10.000-Stappenclash heeft zowel winnaars als verliezers

Ook dit jaar nam Lo-Reninge deel aan de 10.000-Stappenclash. Net als vorig jaar behaalde de gemeente een knappe derde plaats, na Mesen en Diksmuide. Het lokaal bestuur vond dat de inwoners die een bijzonder steentje hebben bijgedragen aan deze prestatie, het verdienden om in de bloemetjes te worden gezet.

Burgemeester Lode Morlion was zelf onder de indruk van de cijfers. “Met een totaal van 25.297.681 stappen, goed voor 17.708 kilometer, hebben onze deelnemers 2.320.790 stappen meer gezet dan in 2023. Dit betekent 1.624 extra wandelkilometers, een stijging van ruim 10 procent. Voor het eerst was er dit jaar ook een Vlaamse 10.000-Stappenclash. Lo-Reninge, in de categorie van gemeenten met minder dan 10.000 inwoners, eindigde op de zesde plaats van 46 deelnemende gemeenten. Hier zijn we als kleine gemeente enorm trots op.”

“We willen graag de vijf meest actieve stappers in Lo-Reninge in het zonnetje zetten. Op kop staat Lieze Neyts, met 855.367 stappen (599 km). Lieze wint een activity tracker van Garmin. Dan volgt Myriam Kinget met 848.700 stappen (594 km) en zij krijgt een waardebon van 50 euro van A. S. Adventure. Karolien Destrooper kan met haar waardebon van 50 euro bij schoenen Torfs terecht voor nieuwe loopschoenen na haar 594.403 stappen (416 km). Jolien Cloet legde 399 km af (569.460 stappen) en wint een waardebon van 50 euro bij Decathlon. Heidi Capoen stapte 397 km (567.019 stappen) en mag voor 30 euro Unizo-bonnen besteden bij de deelnemende handelszaken in Lo-Reninge.”

Lucky losers

Dit jaar werd er voor het eerst een wedstrijd georganiseerd voor verenigingen. “Het zal jullie niet verbazen dat wandelclub De IJzerstappers de meeste stappen zetten in deze competitie”, zegt de burgemeester. Als beloning kregen ze een paginagrote reportage in de recente infokrant. Noteer alvast zaterdag 28 september, want dan organiseren De IJzerstappers de Bachten De Kupe-tocht. Uit alle inwoners die actief deelnamen aan de 10.000-Stappenclash, hebben we ook vijf gelukkige wandelaars geloot, de zogenaamde lucky losers, die elk een Unizo-waardebon van 10 euro krijgen. De gelukkigen zijn Lena Merlevede, Jonas Van Loock, Clo Fossaert, An Trooster en Marthe Laseure.”

The post 10.000-Stappenclash heeft zowel winnaars als verliezers is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Family concept store Polly’s Playground gaat laatste dagen in

Elisabeth Vandenbulcke (40) moet noodgedwongen om financiële redenen na een anderhalf jaar haar geliefde Polly’s Playground met kindermode in de Onze-Lieve-Vrouwestraat sluiten. “We ronden af met een superbraderie met heel wat moois aan miniprijzen en afscheidscadeautjes. Na de braderie zal enkel de webshop nog open zijn tot eind september.”
The post Family concept store Polly’s Playground gaat laatste dagen

Lees meer »

KIJK. Lady Gaga viel spectaculair af voor rol in ‘Joker: Folie à Deux’: “Na een maand herkende ik haar niet meer”

Lady Gaga verloor in een maand tijd veel gewicht om de rol van Harley Quinn te spelen in de nieuwe film ‘Joker: Folie à Deux’. Dat verklapt haar tegenspeler Joaquin Phoenix tijdens een persconferentie op het filmfestival van Venetië. “We hebben veel danslessen moeten volgen voor deze film, waardoor we gewicht verloren”, vertelt de acteur aan de journalisten. “Wanneer ik

Lees meer »

Steve opent De Fritoric in Dadizele: “Ik geloof erg in het succes van een frituur”

Frituur De Fritoric opent op woensdag 11 september de deuren langs de Kleppestraat in Dadizele. De nieuwe frituur is een initiatief van Steve Grymonprez, de zaakvoerder van restaurant De Historic op de Plaats in Dadizele. Joeri Bartholomeus, jarenlang medewerker in De Historic, wordt het vaste gezicht in de frituur.
The post Steve opent De Fritoric in Dadizele: “Ik geloof

Lees meer »

Overheid veilt luxevilla’s die aan Turkse maffia werden gelinkt

Gigantische kristallen kroonluchters, verschillende wellnessruimtes, slaapkamers met gouden versieringen en overal mozaïeken. Ooit waren twee gigantische en peperdure villa’s in de Antwerpse Kempen eigendom van Turkse ondernemers die gelinkt werden aan de Turkse maffia. Nu worden de in beslag genomen domeinen openbaar verkocht. Wie wil, kan een bod wagen.

Lees meer »

Venezolaanse oppositiekandidaat Edmundo Gonzalez in ballingschap naar Spanje

De kandidaat van de verenigde oppositie bij de presidentsverkiezingen in Venezuela, Edmundo Gonzalez Urrutia, heeft politiek asiel gekregen in Spanje. Dat heeft de Venezolaanse vicepresidente zaterdag (lokale tijd) gemeld op sociale media. Zijn advocaat heeft aan persbureau AFP bevestigd dat de politicus op weg is naar Spanje, en ook Madrid bevestigde het al.

Lees meer »