Janne Deleu met Belgian Young Yellow Tigers U18 naar EK

De Belgian Young Yellow Tigers U18 zijn momenteel in Roemenië voor hun deelname aan het Europees kampioenschap. Janne Deleu (16) uit Oostende maakt voor de tweede keer deel uit van de Belgische groep.

Het Europees kampioenschap heeft tot en met zaterdag 13 juli plaats. De beste zestien teams in Europa bij de U18 zijn deze week aan het tornooi in de groepsfase begonnen. De landen in poule 2 doen dat in het Griekse Heraklion. België is ingedeeld in poule 1 en speelt hun wedstrijden in Blaj in Roemenië. Daar hebben ook de halve finales en de finale plaats. De Belgian Young Yellow Tigers U18 ontmoeten in de groepsfase Spanje, Servië, Slovenië, Nederland, Kroatië en titelverdediger Italië.

Janne Deleu haar vijfde jaar middelbaar aan Athena Oostende campus Pegasus zit erop. Ondertussen vertoeft de dochter van Kristof Deleu en Joke Maertens in Roemenië met de nationale U18. “De voorbije weken ging het richting dat EK. Het was druk, maar wel superleuk”, vindt ze.

“De stemming was opperbest in de topsportschool in Vilvoorde, waar we samen trainden. Het is iets waar we lang naar hebben uitgekeken. Onze kwalificatie was er al in januari. Nederland is misschien de ploeg die we het best kennen. We speelden er al oefenmatchen tegen en ook vorig jaar op het EK U17 waren zij onze tegenstander.”

WK en het EYOF

De Belgian Young Yellow Tigers werden toen zevende met ongeveer dezelfde ploeg als nu. “Ons doel is nu een plaats bij de eerste zes, wat recht zou geven op een deelname aan het WK en het EYOF. Dat zou wel heel speciaal zijn”, vindt Janne, die komend seizoen op clubniveau verder gestaag wil groeien.

“Ik ben ingeschreven in de Roeselaarse Ligaploeg Bevo Rekkenshop, aansluitend met Bevo Beobank Roeselare uit eerste nationale. Afhankelijk van mijn prestaties zal de trainer wellicht beslissen in welk team ik eventueel mag aansluiten.”

(ACR)

The post Janne Deleu met Belgian Young Yellow Tigers U18 naar EK is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Veel zelfstandigen op Lijst Burgemeester in De Haan

Burgemeester Wilfried Vandaele van De Haan moet zijn volledige kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen nog prijsgeven, maar lichtte hier en daar al wel een tipje van de sluier. Dat er veel zelfstandigen op Lijst Burgemeester staan, bijvoorbeeld.
The post Veel zelfstandigen op Lijst Burgemeester in De Haan appeared first on KW.be.

Lees meer »

Minstens 5 doden bij protesten na omstreden herverkiezing Maduro, Venezolaanse oppositie claimt zege in elke deelstaat

Bij manifestaties tegen de uitslag van de omstreden presidentsverkiezingen in Venezuela zijn zeker vijf doden gevallen volgens mensenrechtenorganisatie Foro Penal. De Nationale Kiesraad heeft de uitslag van de verkiezingen nog altijd niet gepubliceerd en de oppositie heeft naar eigen zeggen bewijs in handen dat er fraude gepleegd werd door het kamp van president Nicolas Maduro. Bovendien is vandaag een vooraanstaand

Lees meer »

Garry Hagger beleeft muzikaal topjaar en mag zijn jongste single ‘Zomerlicht’ zingen bij ‘Tien om te Zien’ in Westende

Met ‘Zomerlicht’ is Garry Hagger voor de eerste keer in zijn carrière genomineerd voor Zomerhit. Hij prijkt inderdaad tussen de 20 finalisten. Ook VTM vergeet Garry Hagger niet. De zanger uit Oost-Vlaanderen mocht afzakken naar West-Vlaanderen, waar hij ‘Zomerlicht’ mocht zingen voor een ruim publiek aan de Rotonde in Westende.
The post Garry Hagger beleeft muzikaal topjaar en mag

Lees meer »

Emma Plasschaert begint met tegenvallende 25ste plaats aan olympische zeilrace, tweede regatta uitgesteld

Zeilster Emma Plasschaert uit Oostende is haar Olympische Spelen in Marseille donderdag begonnen met een teleurstellende 25ste plaats in de eerste regatta van de ILCA 6-categorie. De tweede regatta van de dag werd uitgesteld door de zwakke wind in Zuid-Frankrijk.
The post Emma Plasschaert begint met tegenvallende 25ste plaats aan olympische zeilrace, tweede regatta uitgesteld appeared first on KW.be.

Lees meer »

Eerste slachtoffertje van mesaanval tijdens Taylor Swift-dansles krijgt gezicht: ouders Alice Aguiar (9) “ontroostbaar”

Eén van de slachtoffertjes van de mesaanval in een dansschool in het Engelse Southport heeft een gezicht gekregen. Het gaat volgens Britse media om Alice Aguiar (9). Ze overleed vanmorgen aan haar verwondingen. Volgens een tante van het meisje zijn haar ouders “ontroostbaar”. In totaal zijn drie kinderen gestorven als gevolg van de steekpartij.

Lees meer »

Provincie Utrecht wil wolf afschieten na incidenten: “Kom niet met kleine kinderen naar bossen”

In Nederland hebben de provincie Utrecht en diverse gemeenten een dringende oproep gedaan om voorlopig niet met kleine kinderen de bossen van de Utrechtse Heuvelrug in te trekken. De waarschuwing geldt voor het bosgebied in de gemeenten Leusden, Woudenberg, Utrechtse Heuvelrug en Zeist. In andere delen van de Utrechtse Heuvelrug geldt het advies om “zeer voorzichtig” te zijn.

Lees meer »

10 op 10! Luc Bellings vindt het perfecte pakje friet met mayo en curryworst speciaal: “Eén van de allerbeste frituren die ik ooit aan onze kust ben tegengekomen”

“Mag ik een kleintje met mayonaise en een curryworst speciaal, alstublieft?” In frietland België bestaat geen smakelijkere vraag dan deze, maar waar krijg je aan onze kust nu het lekkerste antwoord? Luc Bellings bezocht vijf frietkoten, deelde een 2 op 10 uit, maar botste in één adres op dubbele perfectie: “Zowel de frietjes als de worst krijgen een dikke 10

Lees meer »

Familiebedrijf De Visschere van boerderij tot bord: “Thuisverkoop van kwaliteitsvol rundvlees”

Dries De Visschere (34) nam in 2014 de boerderij Het Kastanjehof in de Moerestraat 168 in Koekelare over van zijn moeder, Marleen Toortelboom. Datzelfde jaar investeerde hij ook in de bouw van een nieuwe rundveestal. Dries is een gepassioneerd kweker van het witblauw ras, een vleesras dat bekendstaat om zijn malsheid en kwaliteit. Om deze kwaliteiten direct bij de consument

Lees meer »