Minstens één dode en miljoenen huizen zonder stroom in Texas na passage orkaan Beryl

Orkaan Beryl, die de afgelopen dagen de Caraïben teisterde, is aan land gekomen in Texas. Beryl zette in het zuiden van de Verenigde Staten miljoenen huizen zonder stroom en kostte er al het leven aan minstens een persoon.

 

Meer krantenkoppen in België

Enige Belg mee voorin moet afhaken, Evenepoel en Pogacar houden zich (voorlopig?) koest – Zorgt regen straks voor gevaarlijke finale?

Voor het eerst in zijn rijke geschiedenis start de Ronde van Emilia (ProSeries) vandaag in Vignola. Het parcours is zwaar en veeleisend: 215,8 kilometer, circa 3.300 hoogtemeters. Remco Evenepoel verschijnt aan de start. Zijn tactiek: “Slim koersen en niet te kwistig omspringen met mijn energie.” Ook wereldkampioen Tadej Pogacar – met uiteraard aangepaste fiets – en Primoz Roglic rijden mee.

Lees meer »

WZC Residentie Marie-Astrid pakt uit met activiteiten voor de Warmste Week: “En met de opbrengst trekken we met de bewoners naar Brugge”

De Warmste Week komt er straks (18-24 december) weer aan en dat inspireerde het animatieteam van WZC Residentie Marie-Astrid om plannen te ontvouwen voor enkele leuke activiteiten. Er komt onder meer een quiz en een ontbijtweek, die ook voor heel wat interactie met de bewoners moet zorgen.
The post WZC Residentie Marie-Astrid pakt uit met activiteiten voor de Warmste

Lees meer »

Oostenrijk rukt naar rechts

Bij de parlementsverkiezingen in Oostenrijk is de Freiheitliche Partij Österreichs (FPÖ) zondag de grootste partij geworden, met 29 procent van de stemmen. Onder haar huidige leider Herbert Kickl (55) is de partij extreemrechts geworden.

Lees meer »

Vlaamse dokters geschokt door uitspraken paus Franciscus, die abortusartsen ‘huurmoordenaars’ noemt: “Wij doden niet, wij hélpen mensen”

Vlaamse abortusartsen reageren onthutst op de uitspraken die paus Franciscus zondagavond deed, luttele uren na zijn driedaags bezoek aan ons land. “Dokters die abortussen uitvoeren, zijn huurmoordenaars, daar is geen discussie over”, zei hij in het vliegtuig terug naar Rome aan enkele journalisten. Abortusarts Pedro De Seranno gaat stevig in het verweer: “Geloof me vrij: vrouwen wandelen niet fluitend mijn

Lees meer »

Lo-Reninge legt sterretjesweide en -register aan: “Als kleine gemeente mogen we fier zijn op deze realisatie”

Lo-Reninge heeft voortaan een sterretjesweide. Die werd op maandag 30 september ingehuldigd op de begraafplaats in Pollinkhove. Het is een rustige, groene plek waar ouders en familieleden hun overleden sterrenkindje kunnen herdenken.
The post Lo-Reninge legt sterretjesweide en -register aan: “Als kleine gemeente mogen we fier zijn op deze realisatie” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Parket onderzoekt zelfdoding ex-politieagente in Oostende

Het arbeidsauditoraat van Gent is een onderzoek gestart naar de zelfdoding van een ex-politieagente in Oostende. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. De vrouw zou voor en zelfs na haar ontslag gepest en geïntimideerd geweest zijn door haar (ex-)collega’s. Pieterjan Dens, die de nabestaanden verdedigt, meldt dat hij een klacht zal indienen bij de onderzoeksrechter. "De details zijn aan het uitkomen.

Lees meer »

Personal coach Pieter-Jan (38) opent GET FIT WITH PJ, enkele dagen na de 170 kilometer Tour d’Extravaganza

Pieter-Jan Naessens (38) opent zaterdag 5 oktober zijn gloednieuwe personal training studio ‘GET FIT WITH PJ’ aan de Rijmsnoerstraat in Bissegem. “Ik wil mensen helpen een betere versie te worden van zichzelf.” Dat doet hij trouwens een week na zijn spectaculaire deelname aan Tour d’Extravaganza 2024: meer dan 170 kilometer lopen door de Schotse natuur.
The post Personal coach

Lees meer »

Drie mensen opgepakt in onderzoek naar gesjoemel bij vleeshandel in Mol

De politie heeft 3 mensen opgepakt in een onderzoek naar gesjoemel bij een vleeshandel in Mol. De vleeshandel zou onder andere runderen in het zwart verkopen en controles van het voedselagentschap omzeilen. De politie hield op verschillende plekken huiszoekingen en liet ook een hoevewinkel verzegelen die niet voldeed aan de voedselveiligheid.

Lees meer »