Woonzorgcentrum Rozenberg Oostrozebeke breidt uit: “20 assistentiewoningen, dagopvang en dienstencentrum”

In Oostrozebeke wordt het woonzorgcentrum Rozenberg uitgebreid met 20 assistentiewoningen, een dagopvang en een ontmoetingsplaats voor buurtbewoners. Rozenberg kwam de voorbije jaren in opspraak door de insulinemoorden. Een aantal ouderen kregen er, al dan niet opzettelijk, teveel insuline toegediend waardoor 3 mensen overleden. Na die moeilijke periode moet de geplande uitbreiding een nieuw, positief hoofdstuk worden voor het woonzorgcentrum. 

Meer krantenkoppen in België

Opnieuw zware luchtaanvallen in zuiden van Beiroet: “Kandidaat-opvolger Hezbollah was doelwit van nachtelijke aanvallen”

Israël heeft donderdagavond opnieuw luchtaanvallen uitgevoerd op Beiroet, een bolwerk van de Libanese militie Hezbollah. Dat berichten internationale media. De spanning in de stad stijgt. Dat merkt ook de Vlaamse Anke Bert (30), die er actief is als coördinator voor het Rode Kruis in het Midden-Oosten. “Hier is geen luchtalarm. Bij een explosie waarschuwen mensen elkaar via WhatsApp-groepen”, stelt ze.

Lees meer »

Sergio Quisquater niet blij dat gênant fragment waarin hij bijna stikt blijft opduiken op VTM: “Ze hebben het recht niet”

Tegen de wil van Sergio Quisquater (59) duikt er nog regelmatig een fragment uit een oud VTM-programma op. Het gaat om zijn deelname aan het programma ‘Wondere wereld’ uit 1999, gepresenteerd door Ingeborg, waarin de zanger het gevoel heeft dat hij stikt. “Ze hebben daar het recht niet toe, dat staat contractueel vast”, legt hij uit.

Lees meer »

6,7 miljoen bezoekers Oktoberfest drinken 7 miljoen liter bier

Oktoberfest heeft dit jaar volgens een eerste schatting zo’n 6,7 miljoen bezoekers getrokken, minder dan vorig jaar toen het er ongeveer 7,2 miljoen waren. Het volksfeest in München verliep dit jaar “bijzonder ontspannen”, aldus festivaldirecteur Clemens Baumgärtner zondag op de laatste dag van Oktoberfest.

Lees meer »

KIJK. Joe Jonas schrapt verwijzing naar Diddy uit bekend nummer, ook in Sportpaleis zingt hij aangepaste versie

Joe Jonas (35) van de Jonas Brothers distantieert zich van Sean ‘Diddy’ Combs, nadat de Amerikaanse rapper is gearresteerd op verdenking van sekshandel en afpersing. De songtekst van de megahit ‘Cake By The Ocean’ is daarom aangepast. Wat eerst klonk als ‘I’ll be Diddy, you’ll be Naomi’, wordt nu gezongen als ‘I’ll be Watts, you’ll be Naomi’. Ook in het

Lees meer »

Prijs Raymond Maeckelberghe uitgereikt aan prof. Jan Dumolyn en Patricia De Buck

Zondag is in Brugge de tweejaarlijkse prijs ‘Het Vrije Denken’ uitgereikt door de Raymond Maeckelberghe Foundation. Deze keer ging de prijs naar Prof. Jan Dumolyn, als historicus verbonden aan UGent, en naar Patricia De Buck, leerkracht op rust en sterk verbonden met het netwerk van vrijzinnige humanisten in Brugge. Beiden zijn Bruggelingen en boegbeelden van het vrijzinnig humanisme.
The

Lees meer »