New Yorkse draaibrug die vast kwam door hitte terug open

De New Yorkse Third Avenue Bridge, die Manhattan en de Bronx met elkaar verbindt, is maandagnamiddag rond 14.30 uur komen vast te zitten. De draaibrug geraakte niet meer dicht nadat machines oververhit waren. Marine-eenheden kwamen de boel besproeien met water in een poging alles af te koelen. Rond 18.30 uur kon de brug terug weer gebruikt worden door voertuigen in de beide richtingen. Er vielen geen gewonden.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE PARALYMPISCHE SPELEN. Titelverdediger Laurens Devos staat in tafeltennisfinale, die om 17 uur volgt!

Vandaag komen op de voorlaatste dag van de Paralympische Spelen in Parijs nog acht Belgen in actie, in vier sporten. De grootste medaillekansen zijn er voor dressuurrijdster Michèle George in de freestylecompetitie (graad V) en wielrenner Tim Celen in de wegrit (MT1-2). Tafeltennisser Laurens Devos (TT9) is al verzekerd van minstens een bronzen medaille, maar hoopt zijn paralympische titel te

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Zeker 7 doden, onder wie 3 kinderen, na nieuwe aanvallen in Oekraïne – Oekraïense minister van Buitenlandse Zaken dient ontslag in

Rusland heeft afgelopen nacht raketten en drones afgevuurd op Kiev en de westelijke Oekraïense stad Lviv, meldt het Oekraïense leger. Bij de aanvallen op Lviv zijn zeker zeven doden gevallen, meldt burgemeester Andri Sadovy. Onder de doden zouden drie kinderen zijn. Tientallen anderen raakten gewond. Dinsdag kwamen al meer dan 50 mensen om het leven door een zware dubbele raketaanval

Lees meer »

U16 Meisjes van SK Eernegem trekken zaterdag naar Egem

De U16 Meisjes van SK Eernegem wonnen hun eerste competitiewedstrijd van het seizoen met 4-1 tegen KWS Lauwe. Zaterdagvoormiddag maken ze de verplaatsing naar de leeftijdsgenoten van DVK Egem.
The post U16 Meisjes van SK Eernegem trekken zaterdag naar Egem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Staf neemt ingrijpende beslissing om te verhuizen in ‘Camping Coppens’: “Ik wilde niet degene zijn die mijn kinderen iets ontnam”

“Ze werden opnieuw overvallen met angstgevoelens.” Het zijn woelige tijden in Zweden, getuige het nieuwe seizoen van ‘Camping Coppens’. Niet alleen worden Staf (43) en zijn vrouw Monique (51) geconfronteerd met de onzekerheden van hun kroost, ze besluiten ook om nogmaals te verhuizen. Wij spraken Staf over die beslissing, hoe het gaat met Beau (16) en Nora (14), en de

Lees meer »

Sabine Van Eynde bouwt kunstgalerie om tot art studio: “Ik richt me voortaan volledig op mijn eigen kunstwerken”

Glaskunstenares Sabine Van Eynde uit Koekelare kiest voor een nieuw concept. Ze doopt haar kunstgalerie om tot Art Studio. Sabine toont er eigen werk en organiseert ook workshops. “Vrienden hadden mij er al meermaals op gewezen dat ik mijn eigen werken nooit in de kijker zet.”
The post Sabine Van Eynde bouwt kunstgalerie om tot art studio: “Ik richt

Lees meer »

Gisele (72) werd jarenlang gedrogeerd door haar echtgenoot en verkracht door 70 mannen: “Ze wil alle daders in de ogen kijken”

“Ik dacht dat zijn vrouw het wist, dat het een kinky rollenspel was”, aldus één van de 51 mannen die vanaf deze week tijdens een monsterproces in Frankrijk terechtstaat. De feiten zijn pure horror: een man drogeerde jarenlang zijn echtgenote, waarna hij haar door tientallen onbekenden liet verkrachten. Ze riskeren nu allemaal 20 jaar cel.

Lees meer »

Jelmont uit ‘B&B zoekt lief’ lijkt compleet van aardbol verdwenen: “Hij wil zijn naam opnieuw veranderen”

Na zijn stormachtige deelname aan ‘B&B zoekt lief’ lijkt B&B-uitbater Jelmont van Gestel (62) van de aardbodem verdwenen. Hij is totaal onbereikbaar en laat iedereen met vragen achter, inclusief VTM. Daarom trok ‘Dag Allemaal’ naar Portugal om op zoek te gaan naar de man die deze zomer zoveel mensen tegen zich in het harnas joeg. “Jelmont vertelde me dat hij

Lees meer »

Vier generaties op een rij in Marke: van Elisa tot Anne-Sophie

Met de geboorte van Anne-Sophie ontstond een viergeslacht in Marke. Dat bestaat uit Anne-Sophie Veys, mama Julie Vandewinckele (31), grootmoeder Catherine Hervent (61) en overgrootmoeder Elisa Ingels (94). (MC)
The post Vier generaties op een rij in Marke: van Elisa tot Anne-Sophie appeared first on KW.be.

Lees meer »

Europa’s vijanden zien AfD-winst grijnzend aan

De politieke crises in Frankrijk en Duitsland verzwakken ook de traditionele motoras van de Europese constructie. Het legt een titanische verantwoordelijkheid op de volgende Europese Commissie, waar België MR-politica Hadja Lahbib naartoe stuurt.

Lees meer »

VS nemen vliegtuig Venezolaanse president in beslag

De Verenigde Staten hebben het vliegtuig van de Venezolaanse president Nicolas Maduro in beslag genomen in de Dominicaanse Republiek, onder meer omdat de aankoop ervan in overtreding is met Amerikaanse sancties. De VS hebben het toestel op maandag naar Florida gevlogen, zo bericht de Amerikaanse zender CNN, op basis van twee functionarissen.

Lees meer »