LIVE GIRO DONNE. Halfweg derde etappe – Wat kan Kopecky in aankomst bergop?

In de Giro Donne eindigt de derde etappe vandaag op een lange, lopende klim. Mag Lotte Kopecky (28) na een vijfde plaats in de openingstijdrit en een tweede plek gisteren nu wél het zegegebaar maken? 

Meer krantenkoppen in België

Nieuw-Zeeland verdrievoudigt toeristentaks

Nieuw-Zeeland verdrievoudigt de belasting die de meeste toeristen moeten betalen om het land te bezoeken. Dat heeft de regering dinsdag aangekondigd. Vanaf oktober zullen toeristen 100 Nieuw-Zeelandse dollar betalen (ongeveer 56 euro) in plaats van 35.

Lees meer »

Nieuwe waarschuwing bij bier en wijn nog te soft volgens experts en minister: “Alcohol is gewoonweg niet gezond”

Ontslagnemend minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) en experts nemen geen genoegen met “Alcoholmisbruik schaadt de gezondheid”, de onlangs aangepaste slogan bij alcoholreclame. Dat melden de kranten van Mediahuis. De slogan zou volgens hen niet ver genoeg gaan én misleidend zijn. “We mogen de mensen geen blaasjes wijsmaken”, klinkt het.

Lees meer »

Ria Bouten is directeur van cvo MIRAS regio Waregem: “Steeds meer allochtonen volgen lessen Nederlands”

Het centrum voor volwassenenonderwijs (cvo) MIRAS ziet in Waregem het Nederlands voor anderstaligen in sneltreinvaart uitgroeien tot de belangrijkste richting in het aanbod. “Ik vind het belangrijk om snel in te spelen op de noden van de tijd”, zegt regionaal directeur Ria Bouten (54) bij de start van het nieuwe schooljaar.
The post Ria Bouten is directeur van cvo

Lees meer »

Vier doden en dertig gewonden bij schietpartij in Amerikaanse school

Bij een schietpartij op een middelbare school in de Amerikaanse staat Georgia zijn meerdere mensen neergeschoten. Zo berichten Amerikaanse media. Volgens nieuwszender MSNBC zijn zeker vier mensen om het leven gebracht en ongeveer dertig mensen gewond geraakt. De school heeft zo’n 1.932 leerlingen. De hulpdiensten zijn massaal ter plaatse. Er werd één verdachte opgepakt, volgens een verklaring van het Barrow

Lees meer »

Groep 82 verwent de bejaarden met seniorenfeest

De leden van Groep 82 hebben alle Ardooise en Koolskampse bejaarden uitgenodigd voor een seniorenfeest. Met ruim 300 gingen ze op de uitnodiging in. Groep 82 had Didier Feys op de affiche gezet en hij kroop nog eens in de kleren van zanger Hein Didioffsky. Iedereen werd verwend met koffie en gebak. Er waren bloemen
The post Groep 82

Lees meer »

Jager die ara doodschoot na bijna zes jaar procederen veroordeeld: “Eindelijk gerechtigheid voor Rambo”

De jager uit Deurne die in december 2018 een tamme, getrainde freeflying papegaai uit de lucht schoot in Malle, is vrijdag door het hof van beroep in Gent veroordeeld voor inbreuken op de dierenwelzijnswet. Zijn wapen werd verbeurdverklaard, hij moet een geldboete betalen en de rechtsplegingskosten. De jager is nu zwaarder veroordeeld dan in eerste aanleg. “Mijn cliënt is enorm

Lees meer »

Open Walletje keert na zeven jaar terug naar Knokke-Heist: ontdek veertig ondernemingen tijdens speciale opendeurdag

Na een onderbreking van zeven jaar keert Open Walletje terug naar Knokke-Heist. Op zondag 22 september opent een veertigtal ondernemingen van bedrijvenpark ‘t Walletje in Westkapelle hun deuren voor een nieuwe editie vol activiteiten, gezelligheid en netwerkmogelijkheden.
The post Open Walletje keert na zeven jaar terug naar Knokke-Heist: ontdek veertig ondernemingen tijdens speciale opendeurdag appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gratis festival Back to the Roots lokt 5.000 mensen naar Park Ter Walle: “Het leeft, dus we gaan dit blijven organiseren”

Een legende die voor altijd in postcode 8930 zal blijven leven. Back to the Roots sloot haar derde editie af met absolute recordcijfers. Het gratis festival lokte 5.000 mensen naar Park Ter Walle en de organisatie kijkt al uit naar volgend jaar. “Het leeft dusdanig bij iedereen dat we gaan blijven organiseren.”
The post Gratis festival Back to the

Lees meer »