Studie UGent wijst uit: “Uitkeringen pas na twee jaar werkloosheid beperken, is te laat”

Wie langer dan een jaar werkloos is, ziet zijn kansen op de arbeidsmarkt snel dalen, blijkt uit een studie van de UGent. Een korte periode van werkloosheid kan verrassend genoeg een plus zijn voor een aanwerving.

 

Meer krantenkoppen in België

De Bruyne en Lukaku worden parttime Duivels

Kevin De Bruyne en Romelu Lukaku vroegen en kregen het statuut van “parttime Duivel” waardoor ze dit kalenderjaar niet meer in actie hoeven te komen in de Nations League. Welk signaal sturen ze daarmee naar de spelersgroep?

Lees meer »

Wist jager Bernard F. (50) dat hij géén haas had doodgeschoten of niet?

Wist jager Bernard F. (50) dat hij metaaldetectorist Ken Moons (31) doodschoot op een veld nabij Tongeren? Het is dé vraag die na de rechtszaak blijft zinderen. De man riskeert vier jaar cel met uitstel en een monsterboete, al blijft F. zeggen dat hij die avond vertrok nadat hij op een haas had gemikt. De nabestaanden van het slachtoffer vragen

Lees meer »

Anzegemse Jeugdraad legt politieke kandidaten vijf keer op de rooster: “Doel dat jeugd geïnformeerd naar stemhokje trekt”

De Anzegemse Jeugdraad blikte met een aantal verkiezingskandidaten, van de zeven partijen die opkomen, vooruit op de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober. Vijf vragen over thema’s die de jeugd aanbelangen. “Onvoorbereid werden ze op de rooster gelegd tijdens een video-interview. Het opzet is om de jeugd gerichter bij de politiek te brengen, zodat ze beter geïnformeerd het stemhokje binnengaan”, stelt covoorzitter

Lees meer »

Hoe diep zijn Israëlische spionnen geïnfiltreerd in Iran? “Hoofd van Iraanse contraspionage was er zélf één”

“Als Iran te dicht bij de ontwikkeling van een atoombom geraakt, dan zullen Israëlische spionnen dat wel saboteren. Je kan er gif op innemen dat die geïnfiltreerd zijn tot in de Iraanse kerninstallaties.” Dat zegt oorlogskenner Roger Housen. Spreekt hij daar een hoop mee uit of klopt het echt? Hoe diep is de beruchte Mossad gepenetreerd in het ayatollah-regime? En

Lees meer »

Vlaamse regering verstrengt schenkregels vanaf 2026. Hoe kan je nog belastingvrij schenken? “Op deze manier ben je geen belastingen verschuldigd”

Op 1 januari 2026 verstrengen de regels voor wie belastingvrij geld wil schenken via een bankgift, bijvoorbeeld aan kinderen, kleinkinderen of andere geliefden. Waarmee moet je rekening houden om achteraf niet door de fiscus alsnog de rekening te krijgen? Professor erfrecht Bart Chiau (UGent) legt haarfijn uit hoe je nog ruim een jaar belastingvrij kunt schenken.

Lees meer »

Onbetaalde garnaalkroketten leveren beruchte Brugse tafelschuimster nog maar eens zware celstraf op: “En er zijn nog dossiers op komst”

De beruchte tafelschuimster Maria L. heeft voor de Brugse rechtbank nog maar eens twee jaar effectieve celstraf gekregen. De 60-jarige Bruggelinge liep in het verleden al talrijke veroordelingen op, maar die haalden niets uit.
The post Onbetaalde garnaalkroketten leveren beruchte Brugse tafelschuimster nog maar eens zware celstraf op: “En er zijn nog dossiers op komst” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Personeel van bekende Home Georges Theunis komt samen

Sinds 2013 komt het personeel dat werkte in het Home Georges Theunis in Oostduinkerke, samen voor een gezellige avond met een lekker feestmaal in ’t Spaans Kwartier in Izenberge. Alhoewel de groep ieder jaar een beetje slinkt, houden inrichters Jenny Dewaele en Trees Devos eraan om de traditie voort te zetten.
The post Personeel van bekende Home Georges Theunis

Lees meer »