Russische toneelschrijfster en regisseur veroordeeld tot elk 6 jaar cel voor “rechtvaardigen van terrorisme”

Een Russische rechtbank heeft maandag een theatermaker en een regisseur veroordeeld tot zes jaar cel voor het “rechtvaardigen van terrorisme”. Hun toneelstuk over Russische vrouwen die met IS-strijders trouwen was volgens hen nochtans bedoeld om “terrorisme te voorkomen”.

 

Meer krantenkoppen in België

Radiomaker en jazzkenner Marc Van den Hoof (78) overleden

Voormalig radiopresentator Marc Van den Hoof is op 78-jarige leeftijd overleden. Dat meldt zijn familie op sociale media. Van den Hoof was jarenlang dé jazzkenner van radiozender Klara, maar werkte ook als producer, onder meer bij Radio 1 en Radio 2. Hij was ook jarenlang betrokken bij Jazz Middelheim.

Lees meer »

“Frituur uitbaten is veel meer dan frieten in het vet gooien”: Jani Kazaltzis en James Cooke ontdekken het normale werkleven

“We zijn al lang heel goede vrienden en samen een tv-programma maken stond al een tijdje op onze bucketlist”, glunderen Play4-gezichten James Cooke (38) en Jani Kazaltzis (44). In hun nieuw programma ‘Jani & James doen-het-zelf’ gaan ze de komende weken ‘normale jobs’ overnemen. Eén keer wordt alles uitgelegd, en dan is het aan hen. “Friturist, campingeigenaar, werken in de

Lees meer »

Grot van Lourdes staat onder water

Het heiligdom van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes is in de nacht van vrijdag op zaterdag deels overstroomd door noodweer in Frankrijk. Onder meer de bekende grot van het Franse bedevaartsoord is daardoor gesloten, zo heeft het zaterdag bekendgemaakt.

Lees meer »

Howest wil tienduizend Vlamingen aan het sporten krijgen

Hogeschool Howest en Volvo-verdeler Automobilia trekken vanaf september door Vlaanderen met de Sportinnovatiemobiel, een sportcontainer vol innovatieve sporttechnologieën. De Sportinnovatiemobiel is de ideale proeftuin om technologische innovaties in sport en bewegen te testen en te demonstreren. Het is de bedoeling om de komende drie jaar met de Sportinnovatiemobiel langs te gaan bij bedrijven, scholen en
The post Howest wil

Lees meer »

Gered dankzij briefje in McDonald’s: ouders proberen eigen dochter te ontvoeren naar Turkije

Een briefje met een noodkreet dat ze ontvoerd was, tijdens een tussenstop in de handen geduwd van een verkoopster bij McDonalds in Hongarije. Dat bracht de gevangenhouding van een meisje door haar eigen ouders ten einde voor ze helemaal in Turkije waren. Haar ouders uit Hamme, en enkele familieleden die hielpen bij de ontvoering, werden door de Dendermondse rechtbank veroordeeld.

Lees meer »

“Niet de bedoeling dat Evenepoel weer naar Tourgewicht gaat”: ploegleider Klaas Lodewyck over de laatste “cruciale” weken richting WK

“De twee weken die nu volgen worden cruciaal.” Ploegleider Klaas Lodewyck weet dat de weg naar een nieuwe wereldtitel er een is met uitdagingen voor Remco Evenepoel. “Zijn Tourgewicht zal hij wellicht niet meer halen.” Toch leeft de dubbele olympische kampioen in Engeland zonder druk toe naar zijn laatste grote doel van het jaar.

Lees meer »

Nieuwe waarschuwing bij alcohol nog te soft volgens experts en minister: “Het is gewoonweg niet gezond

Uittredend minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) en experts nemen geen genoegen met “Alcoholmisbruik schaadt de gezondheid”, de onlangs aangepaste slogan bij alcoholreclame. Dat melden de kranten van Mediahuis. De slogan zou volgens hen niet ver genoeg gaan én misleidend zijn. “We mogen de mensen geen blaasjes wijsmaken”, klinkt het.

Lees meer »

In Poltava, waar Russische raketten voor een bloedbad zorgden: “Iedereen kent wel iemand die getroffen is door dit drama”

Dinsdagochtend werd de Oekraïense stad Poltava, op slechts 110 kilometer van de Russische grens, opgeschrikt door een verwoestende raketaanval. Twee ballistische raketten, afgevuurd vanuit Rusland, troffen de militaire school in het hart van de stad. De balans is loodzwaar: 51 doden en 235 anderen raakten gewond. “Ik ging door de hel.”

Lees meer »

“De Beker is elk seizoen een doel van Zulte Waregem”: Lukas Willen opgelucht na eerste driepunter en klaar voor bekeravontuur

Oef, de kop is eraf. Essevee heeft de eerste driepunter beet na een 1-0-zege tegen Lokeren-Temse, én dat zelfs voor eigen volk. Zondag volgt al de eerste opdracht in de beker tegen Sparta Petegem. “De Beker van België is altijd een doel voor Zulte Waregem”, klinkt het strijdvaardig bij Lukas Willen (21).
The post “De Beker is elk seizoen

Lees meer »

‘Drakenadem’, het nieuwe Oekraïense wapen in de strijd tegen Rusland

De beelden zien er huiveringwekkend uit: een kleine vuurspuwende drone die in korte tijd een groot deel van een bos verwoest. Deze week doken verschillende video’s op van aanvallen waarbij druppels gesmolten metaal worden uitgekieperd boven oorlogsgebied. Het gevaarlijke mengsel thermiet wordt steeds vaker gebruikt bij aanvallen met drones.

Lees meer »