LIVE F1. Norris snelste in de eerste twee oefensessies

De ogen van de Formule 1-wereld zijn dit weekend gericht op de Grote Prijs van Groot-Brittannië. Vorig jaar kwam Max Verstappen als eerste over de streep in Silverstone. Wie pakt zondag de zege? Volg hier het nieuws in aanloop naar de race en uiteraard de wedstrijd zelf. 

Meer krantenkoppen in België

Ana Maria opent banketbakkerij: “Het is een flink stuk uit de hand gelopen”

Zoetekauwen en lekkerbekken hebben in de Rijselstraat in Menen een nieuwe trekpleister gevonden. Daar opende Ana Maria Airinei de deuren van haar gelijknamige banketbakkerij. Van eenvoudige gebakjes tot stijlvolle taarten? Het rolt er allemaal uit haar keuken. “Het begon tijdens de coronacrisis als een passie, en het is een flink stuk uit de hand gelopen.”
The post Ana Maria

Lees meer »

Laure Verbeke wil burgemeesters uitdagen tijdens unieke sportchallenge

Op maandag 7 oktober wordt sportcoach Laure Verbeke uit Vlamertinge 30 jaar en dat wil ze niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Tijdens de opendeurdag van haar zaak kan je het op sportief vlak opnemen tegen de burgemeesters van Ieper en Poperinge.
The post Laure Verbeke wil burgemeesters uitdagen tijdens unieke sportchallenge appeared first on KW.be.

Lees meer »

De Roosevrienden vieren hun kampioenen van het seizoen

Ook bij de Ardooise duivenmaatschappij De Roosevrienden, gehuisvest in lokaal ’t Rozeke, was men aan de jaarlijkse kampioenenviering toe na een druk seizoen. Alvorens de diverse kampioenen te huldigen blikte voorzitter Dirk Icket even terug op het voorbije seizoen. “Het werd opnieuw een moeilijk jaar met veel uitgestelde vluchten wegens het slechte weer. Er deden
The post De Roosevrienden

Lees meer »

Agenten VS veroordeeld om fatale arrestatie zwarte verdachte

Een federale jury in de stad Memphis in de Amerikaanse staat Tennessee heeft donderdag drie voormalige politieagenten veroordeeld voor hun rol bij de dood van de zwarte automobilist Tyre Nichols. De 29-jarige Nichols werd in op 7 januari 2023 bij zijn arrestatie na een verkeerscontrole geschopt en geslagen met een wapenstok door vijf agenten, waaronder het drietal. Nichols overleed drie

Lees meer »

Paul (64) bekocht stomme val met fiets bijna met z’n leven: “999 van de 1.000 keer gaat zoiets goed, maar bij mij niet”

Het aandeel fietsers bij mensen die ernstig gewond raken in het verkeer stijgt jaar na jaar volgens een analyse van verkeersinstituut Vias. Hoe een domme val met de fiets van de ene op de andere seconde je leven helemaal kan veranderen, daar kan Paul Willems (64) wel over getuigen. “Op woensdag 31 juli trok ik ‘s ochtends in koerskleren de

Lees meer »

Breugelmaaltijd op 4 oktober in zaal De Kring

NSB IJzerwacht Keiem organiseert voor de 8ste keer een Breugelmaaltijd in zaal De Kring. Het wordt opnieuw een avond waarbij het Bourgondische en het educatieve elkaar vinden, een avond om te ontspannen, maar meteen ook een stukje geschiedenis mee te pikken. “Het is onze plicht om het te blijven doorvertellen. Johan Verbouw, adjudant-chef op rust
The post Breugelmaaltijd op

Lees meer »

Fietsen voor het goede doel levert een mooie som op

In juli fietsten enkele enthousiaste vrienden naar Compostela ten voordele van Klimop in Diksmuide en De Regenboog in Koekelare, twee scholen voor bijzonder onderwijs.
The post Fietsen voor het goede doel levert een mooie som op appeared first on KW.be.

Lees meer »

OpenAI haalt miljarden op en is 157 miljard dollar waard

OpenAI heeft 6,6 miljard dollar opgehaald bij investeerders en is daarmee 157 miljard dollar (142,1 miljard euro) waard. Met het geld wil het bedrijf achter AI-chatbot ChatGPT onderzoek naar nieuwe toepassingen van kunstmatige intelligentie en extra computercapaciteit financieren, meldt OpenAI op zijn blog.

Lees meer »

Na succesvolle reeks zomershows kijkt Het Witte Paard uit naar ‘Winter Wonderland’: “Hartverwarmend spektakel in de koudste maanden van het jaar”

Het Witte Paard in Blankenberge bevestigt opnieuw zijn status als het leidende variététheater in Vlaanderen. Meer dan 33.000 bezoekers kwamen kijken naar de twee zomershows ‘Hot Summer Night’ en ‘Jonger dan je denkt’. Zo bevestigt Het Witte Paard zijn groei jaar na jaar.
The post Na succesvolle reeks zomershows kijkt Het Witte Paard uit naar ‘Winter Wonderland’: “Hartverwarmend spektakel

Lees meer »

Trots op ‘onze’ minister Melissa: Ouders en burgemeester Alain Top over hun toppolitica

Preus zijn ze, de Harelbekenaars. Melissa Depraetere is de eerste stadsgenote die het tot minister schopt en dat maakt flink wat los. Niet in het minst bij haar ouders en burgemeester Alain Top. “Ik heb haar talent destijds ontdekt”, zegt die laatste.
The post Trots op ‘onze’ minister Melissa: Ouders en burgemeester Alain Top over hun toppolitica appeared first

Lees meer »

Al opnieuw ruis op de lijn? Mahdi “betreurt” voortijdig lekken van ministerposten

Nu het regeerakkoord rond is en de ministerposten verdeeld zijn, kan toekomstig Vlaams minister-president Matthias Diependaele (N-VA) vandaag in het Vlaams Parlement dan toch zijn regeerverklaring afleggen. Op de valreep is dat dan toch nog een Septemberverklaring. CD&V-voorzitter Sammy Mahdi betreurt intussen dat de ministerposten in de nieuwe Vlaamse regering gisteren gelekt werden voor de aanvang van het congres waar

Lees meer »

Risico op stormschade aan de kust door rukwinden: nummer 1722 geactiveerd

Het KMI heeft voor vanavond en morgen code geel afgekondigd voor rukwinden aan de kust. De federale overheidsdienst Binnenlandse Zaken heeft daarom ook het tijdelijke nummer 1722 geactiveerd voor hulp bij niet-levensbedreigende situaties, zoals storm- en waterschade. Bij mogelijk levensbedreigende situaties kan er gebeld worden naar het noodnummer 112.

Lees meer »

Kat Kerkhofs wil tweede kind met Dries Mertens: “Dat zal niet lang meer duren, want ik heb mijn leeftijd”

“Ik miste Ciro, ik keek elke dag naar foto’s.” Voor Kat Kerkhofs (36) was ‘Over de oceaan’ een beproeving. Maar deelnemen aan het programma smaakt ook naar meer televisiewerk, van zodra haar voetballende echtgenoot Dries Mertens (37) ermee stopt. Of komt er toch nog een broertje of zusje voor zoontje Ciro (2,5)? In dit interview met ‘Dag Allemaal’ heeft Kat

Lees meer »