Waarom verschijnen Elmo en een man met een vuilnisbakkostuum naast politici tijdens Britse verkiezingen?

Zowel de grote verliezer van de verkiezingen Rishi Sunak (Conservative Party), als winnaar Keir Starmer (Labour Party) werden tijdens hun toespraak vergezeld door enkele opvallende figuren, onder wie Elmo van de Muppets. Een eeuwenoude traditie, die wel degelijk een reden heeft.

 

Meer krantenkoppen in België

Drie doden in Nederland nadat auto in water belandt

Bij een auto-ongeluk in de Nederlandse stad Amersfoort, in de provincie Utrecht, zijn drie mensen om het leven gekomen. Het voertuig raakte zondagnacht in het water terecht aan de Stadsring. De politie meldde maandagochtend dat reanimatie niet meer mocht baten, en dat alle drie de inzittenden zijn overleden.

Lees meer »

Tentoonstelling brengt verhalen van afgebrande Sint-Niklaaskerk naar boven: “Iedereen weet nog waar hij die dag was”

Het HEY Museum in Knokke-Heist is sinds deze week een unieke tentoonstelling rijker. Bezoekers ontdekken er de geschiedenis en verhalen van de in 2013 afgebrande Sint-Niklaaskerk. Zo is onder andere het skelet van de ‘oudste Westkapellenaar’ te zien tijdens de expo. “Opgegraven tijdens het archeologisch onderzoek na de brand”, zeggen curatoren Gerry De Mol en Frederik Roelens.
The post

Lees meer »

“Doet deugd dat mijn prestaties worden opgemerkt”: Gouden Schoen van de maand Colin Coosemans tevreden met erkenning

U hebt gekozen. Een week lang kon de HLN-lezer stemmen op de nieuwe ‘Gouden Schoen van de maand’. Het verdict: Anderlecht-doelman Colin Coosemans (32) is de winnaar van de maand september en dus de eerste laureaat. Hij kreeg 21,8 procent van het totale aantal stemmen. Voor Coosemans “doet het deugd” dat zijn prestaties worden opgemerkt. Ook de experten kunnen zich

Lees meer »

Trots op ‘onze’ minister Melissa: Ouders en burgemeester Alain Top over hun toppolitica

Preus zijn ze, de Harelbekenaars. Melissa Depraetere is de eerste stadsgenote die het tot minister schopt en dat maakt flink wat los. Niet in het minst bij haar ouders en burgemeester Alain Top. “Ik heb haar talent destijds ontdekt”, zegt die laatste.
The post Trots op ‘onze’ minister Melissa: Ouders en burgemeester Alain Top over hun toppolitica appeared first

Lees meer »

Vrouw (32) gaat partner tot twee keer toe met mes te lijf in Oostende: vijf jaar cel gevorderd voor dubbele poging tot doodslag

Tijdens een hoogoplopende ruzie in hun Oostends appartement stak Heidi R. (32) haar toenmalige partner neer met een keukenmes. Een dik jaar later ging ze de 37-jarige man nógmaals te lijf, deze keer met een steakmes. “Het geweld kwam van beide kanten”, pleitte haar advocaat. De procureur vroeg vijf jaar cel.
The post Vrouw (32) gaat partner tot twee

Lees meer »

Bakkerij Sofie is nu bakkerij Bjovans: “We doen dit met veel goesting”

Op 6 september heropende de vroegere bakkerij Sofie met nieuwe uitbaters. Vanessa Lefevere en Björn de Zwart staan er nu achter de toog om de klanten van hun bakkerij Bjovans te bedienen van brood, pistolets, gebak en belegde broodjes. “Ook kan je hier nu ter plekke ontbijten”, vult Vanessa aan.
The post Bakkerij Sofie is nu bakkerij Bjovans: “We

Lees meer »

Nu woonwagenterrein in Sint-Truiden wordt vernieuwd: hoe is het gesteld met woonwagenterreinen in Limburg?

Vorig jaar is beslist dat gemeenten geen subsidies meer ontvangen van de Vlaamse overheid voor de bouw en het onderhoud van woonwagenterreinen. De stad Sint-Truiden maakt nu als een van de laatste gemeenten gebruik van subsidies om het woonwagenterrein te onderhouden. Sociale organisatie SAAMO pleit voor een herinvoering van de subsidies en ook voor een wettelijk kader om woonwagens ook

Lees meer »