N-VA-Kamerlid deelt beelden van ellenlange wachtrij op Brussels Airport: “Schandalig dat buitenlandse bezoekers zo ontvangen worden”

Er stonden vrijdagochtend opnieuw lange rijen aan de paspoortcontrole op Brussels Airport, zo blijkt uit een filmpje dat N-VA-Kamerlid Michael Freilich deelde op sociale media.

 

Meer krantenkoppen in België

Paul Magnette “beledigd” door uitspraken van de paus over vrouwen

PS-voorzitter Paul Magnette is misnoegd over uitspraken die paus Franciscus tijdens zijn bezoek aan ons land heeft gedaan over vrouwenrechten. Dat zei hij zondag bij RTL-TVi. Magnette trad niet in detail, maar verwees wellicht naar de conservatieve standpunten die de paus uit de doeken deed in zijn toespraak bij de UCLouvain.

Lees meer »

De Plakkers maakt werk van de toekomst

In het zaalvoetbal is de eerste ploeg van De Plakkers dit seizoen opnieuw in derde nationale actief. De club, onder leiding van Didier De Muynck, werkt ondanks dat men uiteindelijk niet kon promoveren verder aan de toekomst.
The post De Plakkers maakt werk van de toekomst appeared first on KW.be.

Lees meer »

Israël start “beperkt grondoffensief” in Libanon: explosies in grensgebied – Israël adviseert inwoners buitenwijken Beiroet te evacueren

Israël voert “momenteel” “beperkte grondoperaties” uit in Libanon. Dat bevestigt het Pentagon maandagavond na berichtgeving door ‘The Washington Post’. Libanese media melden ondertussen Israëlische artilleriebeschietingen in het grensgebied. Israël heeft ook de inwoners van de zuidelijke buitenwijken van Beiroet – bolwerk van Hezbollah – geadviseerd te vertrekken: luchtaanvallen op de terreurbeweging zijn aanstaande. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog in

Lees meer »

Milan Delva (21), student geneeskunde, uit Geluwe door hersentumor overleden: “Zijn grote droom was neurochirurg worden”

Aan de gevolgen van een hersentumor is in het AZ Delta Rumbeke Milan Delva (21) uit Geluwe overleden. Hij was tweedejaarsstudent geneeskunde aan UGent. Milan was de zoon van Jurgen Delva en Evelien Desimpel, beiden hebben een praktijk als kinesist. Jurgen in de Ieperstraat in Zonnebeke, Evelien op de Sint-Denijsplaats in Geluwe in de schaduw van de Sint-Dionysiuskerk.
The

Lees meer »

Vrouw (32) gaat partner tot twee keer toe met mes te lijf in Oostende: vijf jaar cel gevorderd voor dubbele poging tot doodslag

Tijdens een hoogoplopende ruzie in hun Oostends appartement stak Heidi R. (32) haar toenmalige partner neer met een keukenmes. Een dik jaar later ging ze de 37-jarige man nógmaals te lijf, deze keer met een steakmes. “Het geweld kwam van beide kanten”, pleitte haar advocaat. De procureur vroeg vijf jaar cel.
The post Vrouw (32) gaat partner tot twee

Lees meer »

Drie mensen opgepakt in onderzoek naar gesjoemel bij vleeshandel in Mol

De politie heeft 3 mensen opgepakt in een onderzoek naar gesjoemel bij een vleeshandel in Mol. De vleeshandel zou onder andere runderen in het zwart verkopen en controles van het voedselagentschap omzeilen. De politie hield op verschillende plekken huiszoekingen en liet ook een hoevewinkel verzegelen die niet voldeed aan de voedselveiligheid.

Lees meer »

Netanyahu waarschuwt: Israël kan overal in het Midden-Oosten toeslaan – Israëlische minister van Defensie: “Volgende fase van oorlog met Hezbollah begint spoedig”

Dagblad ‘The Washington Post’ heeft op basis van een ingewijde bericht dat Israël de VS heeft geïnformeerd dat een grondaanval in Libanon wordt voorbereid. Die zou bedoeld zijn om infrastructuur van gewapende groepen te verwijderen in het grensgebied. Speciale eenheden van het Israëlische leger hebben de afgelopen dagen invallen gedaan in Libanon ter voorbereiding op een mogelijke grotere invasie. Hezbollah

Lees meer »

KIJK. De speech van de Bayern-CEO voor Kompany: “We zijn blij dat je hier bent en ons weer vreugde bezorgt”

Het gebeurt zelden dat een absolute topclub na een pijnlijke nederlaag de trainer zó opvallend in bescherming neemt. Het gebeurde woensdagavond niettemin bij het traditionele diner van Bayern München. CEO Jan-Christian Dreesen stond op en gooide bloemetjes naar Vincent Kompany. Wat zeggen we? Een ganse ruiker. Alles samen duurde de toespraak — met veel euh’s en veel herhalingen van hetzelfde

Lees meer »

Na sloop verloederde hoek bouwt woonmaatschappij zes sociale woningen voor budgethuren in Menen

Het Chinees restaurant op de hoek van de Kortrijkstraat met de Aug. Debunnestraat in Menen is verdwenen, net als vijf aanpalende woningen. In de plaats bouwt Woonmaatschappij Impuls begin volgend jaar zes eengezinswoningen. “We blijven inzetten op stadkernhernieuwing”, klinkt het.
The post Na sloop verloederde hoek bouwt woonmaatschappij zes sociale woningen voor budgethuren in Menen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Drie vrouwen blijven langer in de cel op verdenking van meerdere inbraken

Drie vrouwen van Nederlandse, Franse en Servische nationaliteit blijven een maand langer in de cel. Dat besliste de Brugse raadkamer vrijdagochtend. Het trio werd eerder deze week ingerekend door de politie en kon uiteindelijk gelinkt worden aan meerdere inbraken.
The post Drie vrouwen blijven langer in de cel op verdenking van meerdere inbraken appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Als spektakel altijd voorrang krijgt, zijn we bezig met Romeinse Spelen”: Benoot vraagt dat UCI voor veiligheid kiest en meer technologie toelaat in koers

Had een tracker op de fiets het leven van Muriel Furrer kunnen redden? Hadden de hulpdiensten haar tijdig kunnen vinden als er een crashdetectiesysteem was geïnstalleerd? Na het dodelijke ongeval op het WK in Zürich klinkt de roep luid om meer technologische hulpmiddelen toe te laten in de koers. Tiesj Benoot: “Als je door het toelaten van technologie één mensenleven

Lees meer »

Israël start “beperkt grondoffensief” in Libanon: explosies in grensgebied – “Israëlische luchtaanval treft Beiroet”

Israël voert “momenteel” “beperkte grondoperaties” uit in Libanon. Dat bevestigt het Pentagon maandagavond na berichtgeving door ‘The Washington Post’. Libanese media melden ondertussen Israëlische artilleriebeschietingen in het grensgebied. Israël heeft ook de inwoners van de zuidelijke buitenwijken van Beiroet – bolwerk van Hezbollah – geadviseerd te vertrekken: luchtaanvallen op de terreurbeweging zijn aanstaande. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog in

Lees meer »