55-jarige fietsster uit Ham overlijdt na ongeval met vrachtwagen

Bij een zwaar verkeersongeval in Ham is maandagnamiddag rond 16.30 uur een fietsster uit de gemeente om het leven gekomen nadat ze werd gegrepen door een vrachtwagen.

 

Meer krantenkoppen in België

“We gaan efficiënter met de kansen moeten omspringen”: SV Gullegem moet dringend puntenpakken

FC Gullegem slikte vorige speeldag aan huis tegen hekkensluiter Lebbeke de derde nederlaag op rij. Zondag wacht een moeilijke verplaatsing naar Westhoek. “We gaan efficiënter met de kansen moeten omspringen”, hoopt T1 Stefaan Deloose.
The post “We gaan efficiënter met de kansen moeten omspringen”: SV Gullegem moet dringend puntenpakken appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bijna één op drie arbeiders heeft risico op burn-out

Bijna een op de drie Belgische arbeiders (32,9 procent) bevindt zich in de risicozone van een burn-out. Bij de Belgische bedienden is dat een op de vier (25,5 procent). Dat blijkt uit een analyse van hr-bedrijf Securex en professor arbeidspsychologie Hans De Witte (KULeuven). Het zijn vooral dertigers en jonge vijftigers die een groter risico lopen.

Lees meer »

LIVE RONDE VAN EMILIA. Pogacar en co aangekomen voor nieuwe clash met Evenepoel, wiens gouden fiets al staat te blinken

Voor het eerst in zijn rijke geschiedenis start de Ronde van Emilia (ProSeries) vandaag in Vignola. Het parcours is zwaar en veeleisend: 215,8 kilometer, circa 3.300 hoogtemeters. Remco Evenepoel verschijnt aan de start. Zijn tactiek: “Slim koersen en niet te kwistig omspringen met mijn energie.” Ook wereldkampioen Tadej Pogacar – met uiteraard aangepaste fiets – en Primoz Roglic rijden mee.

Lees meer »

“Asielhonden in beeld brengen zodat ze een grotere kans hebben op een warme thuis”: Els wil met fotoshoots dierenasiel in Zwevegem steunen

Ter gelegenheid van Werelddierendag zet hondenfotografe Els Verhelst een actie op poten om asieldieren te helpen. Van iedere tussen 4 en 12 oktober geboekte fotoshoot, gaat 10% naar het dierenasiel in Zwevegem.
The post “Asielhonden in beeld brengen zodat ze een grotere kans hebben op een warme thuis”: Els wil met fotoshoots dierenasiel in Zwevegem steunen appeared first on

Lees meer »

Nieuwe brandweerkazerne absolute prioriteit voor kandidaat-burgemeester Nicolas Vermote

In de aanloop naar de verkiezingen benadrukt Nicolas Vermote, kandidaat-burgemeester en lijsttrekker van Pro Nieuwpoort, dat de bouw van een nieuwe brandweerkazerne de hoogste prioriteit heeft voor zijn partij. Volgens Vermote voldoet de huidige kazerne niet meer aan de hedendaagse veiligheids- en efficiëntienormen, wat onaanvaardbare risico’s met zich meebrengt voor zowel de inwoners als de brandweer zelf.
The post

Lees meer »

Inwonende vriend komt elke ochtend thuis met zakken vol horloges, juwelen en werkmateriaal: “Ik wist niet dat het gestolen goederen waren”

Een 61-jarige Oostendenaar is ook in beroep veroordeeld tot twaalf maanden cel. Zijn vriend die bij hem logeerde, ging elke avond weg en kwam ’s morgens terug met zakken vol dure spullen. “Toch had ik geen vermoeden dat het om gestolen goed ging.”
The post Inwonende vriend komt elke ochtend thuis met zakken vol horloges, juwelen en werkmateriaal: “Ik

Lees meer »

Starter van het jaar OceanBites kweekt zeewier op land: “Beeld van zeewier moet anders”

De start-up OceanBites heeft de award voor Starter van het Jaar gewonnen op de Oostende Awards. Het bedrijf werd twee jaar geleden opgericht door Sander Steenacker en Hendrik Bekaert. OceanBites specialiseert zich in het kweken van zeewier op land. Op de Oosteroever kweken ze zeewier en sinds april wordt het product ook verkocht om te consumeren. De jonge ondernemers zetten

Lees meer »