LIVE SPANJE-DUITSLAND. Rusten in Stuttgart na aangename eerste helft, grote kansen bleven wel uit

Dé topaffiche van de kwartfinales op dit EK voetbal. Spanje schrok in de vorige ronde even na de Georgische openingstreffer, maar wervelde daarna over zijn tegenstander. De Duitsers hadden het moeilijker in hun achtste finale, maar haalden het met 2-0 van Denemarken. Wie grijpt het eerste plekje in de halve finales? 

Meer krantenkoppen in België

Bestuur van SK Beveren over incidenten supporters: “Geweld tegen stewards en politie tolereren we niet”

Voetbalclub SK Beveren distantieert zich van de incidenten die eigen supporters hebben veroorzaakt, na de wedstrijd tegen Lokeren-Temse zaterdagnamiddag. Beveren verloor de wedstrijd in 1B met 0-1, en een deel van de supporters zette de frustratie om in agressie, zowel in als buiten het stadion. In een statement op haar website zegt de club "te huiveren bij de gedachte dat

Lees meer »

Worstelaar Bernard Vandamme neemt afscheid met overwinning: “Paar stoelen op mijn rug gekregen”

De Brugse worstelaar Bernard Vandamme nam zaterdag met een kamp tegen de Nederlander Emil Sitoci, voormalig Europees kampioen, afscheid van zijn publiek. En of het een afscheid in schoonheid was: Vandamme versloeg zijn rivaal en werd door zijn fans getrakteerd op een oorverdovend ‘Merci Bernard, Merci Bernard!’
The post Worstelaar Bernard Vandamme neemt afscheid met overwinning: “Paar stoelen op

Lees meer »

Eretekens voor Sportverdienste uitgereikt

Vrijwilligers zijn van onschatbare waarde voor elke vereniging maar ook voor sportbeleving binnen de Stad Roeselare. Afgelopen zaterdag werden acht vrijwilligers gehuldigd op het stadhuis met het ‘Ereteken voor Sportverdienste’. Een blijk van erkenning voor hun minstens 25 jarenlange, vrijwillige inzet voor de Roeselaarse sport. De laureaten zijn Abedi Shokofeh (Kon. Gymclub Flink & Fris
The post Eretekens voor

Lees meer »

Sociaal-artistiek project DE WAKKEREN op 17 oktober in première in oude stationsloods Menen

Op donderdag 17 oktober, Werelddag van Verzet tegen Armoede, gaat DE WAKKEREN in première. Niet alleen de locatie is bijzonder – de theatervoorstelling vindt plaats in de oude stationsloods van Menen – maar ook het tijdstip. De première van DE WAKKEREN is niet toevallig gepland net voor middernacht, om 23u30. De nacht speelt immers een belangrijke rol in het stuk.

Lees meer »

Bijna 165.000 werknemers leven in armoede in België

Bijna 165.000 werknemers in België bevinden zich momenteel in een precaire situatie. Dat meldt de Programmatorische Federale Overheidsdienst (POD) Maatschappelijke Integratie donderdag bij de voorstelling van een nieuw themaboek over het verband tussen werk en armoede.

Lees meer »

Kiano blijft zich inzetten voor fusieploeg in Damme (4D)

Met een match minder gespeeld dan de naaste rivalen bezet KFC Damme toch de vijfde positie in vierde provinciale B. De eerste competitiezondag waren de jongens van coach Johnny Bleyaert bye. Vervolgens speelden ze gelijk in Blankenberge en wonnen recent tegen Heist en Fusion Oostende.
The post Kiano blijft zich inzetten voor fusieploeg in Damme (4D) appeared first on

Lees meer »

UEFA haalt vierde official van Champions League-duel tussen PSV en Sporting: “Scheidsrechter bedreigde speler met de dood”

Een van dé highlights van de eerste speeldag van de League Phase in de Champions League: de machtige streep van Zeno Debast in de winkelhaak tegen Lille. Afwachten of Sporting het ook kan bij PSV, dat in zijn opener kansloos onderuit ging bij Juventus (3-1). Johan Bakayoko en Matteo Dams stonden toen in de basis. Starten ze ook tegen Sporting?

Lees meer »

Lendeleeds-Argentijnse pater Dries Swinnen kwam mee naar België met paus Franciscus: “Ik reis straks met een gelukkig gevoel terug”

“Ik reis straks met een ongelooflijk gelukkig gevoel terug naar Argentinië”, zegt de 85-jarige pater jezuïet Dries Swinnen, die in Argentinië woont en daar een jeugdvriend en confrater was van de paus toen hij nog als Jorge Bergoglio door het leven ging. Zijn ouders zijn vele jaren geleden vanuit Lendelede naar Argentinië uitgeweken. De pater mocht het hele bezoek van

Lees meer »

Dodental door orkaan Helene loopt op naar 162

In het zuidoosten van de Verenigde Staten kampen inwoners nog steeds met de gevolgen van de dodelijke tropische storm Helene. Uit de jongste balans van tv-zenders CNN en NBC blijkt dat het noodweer zeker aan 162 inwoners het leven heeft gekost. De storm, die als orkaan van de op een na hoogste categorie donderdagavond aan land ging in de staat

Lees meer »

Ex-leraar De Parel verdacht van zedenfeiten 20 jaar geleden, man werd nog genomineerd voor ‘Leraar van het Jaar’

Er loopt een gerechtelijk onderzoek naar een voormalige leraar van vrije basisschool De Parel in Lichtaart (Kasterlee). De 61-jarige man uit Vorselaar zou ruim twintig jaar geleden de seksuele integriteit van een aantal leerlingen hebben aangetast. “Enkele oud-leerlingen hebben hierover verklaringen afgelegd”, zegt Kristof Aerts, woordvoerder van het parket in Antwerpen.

Lees meer »