Rechter verplicht voor het eerst drie weigeraars om digitale meter te laten installeren

Netbeheerder Fluvius heeft voor het eerst via de rechtbank drie hardnekkige weigeraars van een digitale meter voor elektriciteit en aardgas kunnen verplichten om toch een meter te laten installeren. Dat meldt het bedrijf aan Belga.

 

Meer krantenkoppen in België

Wordt X.M. in beroep toch nog veroordeeld voor ongeval waarbij Kayleigh (14) om het leven kwam? “Het is plausibel dat iemand moedwillig een pv achterwege heeft gehouden”

Het is ondertussen al meer dan vijf jaar geleden dat de 14-jarige Kayleigh uit Asse om het leven is gekomen bij een verkeersongeval in Nieuwerkerken. De vermeende bestuurder X.M. werd in 2023 vrijgesproken. Plots dook er echter een nieuw verhoor op in het dossier, waardoor M. toch nog een celstraf kan oplopen op zijn beroepsproces. “Het strafonderzoek is niet volgens

Lees meer »

Oorlogsjournalist Robin Ramaekers deelt foto met cameraman Stijn in ziekenhuis: “Een kogelwonde, gebroken oogkas en gekneusde ribben, maar het doet vooral pijn aan de binnenkant”

VTM NIEUWS-journalist Robin Ramaekers heeft een foto gedeeld waarop hij te zien is samen met cameraman Stijn De Smet. “Na de honderden lieve berichtjes en bezorgde vragen een groet vanuit Beiroet”, schrijft hij in een verklaring. De twee journalisten werden in de nacht van woensdag op donderdag aangevallen door een woedende Hezbollah-militie. De Smet werd in het been geschoten, Ramaekers

Lees meer »

Belgen uit Libanon gearriveerd in Militair Hospitaal in Brussel

Omstreeks 23.30 uur zijn in totaal 55 Belgen uit Libanon aangekomen in het Militair Hospitaal Koningin Astrid in de Brusselse deelgemeente Neder-Over-Heembeek. Aanvankelijk werd de groep Belgen omstreeks 22.00 uur in Brussel verwacht, maar het Nederlandse vliegtuig, dat om 16.30 uur Belgische tijd in Beiroet was opgestegen, liep een uurtje vertraging op.

Lees meer »

Zijn er wél getuigen? “Minstens één renster reed bij Muriel Furrer toen ze noodlottige val maakte”

Volgens de Zwitserse krant ‘Blick’, al dagen leidinggevend rond het tragische nieuws, was er wel degelijk minstens één getuige die Muriel Furrer (18) een afwijkend manoeuvre zag maken voor haar noodlottige val in de juniorenkoers op het WK wielrennen. Het nam contact op met de federaties en kreeg bevestigd: de Zwitserse reed niet alleen. Worden de omstandigheden zo ietwat opgehelderd?

Lees meer »

Personal coach Pieter-Jan (38) opent GET FIT WITH PJ, enkele dagen na de 170 kilometer Tour d’Extravaganza

Pieter-Jan Naessens (38) opent zaterdag 5 oktober zijn gloednieuwe personal training studio ‘GET FIT WITH PJ’ aan de Rijmsnoerstraat in Bissegem. “Ik wil mensen helpen een betere versie te worden van zichzelf.” Dat doet hij trouwens een week na zijn spectaculaire deelname aan Tour d’Extravaganza 2024: meer dan 170 kilometer lopen door de Schotse natuur.
The post Personal coach

Lees meer »

Imog opent nieuwe sorteerinstallatie van 15 miljoen euro in Harelbeke: “Uniek in zijn soort in België”

Bij Imog aan de Kortrijksesteenweg in Harelbeke vond de officiële opening plaats van het nieuwe sorteercentrum. Het gaat om de GV8-sorteerinstallatie om het grofvuil van de gezinnen en bedrijfsafval volgens de normen van Vlarema 8 te sorteren. De sorteerinstallatie is uniek in zijn soort in België.
The post Imog opent nieuwe sorteerinstallatie van 15 miljoen euro in Harelbeke: “Uniek

Lees meer »

Pastoor Henk Gevaert uit Moorslede op non-actief gezet

Pastoor Henk Gevaert van de Sint-Martinusparochie in Moorslede staat momenteel op non-actief. Het Bisdom Brugge zegt dat er wordt gezocht naar een nieuwe benoeming voor hem. Officieel is de pastoor al een tijdlang afwezig door ziekte.
The post Pastoor Henk Gevaert uit Moorslede op non-actief gezet appeared first on KW.be.

Lees meer »