregen. “De chirurg in het ziekenhuis van Maastricht die haar heeft geholpen, is bij vijftig gestopt met het tellen van het aantal bijtwonden dat ze heeft”, zegt haar

Lees meer »

Helikopterpiloot van Royal Navy omgekomen bij ongeluk op Kanaal

Een lid van de Britse Royal Navy is in de nacht van woensdag op donderdag om het leven gekomen bij een helikoptercrash op het Kanaal. Dat maakt de marine donderdag bekend. De helikopter voerde een nachtelijke oefening uit met het vliegdekschip HMS Queen Elizabeth, toen het misging. De Merlin Mk4 moest volgens de Britse marine voor de kust van Dorset

Lees meer »

LIVESTREAM. Evenepoel wil ploegmaat Magnier naar nieuwe zege loodsen, kijk als HLN-abonnee nu LIVE naar de vijfde rit in de Tour of Britain

Na zijn dubbele olympische triomf in Parijs is Remco Evenepoel (24) aan het laatste deel van zijn seizoen begonnen. Zijn hoofddoel is het WK in Zürich, maar eerst rijdt Evenepoel mee in de Ronde van Groot-Brittannië (die morgen eindigt). Bij HLN zit u als abonnee op de eerste rij om de rittenkoers op deze pagina live te volgen, met deskundig

Lees meer »

Nieuw-Zeeland verdrievoudigt toeristenbelasting

De prijs die internationale toeristen moeten betalen om Nieuw-Zeeland binnen te komen, stijgt begin volgende maand van 35 Nieuw-Zeelandse dollar (bijna 20 euro) naar 100 dollar (ruim 56 euro). De verdrievoudiging van de prijs is onder meer nodig voor natuurbescherming, meldt de regering van het land.

Lees meer »