Artificiële intelligentie en aboriginalwijsheid moeten Australische koala’s beschermen tegen bosbranden

Een nieuw milieuproject in Australië maakt gebruik van de eeuwenoude wijsheid van aboriginals én artificiële intelligentie om koala’s te beschermen tegen bosbranden.

 

Meer krantenkoppen in België

Belfius Bank krijgt boete van 1 miljoen euro omdat ze klanten niet juist informeerde over risico’s kasbons

Belfius Bank heeft van de FSMA, de markttoezichthouder, een boete van 1 miljoen euro gekregen omdat ze klanten die intekenden op een kasbon, niet de juiste infobrochure heeft verschaft. Ook was de reclame voor de kasbon niet goedgekeurd door de FSMA. Naast de boete moet Belfius ook een nieuw lid met "een goede juridische opleiding" toevoegen aan haar directiecomité.

Lees meer »

Eva Teetaert start schooljaar als nieuwe directeur van ZoWe: “Studenten intensief begeleiden tot aan het bed van de patiënten”

De 460 studenten van ZoWe werden maandag verwacht voor de start van het nieuwe schooljaar. De school biedt een graduaatsopleiding voor verpleegkundigen aan in Oostende en Brugge. Het is ook meteen de eerste schooldag van Eva Teetaert als directeur. “Onze sterkte is dat we de studenten intensief begeleiden tot aan het bed van de patiënten.”
The post Eva Teetaert

Lees meer »

Ouders van Joyce en Wim oog in oog met bestuurder die dronken hun kinderen doodreed: “Je vergeven zal ik nooit kunnen”

“Hij heeft misschien wel spijt en heeft het niet expres gedaan, maar hij blijft verantwoordelijk voor de dood van mijn kinderen.” De vader van de overleden Joyce Van Roosbroeck (36) richtte zich dinsdag tot de bestuurder die zwaar onder invloed en met overdreven snelheid zijn dochter en zijn schoonzoon doodreed. Louis W. (36) staarde tijdens zijn proces de hele tijd

Lees meer »

Elise en Bastien nieuwe gezichten van iconische frituur ’t Vichtenaarke: “Opa zou trots op ons zijn”

Elise Voet (24) en Bastien Loosveld (27) zijn de nieuwe gezichten van frituur ‘t Vichtenaarke in de Harelbekestraat. De kneepjes van het vak leerden ze van de schoonzussen Rosine Deconinck en Maryke Demeyere die de afgelopen 23 jaar de vaste waarden waren van deze frituur.
The post Elise en Bastien nieuwe gezichten van iconische frituur ’t Vichtenaarke: “Opa zou

Lees meer »

Within Temptation treedt in oktober twee avonden op in de Lotto Arena én brengt nu de ‘Worlds Collide Tour Live-Dvd’ uit: “Ik ben nu vrijer om te zeggen waar ik voor sta!”

Fans van Within Temptation kijken uit naar begin oktober, want op vrijdag 4 en zaterdag 5 oktober staat Within Temptation twee avonden in de Lotto Arena in Antwerpen. Geen zin om zolang te wachten om deze groep aan het werk te zien? Koop dan zeker en vast de ‘Worlds Collide Tour Live-Dvd’ aan. Recent spraken we met zangeres Sharon Den

Lees meer »

Expert waarschuwt voor groeiende macht grote technologiebedrijven: “Moeten aan minder regels voldoen dan een kopje koffie”

Grote technologiebedrijven regeren steeds meer de wereld. Dat zegt Marietje Schaake, directeur van het Cyber Policy Center van de Stanford University. Ze vindt het dan ook logisch dat die bedrijven steeds meer in het vizier van het gerecht komen. Denk maar aan X van Elon Musk dat in Brazilië verboden werd of Telegram-topman Pavel Doerov die in Frankrijk vervolgd wordt.

Lees meer »

“Hij werd bozer en bozer”: politieverhoren over incident tussen Joost Klein en cameravrouw op Songfestival zijn gelekt

De cameravrouw naar wie zanger Joost Klein een dreigende beweging maakte tijdens de halve finale van het Songfestival, eiste een schadevergoeding van 7000 kroon, ruim 600 euro. Dat meldt de Zweedse krant ‘Aftonbladet’ die de politieverslagen heeft kunnen inkijken. Klein miste door het incident de finale. Het onderzoek van de Zweedse openbaar ministerie naar Joost Klein is intussen afgesloten wegens

Lees meer »

Rugby RSL officieel van start op site Schiervelde

Zaterdag werd de nieuwe locatie van Rugby RSL officieel geopend. De rugbyclub huist sinds kort op Schiervelde waar één van de voetbalvelden werd omgevormd tot een rugbyterrein met daarbij ook een kantine.
The post Rugby RSL officieel van start op site Schiervelde appeared first on KW.be.

Lees meer »

VRT-CEO verdedigt zich tegen erg kritische vragen, maar veel duidelijkheid komt er niet: “VRT is géén verrot bedrijf in crisis”

Frederik Delaplace, gedelegeerd bestuurder van de VRT, heeft woensdag de herschikking van de directie en de conclusies van het welzijnsrapport verdedigd in de kritische ad-hoccommissie Media in het Vlaams Parlement. Ook bemiddelaar Rob van Eijbergen kreeg erg kritische vragen voorgeschoteld. Veel wijzer werden we niet van wat gezegd werd.

Lees meer »