Stad Kortrijk maakt nieuwe afspraken met KV Kortrijk: club mag stadion 9 jaar langer gebruiken

Voetbalclub KV Kortrijk mag al zeker tot 2033 blijven voetballen in het Guldensporenstadion. De club mag ook het jeugdcomplex blijven gebruiken. De stad, die eigenaar is van die gebouwen, heeft een nieuwe overeenkomst gesloten met de club. 

Meer krantenkoppen in België

Vijfjarig kind gedood door hyena in Kenia

In Kenia is een vijfjarig kind gedood door een hyena. Dat meldt de Kenya Wildlife Service (KWS) van het Oost-Afrikaanse land donderdag. De dienst belooft “de toenemende aanvallen” van de carnivoor te bestrijden.

Lees meer »

“Brutaal en meedogenloos”: video toont hoe Russen Oekraïense soldaten koelbloedig lijken te executeren nadat die zich overgeven

De Amerikaanse nieuwszender ‘CNN’ heeft een schokkende video vrijgegeven waarin te zien zou zijn hoe het Russische leger drie Oekraïense soldaten in koelen bloede executeert nadat die zich hebben overgegeven. Het incident vond naar verluidt plaats aan de frontlinie van de Oost-Oekraïense stad Pokrovsk, waar de Russen steeds verder oprukken.

Lees meer »

Bas Claerhout wint BK Open Water: “EJK échte doel”

Bas Claerhout (16) uit Izegem won onlangs het Belgisch kampioenschap Open Water in Willebroek. Na 5.000 meter werd het een ex aequo op de eerste plaats in de open categorie tussen Bas en een Nederlander.
The post Bas Claerhout wint BK Open Water: “EJK échte doel” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dominique Pélicot (71) na verkrachtingen van zijn vrouw ook verdacht van lustmoord: “Slachtoffers werden allebei verdoofd met ether”

De Fransman die zijn vrouw verdoofde en door tientallen mannen liet verkrachten, wordt verdacht van nog meer wansmakelijke feiten. DNA linkt Dominique Pélicot (71) rechtstreeks aan een zaak waarbij een jonge vastgoedmakelaar nipt ontsnapte aan een verkrachting. Zijn naam valt ook in een lustmoord, maar daar ontbreekt concreet bewijs. De gelijkaardige werkwijze roept in ieder geval wel vragen op. Zo

Lees meer »

Wie is Roxy Dekker, de vrouw die al maanden de Nederlandse hitlijsten domineert?

Amper 19 is ze, maar heel Nederland eet uit de hand van hitfenomeen Roxy Dekker. ‘Anne-Fleur Vakantie’, ‘Sugardaddy’, ‘Huisfeestje’… Alles wat de zangeres op dit moment aanraakt verandert er in goud. “Bij m’n eerste hit dacht ik: dat ga ik waarschijnlijk nooit meer overtreffen. Maar dan gebeurde het nog eens en nog eens”, aldus een trotse Dekker. Roxy weet nu

Lees meer »

Eerste levering mpox-vaccins donderdag verwacht in Congo

“We zijn erg blij met de komst van de eerste lading vaccins. Het gaat om 99.100 doses die op donderdag 5 september om 12.10 uur (lokale rijd, red.) op de luchthaven van Kinshasa arriveren”, aldus Jean Kaseya. Het hoofd van Africa CDC bedankte de Europese Unie nogmaals voor “het onmiddellijke antwoord op onze oproep tot solidariteit”.

Lees meer »