LIVE TOUR. Etappe op gang gevlagd – Jasper Philipsen ziet “grote kans op ritzege”, maar waarschuwt: “We moeten alert zijn voor waaiers”

Daags na de eerste rustdag in de Tour de France trekt het peloton van Orléans naar Saint-Amand-Montrond. Het parcours is nagenoeg vlak en dus zijn de sprinters allicht aan zet. Is het nu wel raak voor Jasper Philipsen of Arnaud De Lie? 

Meer krantenkoppen in België

KIJK LIVE. Magnier steekt tweede etappezege op zak, kijk als HLN-abonnee LIVE naar de nabeschouwing van de vierde rit in de Tour of Britain

Na zijn dubbele olympische triomf in Parijs is Remco Evenepoel (24) aan het laatste deel van zijn seizoen begonnen. Zijn hoofddoel is het WK in Zürich, maar eerst rijdt Evenepoel mee in de Ronde van Groot-Brittannië (die eindigt op 8 september). Bij HLN zit u als abonnee op de eerste rij om de rittenkoers op deze pagina live te volgen,

Lees meer »

Astrid (16) als jongste kandidaat verkozen tot nieuwe Tabaksfee: “Leuk om een jaar lang het gezicht van Wervik te zijn”

Astrid Windels (16) uit Kruiseke is de nieuwe Tabaksfee. De verkiezing op het terras van retroherberg In den Grooten Moriaen naast het Nationaal Tabaksmuseum in Wervik lokte veel volk. Voor de vierde keer op rij waren er vijf deelnemers. Vier daarvan zijn meer dan twintig jaar. Met Astrid won dus de jongste kandidaat.
The post Astrid (16) als jongste

Lees meer »

Nederlandse auto met bloedsporen aangetroffen in Zichen: politie zoekt inzittende(n)

De lokale politie van de zone Bilzen-Hoeselt-Riemst zocht zondagavond naar een of meerdere inzittenden van een achtergelaten auto in de Roosburchtstraat in Zichen. Op de achtergelaten veldweg nabij de Waalse grens en niet ver van Nederland werd de bewuste auto rond 19 uur aangetroffen. De wagen met Nederlandse nummerplaat lag in de gracht, maar van de bestuurder en mogelijke passagiers

Lees meer »

Laatste Vega-draagraket gelanceerd

In Kourou in Frans-Guyana is woensdagavond lokale tijd voor de laatste keer een Vega-draagraket gelanceerd. De lancering, die met een dag was uitgesteld, verliep volgens het lanceercentrum van de Europese Ruimtevaartorganisatie (ESA) volgens plan.

Lees meer »

Organisatie Schippersweekend droomt van editie met topcijfers: “10.000 festivalgangers lijkt niet onrealistisch”

Binnen minder dan twee weken opent het Schippersweekend voor de 39ste keer de deuren. Het festival uit Lauwe slaagde er de afgelopen jaren in te groeien tot een trekpleister van formaat, een tendens die zich verder zal zetten. “Ons petanquetoernooi? In amper 65 seconden uitverkocht!”
The post Organisatie Schippersweekend droomt van editie met topcijfers: “10.000 festivalgangers lijkt niet onrealistisch”

Lees meer »