Nummer 1722 geactiveerd door risico op storm of wateroverlast

Het Koninklijk Meteorologisch Instituut van België (KMI) waarschuwt voor slecht weer. De FOD Binnenlandse Zaken activeert daarom het noodnummer 1722.

 

Meer krantenkoppen in België

Decospan Menen wil volle buit pakken in nieuwe zaal

Decospan Volley Team Menen voert na twee speeldagen de ranglijst aan na zeges tegen Haasrode-Leuven en Guibertin. Deze week staan er twee wedstrijden op de kalender. Donderdag trekt de ploeg van Yentl Bille naar promovendus Brabo Antwerp VT. Zaterdag wordt de nieuwe sporthal, cc De Steiger, ingezegend met een wedstrijd tegen Knack Roeselare. Vorig week omzeilde de ploeg van Yentl

Lees meer »

Overheid waarschuwt voor uitbraak van marburgvirus in Rwanda

De FOD Volksgezondheid vraagt Belgen in Rwanda om waakzaam te zijn voor een uitbraak van het marburgvirus die in het Afrikaanse land werd geregistreerd. De Risk Assessment Group (RAG) en de Risk Management Group (RMG) in ons land volgen de situatie op, maar voor de algemene bevolking in België wordt het risico op besmetting als “zeer laag” beschouwd.

Lees meer »

Twee doden bij bosbrand in Griekenland

Bij een bosbrand in de buurt van Korinthe, 140 km ten westen van de Griekse hoofdstad Athene, zijn twee mannen om het leven gekomen. Dat maakten de Griekse autoriteiten maandag bekend. De brand woedt nog steeds, en is nog niet onder controle.

Lees meer »

In Knokke-Heist duikt Luc Lierman op twee verschillende lijsten op: “Zorgde al vaker voor verwarring”

Inwoners van Knokke-Heist die op 13 oktober willen stemmen op Luc Lierman zullen die naam op twee verschillende lijsten zien opduiken. De naamgenoten komen namelijk beide op voor de gemeenteraadsverkiezingen, hetzij voor een andere partij. Groen-voorzitter Luc Lierman is met dezelfde over-overgrootvader Ignace Lierman familielid van Luc Lierman van de lijst ‘Ja!’.
The post In Knokke-Heist duikt Luc Lierman

Lees meer »

“Heet hangijzer in Anzegem dat snakt naar ademruimte”: Recente cijfers tonen aan dat doorgaand zwaar vrachtverkeer blijft toenemen

Uit recente cijfers van het kabinet van voormalig minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD) blijkt dat het doorgaand zwaar vrachtverkeer in Anzegem blijft toenemen. Er is een stijging van maar liefst 34,8% in slechts twee jaar tijd. Dat betekent dat de Kerkstraat overdag om de twee minuten een vrachtwagen te slikken krijgt op een doordeweekse werkdag.
The post

Lees meer »

Vlaamse regering wil enkelband met alcoholmeter invoeren: “Zou nut kunnen bewijzen bij misdrijven waar alcohol rol speelde”

Een enkelband die je alcoholgebruik detecteert – het klinkt misschien als sciencefiction, maar de nieuwe Vlaamse regering wil het werkelijkheid maken. Het toestel werd al getest in het buitenland, zat rond de enkels van meerdere Hollywoodsterren en blijkt verbazingwekkend efficiënt te zijn. Hoe werkt zo’n alcohol-enkelband en wie zal het moeten dragen?

Lees meer »