Lichaam zonder ledematen ontdekt in Frankrijk, man van slachtoffer in voorlopige hechtenis

In Niort, een gemeente in het Franse departement Deux-Sévres, is een in stukken gehakt lichaam van een vrouw ontdekt. Er wordt een autopsie uitgevoerd om te zien of het gaat over het lichaam van een vermiste moeder, zo melden de politie en het parket. Haar echtgenoot was gevlucht, maar is intussen opgepakt.

 

Meer krantenkoppen in België

Personeel van Audi Brussels gaat opnieuw niet aan de slag

Ook de ochtendploeg is donderdag niet aan de slag gegaan bij Audi Brussels. Dat meldt de Franse christelijke vakbond CNE. De arbeiders zijn wel aanwezig op de site, en praten er met hun collega’s en vakbondsafgevaardigden. Volgens de christelijke vakbond heeft de directie nog niet gesproken met het personeel.

Lees meer »

MSKA Roeselare Campus Tant start nieuw schooljaar met festival en nieuwe adjunct-directeur

De start van het nieuwe schooljaar in MSKA Roeselare Campus Tant werd vrijdag gevierd met een heuse kick-off, waarbij de festivalsfeer niet ver te zoeken was. “Het is belangrijk dat de vele nieuwe leerlingen zich hier onmiddellijk thuis voelen”, aldus Fangio Hoorelbeke, die met Joke Ghyselen een nieuwe adjunct-directeur aan zijn zijde krijgt.
The post MSKA Roeselare Campus Tant

Lees meer »

China lanceert satellieten voor wereldwijde communicatie

Geespace, een dochterbedrijf van het Chinese autoconcern Geely, heeft vrijdag bekendgemaakt dat het opnieuw tien satellieten gelanceerd heeft. De satellieten zijn onderdeel van een constellatie die beschreven wordt als de Chinese tegenhanger van Starlink van het Amerikaanse bedrijf SpaceX van Elon Musk.

Lees meer »

“Uitdaging om 21 kandidaten te vinden”: Schepenen duwen Resp&ct 8810

In Lichtervelde stelde Resp&ct 8810 zijn volledige lijst voor. Achter Resp&ct 8810 gaat CD&V schuil, dat al 42 jaar onafgebroken aan de macht is in de gemeente. Burgemeester Ria Beeusaert-Pattyn trekt de lijst. Het voltallige schepencollege duwt de lijst.
The post “Uitdaging om 21 kandidaten te vinden”: Schepenen duwen Resp&ct 8810 appeared first on KW.be.

Lees meer »

Botenhelling in gebruik genomen in Roesbrugge, jaagpad alleen voor wandelaars

Zaterdagnamiddag werd in Roesbrugge de botenhelling of slipway op de IJzer officieel in gebruik genomen. De brandweer van Zuid-IJzer gaf er, onder leiding van postoverste luitenant Daan Vandenbussche, een demonstratie door hun boot te water te laten. Volgens burgemeester van Poperinge Christof Dejaegher (CD&V) wordt het jaagpad langs de IJzer binnen enkele weken aangepakt. Maar voorlopig zal dat alleen voor

Lees meer »

Waarom je beter niet uitglijdt over een ananas in de groenteafdeling

Als jij in de fruitafdeling van de supermarkt struikelt over een stuk fruit, dan moet de verzekeraar van de winkel jouw schade niet vergoeden. Val je over datzelfde stuk fruit in eender welke andere afdeling, dan komt de verzekering van de supermarkt wél tussenbeide. Thierry Vansweevelt is hoogleraar aansprakelijkheidsrecht aan de UAntwerpen en legt uit wat dit ‘groenterestenarrest’ precies inhoudt.

Lees meer »

Ook topsprintster Sha’Carri Richardson komt naar Memorial Van Damme, WIN hier duotickets voor het atletiekspektakel

Op 13 en 14 september wordt het Koning Boudewijnstadion de hotspot van het atletiek. De Allianz Memorial Van Damme organiseert de finale van de Diamond League, voor het eerst over twee dagen. Olympische sterren als Armand ‘Mondo’ Duplantis – gaat hij voor een nieuw wereldrecord? -, Femke Bol en Sha’Carri Richardson tekenen al zeker present. Ú kan dat spektakel, gekruid

Lees meer »