BK Cornhole krijgt tweede editie

Na een succesvolle eerste editie van het Belgisch kampioenschap cornhole volgt op zaterdag 3 augustus een tweede editie, weliswaar met een dubbel zo groot deelnemersveld. Het BK vindt plaats tijdens de driedaagse Aarthurfeesten op de Rodenbachwijk in Hooglede.

Vorig jaar streden 32 deelnemers voor de allereerste titel ooit van deze recent opgekomen werpsport. Jeroen De Brandt, aangesloten bij een cornholeclub uit Erpe-Mere, ging toen met de Belgische driekleur naar huis. In navolging van het kampioenschap besloten vier vrienden om hun eigen cornholeclub uit te bouwen.

Professionaliseren

Frederik Sap, Bert Feys, Chiron Potié en John Taillieu richtten samen Lokomotiv Ooglee op. Deze club met een eigen clubcompetitie staat in voor de organisatie van het tweede BK en wil dit ook verder professionaliseren. Concreet zullen er dubbel zoveel gegadigden zijn voor de Belgische titel, ook het puntensysteem wordt aangepast.

“Bij cornhole wordt steeds gespeeld tot 21 punten”, verduidelijkt voorzitter Frederik Sap. “Wie een zakje in het gat gooit, krijgt drie punten. Als het zakje op het bord blijft liggen, scoort je nog steeds één punt. Dit jaar kiezen we voor het Amerikaanse systeem. Wanneer speler A in zijn beurt van vier zakjes bijvoorbeeld zeven punten gooit en speler B vijf punten, dan is het geen 7-5, maar 2-0. Vorig jaar telden we alle punten, nu kan er per beurt telkens maar één speler scoren. Op die manier zullen de sets wel langer duren, maar is het systeem eerlijker.”

In de voormiddag strijden de deelnemers in poules van vier. De top twee plaatst zich voor de volgende ronde. Daarna volgt een nieuwe poulefase van vier spelers waarbij de twee besten per groep doorstoten naar de laatste 16. Vanaf dan volgt er rechtstreekse uitschakeling, op het einde van de avond kennen we dan de nieuwe Belgische kampioen. Ook voor de kinderen wordt in de namiddag een Belgisch kampioenschap georganiseerd. “De inschrijvingen bij de volwassenen verlopen al tamelijk vlot.”

(JT)

Wie zich wil inschrijven, stuurt een mail naar [email protected]. De deelnameprijs bedraagt vijf euro.

The post BK Cornhole krijgt tweede editie is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Koksijds burgemeester Marc Vanden Bussche ziet af van nieuwe ambtstermijn als burgemeester

Vandaag pakt Koksijds burgemeester Marc Vanden Bussche uit met een verrassende mededeling. Hoewel hij zich de voorbije maanden sterk geëngageerd en gemotiveerd profileerde om zich opnieuw in de strijd te gooien voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober, deelt hij vandaag mee dat hij verzaakt aan een nieuwe ambtsperiode als burgemeester.
The post Koksijds burgemeester Marc Vanden Bussche ziet af van

Lees meer »

De Wezefeesten bieden ook dit jaar weer voor elk wat wils

Augustus komt eraan. Met veel belangstelling kijken we uit naar een nieuwe editie van de Wezefeesten. Al decennia wordt er hier gefeest op deze landelijke wijk van Ardooie. Ze zijn de oudste wijkkermis van de gemeente en trekken jaarlijks veel feestvierders met hun boeiende programma. “En we geven niet op”, klinkt het vastberaden. Van muziek
The post De Wezefeesten

Lees meer »

Goud voor Pieter en Christa

Pieter Denys (72) en Christa Horré (69) uit de Kapucijnenlaan zakten af naar het stadhuis van Izegem waar hun gouden huwelijksjubileum een officieel tintje kreeg.
The post Goud voor Pieter en Christa appeared first on KW.be.

Lees meer »

Twintig vrouwen beschuldigen Franse ex-nieuwslezer al jarenlang van verkrachting, nu komt er mogelijk toch gevolg

Het parket van Nanterre zal vijf klachten met burgerlijke partijstelling onderzoeken tegen Patrick Poivre d’Arvor, een bekende ex-nieuwslezer in Frankrijk. De voormalige TF1-presentator wordt al jaren door zo’n twintig vrouwen beschuldigd van verkrachting, maar klachten werden tot nog toe geseponeerd omdat de zaken verjaard waren en er onvoldoende bewijzen voorhanden waren.

Lees meer »

Technische Scholen Mechelen koopt bedrijfsgebouw op Douaneplein: “Ideaal voor auto- en houtopleidingen”

Technische Scholen Mechelen (TSM) koopt een gebouw van transportbedrijf Ninatrans op het Douaneplein om er opleidingen in onder te brengen waarvoor veel praktijkruimte nodig is. "Voor onder andere onze auto- en houtopleidingen is een locatie net buiten het stadscentrum ideaal", zegt technisch adviseur en coördinator van de scholengroep Christoph Bernaerts. Ten vroegste in september 2026 zal de campus opengaan.

Lees meer »

Franse start-up wil foie gras vervangen door kweekvlees als ethisch alternatief voor omstreden ganzenlever

Foie gras van gekweekt vlees kan een ethisch alternatief zijn voor klassieke foie gras waarvoor ganzen gedwangvoerd worden. Dat zegt culinair journalist Jan Scheidtweiler. De Franse start-up Gourmey wil als eerste in Europa een gekweekte foie gras op de Europese markt brengen. EU-lidstaten Italië, Frankrijk, Hongarije en Oostenrijk zijn alvast kritisch over kweekvlees.

Lees meer »

Snoop Dogg is onverwachte winnaar op de Olympische Spelen: “Ik ben zo clean als de atleten. Het goud, dat ben ik”

“Als wiet roken een sport was geweest, was Snoop Dogg Olympisch kampioen.” Tussen de fitste sporters ter wereld is de 52-jarige hiphoplegende een vreemde eend in de bijt, maar toch is hij een van dé fenomenen van deze Spelen. Op onnavolgbare wijze vervult hij de rol van sportcommentator voor Amerikaanse nieuwszender NBC. Waarom dat een gouden zet is, bewijst Snoop

Lees meer »

Plottwist in Spa-Francorchamps: George Russell moet na zege vrezen voor diskwalificatie, klimt Max Verstappen nog een plekje?

De Grand Prix van België krijgt mogelijk nog een staartje. George Russell dacht op waanzinnige wijze gewonnen te hebben op Spa-Francorchamps, maar na afloop bleek dat zijn auto anderhalve kilo te licht was bevonden bij de weging. Een mogelijk gevolg daarvan is dat hij gediskwalificeerd wordt en teamgenoot Lewis Hamilton wordt uitgeroepen tot winnaar. Max Verstappen finishte in eerste instantie

Lees meer »

Ontroerend: zussen verrassen hun vader met aankondiging van gelijktijdige zwangerschap, al duurt het even voor hij het beseft

Een Amerikaanse vrouw heeft haar vader verrast met het mooiste nieuws dat hij kon krijgen. Samen met haar vriend verwacht ze een kindje, en haar vader wordt dus voor het eerst opa. De man kon zijn tranen niet bedwingen… en dan had zijn tweede dochter nòg een verrassing. Want ook zij wordt mama. “Onze baby’s zullen drie weken schelen”, klonk

Lees meer »