LIVE SPANJE-FRANKRIJK. Franse bondscoach Deschamps op zijn hoede: “Spanje zit het best in het toernooi”

La Roja versus Les Bleus. In München strijden Spanje en Frankrijk dinsdagavond om het eerste finaleticket op het EK voetbal. De Spanjaarden verschijnen wel gehavend aan de start: ze missen Pedri met een knieblessure en verdedigers Carvajal en Le Normand zijn geschorst. Frankrijk treedt wel op volle sterkte aan. Wie plaatst zich voor de eindstrijd in Berlijn? 

Meer krantenkoppen in België

Franse wijnoogst ligt nog lager dan verwacht

De wijnoogst in Frankrijk ligt waarschijnlijk nog lager dan een maand geleden werd verwacht. Nu gaat men uit van een productie van 39,3 miljoen hectoliter, of 18 procent minder dan vorig jaar, zo maakte het Franse ministerie van Landbouw vrijdag bekend. Een maand geleden werd de oogst nog op 40 à 43 miljoen hectoliter geschat.

Lees meer »

“We willen vaste waarde worden in de linkerkolom”: Basket Blankenberge opent competitie in De Sportdoze

Het zal raar aanvoelen, geen basketbal meer in d’Hoogploate in Blankenberge, maar in De Sportdoze. Voor One-coach Pieter De Rycker primeert echter het sportieve. Na het seizoen van de omschakeling naar de jeugd volgt nu het seizoen van de bevestiging. Starten doen ze meteen met een derby: promovendus Avanti Brugge Two komt op bezoek.
The post “We willen vaste

Lees meer »

Financieel medewerkster (40) pluimt Vives-Hogeschool voor 93.000 euro: “Problemen door verbouwingen thuis”

Een 40-jarige ex-financieel medewerkster van de Vives Hogeschool in Brugge heeft haar werkgever op vier jaar tijd in totaal 93.618 euro afhandig gemaakt. De vrouw riskeert er 1 jaar cel voor, maar zal wellicht milder gestraft worden. Ze gaf alles toe, en betaalt maandelijks stipt terug. “Ik schaam me enorm. We kwamen thuis in de financiële problemen door een noodzakelijke

Lees meer »

Russische drone neergestort op Lets grondgebied, ook Roemeens luchtruim geschonden door drone

Een Russische militaire drone is zaterdag neergestort in het oostelijke deel van NAVO-lidstaat Letland, meldt president Edgars Rinkevics op X, het vroegere Twitter. “We staan ??in nauw contact met onze bondgenoten”, aldus Rinkevics. “Dergelijke incidenten nemen toe langs de oostelijke flank van de NAVO en we moeten ze collectief aanpakken.” Ook op het Roemeens grondgebied werd een Russische drone gesignaleerd.

Lees meer »

Ruiselede maakt elke inwoner digitaal wegwijs met cursussen, digipunten en app-cafés

Ruiselede wil inwoners volop digitaal wegwijs maken via een hele reeks cursussen, digipunten en app-cafés. Coördinator en motor achter al deze initiatieven is Hanne Lambrecht. “We zouden dit niet kunnen zonder de financiële steun van het gemeentebestuur en volwassenenonderwijs CVO Creo”, laat Hanne weten.
The post Ruiselede maakt elke inwoner digitaal wegwijs met cursussen, digipunten en app-cafés appeared first

Lees meer »

Dure wensen en heilige huisjes: is de Arizona-coalitie zijn momentum kwijt?

Wat zeggen politici niet, maar dénken ze wel? In zijn nieuwe analyse, exclusief voor HLN, gunt opiniemaker Noël Slangen jou elke week een blik achter de schermen van de politiek. Vandaag: hoe de regeringspuzzel die Bart De Wever moet leggen vele malen complexer is dan tijdens zijn eerste poging. “Zoals in de finale van ‘De slimste mens’ komt het er

Lees meer »

Proces rond grote cocaïnetrafiek verhuist om veiligheidsredenen van Brugge naar Brussel

Het proces rond een grootschalige cocaïnetrafiek zal om veiligheidsredenen in Brussel gehouden worden. Dat bevestigt de persrechter van de West-Vlaamse rechtbank van eerste aanleg. In totaal moeten dertig beklaagden zich verantwoorden, maar de vermoedelijke spilfiguren zijn Flor Bressers (37) en de Braziliaan Sergio Roberto de Carvalho (65).
The post Proces rond grote cocaïnetrafiek verhuist om veiligheidsredenen van Brugge naar

Lees meer »

Gisele (72) werd jarenlang gedrogeerd door haar echtgenoot en verkracht door 70 mannen: “Ze wil alle daders in de ogen kijken”

“Ik dacht dat zijn vrouw het wist, dat het een kinky rollenspel was”, aldus één van de 51 mannen die vanaf deze week tijdens een monsterproces in Frankrijk terechtstaat. De feiten zijn pure horror: een man drogeerde jarenlang zijn echtgenote, waarna hij haar door tientallen onbekenden liet verkrachten. Ze riskeren nu allemaal 20 jaar cel.

Lees meer »

“Belg is Europees kampioen pendelen”

De Belgen zijn Europees kampioen als het op pendelen aankomt. Zowel qua kilometers heen-en-terug als de pendeltijd staat ons land helemaal bovenaan in een groep van achttien Europese landen. Dat becijferde hr-bedrijf SD Worx na een onderzoek bij 18.000 werknemers, onder wie meer dan duizend Belgen.

Lees meer »

OPINIE – Uitkijken naar de hoogdag van de lokale journalistiek: “Het zou zonde zijn om niet te gaan stemmen”

Hoeveel West-Vlamingen er zijn? Ik geef toe dat we die vraag deze week eens gegoogeld hebben. Je moet weten dat onze website in augustus een record brak: nooit eerder kreeg KW.be zoveel bezoek als de voorbije maand.
The post OPINIE – Uitkijken naar de hoogdag van de lokale journalistiek: “Het zou zonde zijn om niet te gaan stemmen” appeared

Lees meer »

Belfius krijgt boete van 1 miljoen euro omdat bank niet op risico’s kasbons wees

De Belgische markttoezichthouder FSMA heeft een minnelijke schikking getroffen met Belfius Bank omdat de bank kasbons verkocht zonder de vereiste prospectus en hun reclame niet vooraf lieten screenen. De schikking bestaat uit een boete van 1 miljoen euro en een verplichting om het juridisch risicobeheer te versterken. Deze boete is de op twee na hoogste die de FSMA ooit heeft

Lees meer »

Betsy en Aurel klinken op zestig jaar huwelijk

Aurel Vermote en Betsy Schoutteten stapten op 3 augustus 1964 in het huwelijksbootje. Het echtpaar uit de Kerkstraat is inmiddels zestig jaar getrouwd. De gelegenheid voor het gemeentebestuur om hen in de bloemetjes te zetten.
The post Betsy en Aurel klinken op zestig jaar huwelijk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gloednieuwe Franse kerncentrale van Flamanville dag na opstart stilgelegd

Welgeteld één dag nadat de Franse kerncentrale van Flamanville is opgestart, meldt elektriciteitsproducent EDF dat de installatie “automatisch is uitgeschakeld”. Er worden nu technische controles en analyses uitgevoerd, alvorens de kerncentrale opnieuw wordt opgestart. “Het gaat om een complex proces dat tot onderbrekingen kan leiden en dat talloze tests vereist”, luidt het bij EDF.

Lees meer »