Radio Vandewalle is weer in de ether op 96.7 FM

De zomerse stadsradio Vandewalle gaat vanaf zaterdag 13 juli weer in de ether. De tweede editie is twee weken lang dag en nacht te beluisteren en te herbeluisteren. Buurtbewoners, verenigingen en een pak vrijwilligers werken eraan mee. Op 23 juli komt Radio Rolarius nog een dag terug en wordt Radio Vandewalle gekaapt.

Radio Vandewalle, genoemd naar de locatie, de statige villa Vandewalle in de Meensesteenweg in Roeselare, is een creatie van De Tuin der Lusten, wat een zekerheid biedt op een artistiek, maar vooral ook op een sociaal project.

“We willen een inclusieve radio zijn die zorgt voor verbinding en ontmoeting. Het accent ligt op samen iets creëren en op promotie bieden aan de projecten van De Spil en de stad”, legt Wouter Bossuyt uit. “Dit keer gaan we all the way. Vanaf 13 juli zenden we 24 op 24 uit.”

“Het accent ligt op samen iets creëren en op het promoten van projecten”

“Beginnen doen we elke dag met de ochtendradio met Patrick Bollaert aan de microfoon. Dan is het tijd voor aPETERitief met Peter Kiepe. ‘s Namiddags komen verschillende lokale dj’s aan bod met Vandewalle Continu en daarna is er De Goede Golf met Harry met Philippe Derluyn achter het mengpaneel.”

“Zelf presenteer ik van 17 tot 19 uur een muzikale mensenketting. Bellers mogen een verzoekje indienen voor iemand en die iemand wordt op zijn beurt gevraagd een kennis of familielid te verrassen met een nummer. ‘s Avonds hebben we telkens een themashow met gastpresentatoren die elk gedurende twee uur een ander onderwerp uitdiepen.”

Radoi Rolarius

“Het Spreekuur sluit de live-uitzending af. In dat onderdeel zal het vooral om mentaal welzijn gaan. Vanaf 22 uur is er non-stop muziek en worden een aantal programma’s herhaald. De live-uitzendingen zijn te beluisteren op 96.7 FM. Dat is naast de frequentie van Radio 1, dus niet moeilijk te vinden. Het publiek kan ook in de bar en rond de studio in villa Vandewalle de uitzendingen meevolgen en wie iets miste, kan altijd digitaal terecht op de Mixcloudpagina van Radio Vandewalle.

“Dit jaar gaan we dus echt in de ether waardoor het ook voor mensen met een beperkte toegang tot een computer of het internet makkelijker wordt om mee te volgen. 23 juli wordt zeker een speciale dag. Dan kaapt Radio Rolarius 24 uur lang Radio Vandewalle. De legendarische Roeselaarse vrije radio komt dan even terug tot leven. De bekende radiomakers van toen hebben in hun archief het beste van 14 jaar Radio Rolarius opgezocht”, klinkt het nog.

(BC)

The post Radio Vandewalle is weer in de ether op 96.7 FM is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Verpleegster uit Genk moet mogelijk voor assisen verschijnen voor toedienen van een dodelijke dosis medicatie: “Zaak sleept al meer dan 10 jaar en het is nog steeds niet voorbij”

De Genkse verpleegster die verdacht wordt van het toedienen van een dodelijke dosis medicatie aan een terminale patiënt in het Ziekenhuis Oost Limburg moet mogelijk voor het hof van assisen verschijnen. Het slachtoffer leed aan terminale kanker, maar een autopsie wees uit dat ze niet overleden was door de ziekte. Volgens de correctionele rechter in Tongeren gaat het om doodslag

Lees meer »

Marc Coudijzer viert 50-jarig priesterjubileum in Harelbeke

Tijdens een serene plechtigheid in de Sint-Salvatorkerk in Harelbeke werd priester Marc Coudijzer gevierd voor zijn gouden priesterjubileum. De eucharistie werd opgeluisterd door het Sint-Salvatorkoor in een volle kerk.
The post Marc Coudijzer viert 50-jarig priesterjubileum in Harelbeke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Blueness van Sergio Herman en familie Dheedene sluit de deuren: “De markt voor fine dining is verzadigd in Antwerpen”

De familie Dheedene en de Sergio Herman Group hebben samen beslist om restaurant Blueness te sluiten. De zaak met Japanse flair in de Lange Gasthuisstraat in Antwerpen – naast Le Pristine – opende de deuren in de lente van 2022, maar bleek de verwachtingen nooit helemaal waar te kunnen maken. In de plaats komt het Verso Café terug, een laagdrempeliger

Lees meer »