Waarom verschijnen Elmo en een man met een vuilnisbakkostuum naast politici tijdens Britse verkiezingen?

Zowel de grote verliezer van de verkiezingen Rishi Sunak (Conservative Party), als winnaar Keir Starmer (Labour Party) werden tijdens hun toespraak vergezeld door enkele opvallende figuren, onder wie Elmo van de Muppets. Een eeuwenoude traditie, die wel degelijk een reden heeft.

 

Meer krantenkoppen in België

“Kerel, blijf eens met uw tengels van mijn papieren”: wat De Ridder zei tegen Rousseau voor zijn “Thatcher”-uitspraak

De nieuwe Vlaamse regering ging afgelopen weekend niet meteen onder het beste gesternte van start, nadat Vooruit-voorzitter Conner Rousseau enkele pittige uitspraken deed over zijn nieuwe coalitiepartners. Met name Annick De Ridder van N-VA werd door Rousseau stevig getackeld, maar neemt daar naar eigen zeggen geen aanstoot aan. Dat zei ze dinsdagochtend bij Radio 1.

Lees meer »

Controversieel “Project 2025” verbiedt woorden als abortus en gendergelijkheid, wil pornoverbod, en brengt Trump en Vance in nauwe schoentjes

JD Vance, de running mate van Donald Trump, probeerde zich de afgelopen dagen te distantiëren van het controversiële “Project 2025”. Dit project, een conservatief beleidsplan voor een toekomstige Republikeinse regering, leidt tot felle kritiek van de Democraten. Het document belooft ingrijpende en controversiële veranderingen als Trump opnieuw president wordt. Vance heeft nauw contact met de auteurs van het project en

Lees meer »

“Eeuwigdurende cruise” moet enkele uren na vertrek al terugkeren naar Belfast voor ‘papierwerk’

In de Noord-Ierse stad Belfast was maandagavond een “eeuwigdurende cruise” rond de wereld vertrokken. Eigenlijk had de trip vier maanden geleden al moeten beginnen, maar problemen met onder meer het roer en de aandrijving van het schip veroorzaakten vertraging. De passagiers zaten al die tijd in hotels en andere accommodaties in de stad. Gisteravond was het dan eindelijk zover, maar

Lees meer »

Illegale slapers in oud gerechtshof in Hasselt

In het oud gerechtshof in het centrum van Hasselt blijven mensen illegaal slapen. Na dit weekend starten de werken om in het voormalige justitiegebouw op de Havermarkt 50 appartementen te maken. Om de veiligheid te garanderen, mogen er geen onbevoegden op de werf rondlopen.

Lees meer »

“Na 25 jaar op die stoel, wou ik eens iets anders doen”: Boom uit ‘The Masked Singer’ blijkt bekend VRT-gezicht

“In mijn job heb je een zekere sérieux die je niet zomaar op het spel wil zetten”. Het schermgezicht dat vrijdagavond afviel in ‘The Masked Singer’ had wel wat overtuiging nodig om het pak van Boom aan te trekken. Maar zijn deelname was een welgekomen verademing van zijn dagelijkse job. “Dit heeft deugd gedaan.” Opgelet, hierna volgen spoilers.

Lees meer »

Raf Crabbe en Monique De Rudder zijn gouden paar

Raf Crabbe en Monique De Rudder, woonachtig op de Marktplaats in Moorslede, werden in de bloemetjes gezet door het gemeentebestuur. Het koppel viert op 5 oktober hun vijftigste huwelijksverjaardag.
The post Raf Crabbe en Monique De Rudder zijn gouden paar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nooit uitgezonden interview met pedoseksueel kan Axel Daeseleire zuur opbreken

Acteur en tv-presentator Axel Daeseleire riskeert voor de rechtbank te komen voor een interview dat hij naar aanleiding van het tv-programma ‘Axel gaat binnen’ heeft afgenomen. Dat meldt HLN. Volgens het parket maakten de makers van het tv-programma, waaronder dus ook Daeseleire, onder meer “misbruik van de zwakbegaafdheid” van de persoon, die een IQ van 67 zou hebben.

Lees meer »

Britse techondernemer Mike Lynch stierf door verdrinking toen superjacht zonk, doodsoorzaak van andere Britse slachtoffers wordt nog onderzocht

De 59-jarige miljardair Mike Lynch, die in 1996 softwaregigant Autonomy oprichtte, was een van de zeven mensen die stierf nadat het luxejacht Bayesian in augustus voor de kust van Sicilië zonk. Uit het gerechtelijk onderzoek blijkt dat hij verdronk, zo delen Britse media mee. De doodsoorzaak van de drie overige Britse slachtoffers wordt nog onderzocht.

Lees meer »

Paus Franciscus vraagt vergiffenis voor zonden van de kerk

Paus Franciscus heeft tijdens een boetedoening om vergiffenis gevraagd voor de zonden en overtredingen van vertegenwoordigers van de katholieke kerk. De kerkleider benadrukte in de Sint-Pietersbasiliek in Rome dat de Kerk boete moet doen voor haar overtredingen als ze haar geloofwaardigheid onder de gelovigen wil herstellen. De aanpak van seksueel misbruik stond centraal.

Lees meer »

Lijstduwer vraagt zelf om zijn affiches te pimpen: “Geestige kapsels, oorbellen, schmink, hoofddeksels, brillen: het mag allemaal”

De meeste politici zijn bang dat hun foto op verkiezingsaffiches door creatievelingen onder handen wordt genomen en zo een extra snorretje of ander kapsel krijgt. Maar Dirk Abbeloos, lijstduwer voor CD&V in Dendermonde, vraagt mensen zelf om zijn verkiezingsaffiches te pimpen. “De campagne is soms wat saai en daar wil ik in de laatste week voor de stembusgang verandering in

Lees meer »

Israël roept burgers in zuiden Beiroet opnieuw op te evacueren

De stafchef van het Israëlische leger, Herzi Halevi, belooft dat Israël zal reageren op de Iraanse raketaanval van dinsdag. Hij benadrukte dat de Israëlische strijdkrachten in staat zijn “elke locatie in het Midden-Oosten te bereiken en aan te vallen”. Het Israëlische leger viel Libanon maandag al binnen voor een “beperkte grondoperatie”. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog in het Midden-Oosten

Lees meer »