NAVO zoekt op top in Washington naar evenwicht: “Enerzijds Oekraïne blijven steunen, anderzijds escalatie met Rusland vermijden”   

Vanaf vandaag komen de staatshoofden en regeringsleiders van de 32 leden van de NAVO samen in Washington, in de Verenigde Staten, voor hun jaarlijkse top. Het militaire bondgenootschap viert zijn 75e verjaardag, maar met de aanslepende oorlog in Oekraïne is de vraag of er veel te vieren valt. "Het is zoeken naar een evenwicht tussen steun aan Oekraïne en het vermijden van een rechtstreeks conflict met Rusland", zegt buitenlandjournalist Jens Franssen. 

Meer krantenkoppen in België

Lisa start met wenkbrauwbehandeling en laserontharing in Torhout: “Er komen ook wel eens mannen over de vloer”

In het pand in de Keibergstraat 186A waar een tijdlang een krantenwinkeltje heeft bestaan, heeft Lisa Pyfferoen (32) zopas haar zaak Luxe Brow Co ondergebracht, gespecialiseerd in wenkbrauwbehandeling en laserontharing. De plechtige opening heeft plaats op vrijdag 30 augustus van 17 tot 21 uur. Iedereen is er welkom voor een hapje en een drankje.
The post Lisa start met

Lees meer »

België doneert 20.000 mpox-vaccins aan Congo

België doneert 20.000 mpox-vaccins aan de Democratische Republiek Congo (DRC), het land dat momenteel het zwaarst getroffen wordt door de mpox-epidemie. Dat heeft de federale ministerraad vrijdag beslist op voorstel van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke en minister van Ontwikkelingssamenwerking Caroline Gennez.

Lees meer »

Minister Dalle (CD&V) ziet in audit van VRT “geen oplossing” na ontslag van twee televisiebazen

Frederik Delaplace, de CEO van de VRT, heeft vanmiddag in het Vlaams Parlement tekst en uitleg gegeven over de herschikkingen aan de top van de openbare omroep en zijn eigen functioneren. Dat gebeurde tijdens een speciale commissie, waar ook ontslagnemend mediaminister Benjamin Dalle (CD&V), VRT-voorzitter Frieda Brepoels en bemiddelaar Rob van Eijbergen op uitgenodigd waren. Brepoels daagde niet op “om

Lees meer »

Lichaam aangetroffen in Dender in Aalst: “Sporen van kwaad opzet”

In Aalst is gisteren een lichaam van een 43-jarige man aangetroffen in de Dender. Het lichaam werd gevonden ter hoogte van de Pierre Corneliskaai. De precieze omstandigheden rond het overlijden zijn nog onduidelijk. Het parket van Oost-Vlaanderen voert het onderzoek, volgens de wetsdokter zijn er aanwijzingen dat het gaat om kwaad opzet.

Lees meer »

Hoe dieven aan de haal gingen met racefiets van Mathieu Van der Poel en vijf andere historische exemplaren, maar die van Remco onaangeroerd lieten

Uiterst professioneel, hyper voorbereid en perfect gepland. Beter valt de diefstal van zes nochtans goed beveiligde racefietsen net over de Belgisch-Nederlandse grens niet te omschrijven. Unieke exemplaren van 12.000 tot 15.000 euro elk, maar vooral onvervangbaar. Daarbij een uitzonderlijke fiets van wereldkampioen Mathieu van der Poel, die amper twee weken geleden werd binnengehaald. “Ze zijn bewust voorbij de speciale black

Lees meer »

Luide knal schrikt ruime omgeving van Oedelem op, hulpdiensten komen ter plaatse maar er blijkt niks aan de hand

In Oedelem, Sijsele en omgeving was woensdagavond omstreeks 20.30 uur een luide knal te horen. Het geluid was tot kilometers verder te horen. Ook de hulpdiensten werden gealarmeerd, maar uiteindelijk bleek er van een ongeval of echte explosie geen sprake.
The post Luide knal schrikt ruime omgeving van Oedelem op, hulpdiensten komen ter plaatse maar er blijkt niks aan

Lees meer »

Yvonna Belpaeme viert honderdste verjaardag

Yvonna Belpaeme heeft op dinsdag 3 september haar 100ste verjaardag gevierd. Ze deed dat samen met familie en het personeel van woonzorgcentrum Jacky Maes, waar ze verblijft.
The post Yvonna Belpaeme viert honderdste verjaardag appeared first on KW.be.

Lees meer »

Opnieuw zorgwekkende overbevolking in gevangenissen

Tijdens de zomermaanden daalt het aantal gedetineerden in de Belgische gevangenissen normaal gezien, omdat de instroom in juli en augustus afneemt. Maar tijdens de afgelopen zomer is dat niet gebeurd. Meer nog: het aantal gevangenen is zelfs gestegen, zo staat te lezen in Het Nieuwsblad.

Lees meer »

Werkstraffen tot 300 uur en celstraffen met uitstel voor 18 Genk-supporters na derby van twee jaar geleden tegen STVV

14 KRC Genk-supporters die de politie in maart 2022 aanvielen en bekogelden met een molotovcocktail en cobravuurwerk na de derby tussen Genk en Sint-Truiden, hebben van de rechtbank in Tongeren werkstraffen tot 300 uur gekregen. 4 andere supporters kregen een gevangenisstraf van 10, 15 en 18 maanden met uitstel. Een andere supporter moet ook een schadevergoeding betalen aan een politie-inspecteur

Lees meer »

12-jarige broertje werd eerst doodgestoken: Italiaanse tiener die hele gezin vermoordde vertelt speurders wat zich in het huis heeft afgespeeld

Hij stak hen één voor één dood: eerst zijn kleine broertje dat naast hem lag te slapen en daarna zijn mama en papa. Na een nacht vol leugens brak de 17-jarige Riccardo C. en ging hij over tot volledige bekentenissen over de familiemoord in het Italiaanse dorpje Paderno Dugnano, vlak bij Milaan. Dit is wat er zich achter de muren

Lees meer »

Student Kick-Off in Tielt wordt tweeluik met nieuw event op zaterdag: “In de namiddag zijn gezinnen met kinderen gratis welkom”

Jeugdcafés De Keet en d’Hespe bundelen op vrijdag 13 september de krachten voor een nieuwe editie van de Student Kick-Off in het Patersbos in Tielt, al krijgt het evenement voor het eerst ook een gezinsvriendelijk vervolg op zaterdagnamiddag. Vanaf 13 uur is iedereen er gratis welkom op het ruime terras.
The post Student Kick-Off in Tielt wordt tweeluik met

Lees meer »