Tocht in Alpen verloopt niet volgens plan: Belgen moeten overnachten op 3750 meter hoogte

Drie Belgische bergbeklimmers hebben een hachelijk avontuur beleefd. Tijdens de beklimming van een 4.000 meter hoge berg op de grens van Zwitserland en Italië, viel hun gids en brak zijn heup. Daardoor zat de groep vast en moest op grote hoogte overnachten. 

Meer krantenkoppen in België

VKW Vleteren (3A) staat voor zware oktobermaand

Met 8 op 15 is VKW Vleteren beter gestart dan vorig seizoen, toen het na tien speeldagen slechts twee punten telde. Trainer Rino Vandenbulcke is tevreden, maar waarschuwt ook voor het zware programma van de komende weken.
The post VKW Vleteren (3A) staat voor zware oktobermaand appeared first on KW.be.

Lees meer »

Aaron Blommaert heeft de liefde gevonden én tegelijk zijn grootste inspiratiebron voor nieuwe muziek: “‘Familie’ moet helaas wijken”

De deur van ‘Familie’ gaat eind deze maand dicht, met stil verdriet. Maar Aaron Blommaert (22) kiest er bewust voor, om muzikaal de hoogste noten te kunnen halen. “Met carnaval verstop ik me al eens graag onder kostuums en schmink, maar in mijn muziek wil ik vanaf nu bloedeerlijk zijn en daar heb ik extra tijd voor nodig”, vertelt hij.

Lees meer »

Omloop van het Hoogserlei gaat opnieuw niet door centrum Tielt: “Twee keer de ringbaan kruisen, is niet langer te doen”

Net als vorig jaar mijdt Omloop van het Hoogserlei het centrum van Tielt. De streep ligt donderdag 3 oktober langs de Hondstraat, in de buurt van het sportcentrum Watewy. De prijzenpot blijft met circa 3.000 euro flink gespekt.
The post Omloop van het Hoogserlei gaat opnieuw niet door centrum Tielt: “Twee keer de ringbaan kruisen, is niet langer te

Lees meer »

Van een ‘bloot gat’ tot vuurpijlen in een doorgebrand net en de inzet van het waterkanon: kroniek van een woelige stopgezette derby

De harde kern van Beerschot heeft zijn dreiging uitgevoerd: er viel geen laatste fluitsignaal na 90 minuten in de derby op Antwerp. De ref brak het duel bij een 4-0-stand voor Antwerp na een derde incident met vuurpijlen voortijdig in de tweede helft af. De kroniek van een aangekondigde stopzetting: wat gebeurde er voor, tijdens en na de match?

Lees meer »

Hilde Crevits legt voor vijfde keer eed af als minister: “Mijn ouders en schoonvader hebben me altijd gezegd dat ik moest doorgaan”

Vandaag legde CD&V-politica Hilde Crevits (57) uit Torhout de eed af in het Vlaams parlement om opnieuw minister te worden in de Vlaams regering. Het is al de vijfde keer dat Crevits de taak op zich neemt. Na een bewogen periode, waarin ze haar beide ouders en schoonvader verloor, kijkt ze met een vastberaden blik vooruit. “Vandaag was voor mij

Lees meer »

Imog opent nieuwe sorteerinstallatie van 15 miljoen euro in Harelbeke: “Uniek in zijn soort in België”

Bij Imog aan de Kortrijksesteenweg in Harelbeke vond de officiële opening plaats van het nieuwe sorteercentrum. Het gaat om de GV8-sorteerinstallatie om het grofvuil van de gezinnen en bedrijfsafval volgens de normen van Vlarema 8 te sorteren. De sorteerinstallatie is uniek in zijn soort in België.
The post Imog opent nieuwe sorteerinstallatie van 15 miljoen euro in Harelbeke: “Uniek

Lees meer »

Golfkarretje van wijnboer Joris gestolen, net nadat het viraal is gegaan op sociale media: “Hopelijk gaat het om een joyride”

Het golfkarretje van wijndomein den Eeckhout in Houwaart is gestolen. Eigenaar Joris Eeckhout vond ’s avonds slipsporen op zijn domein, waarna hij ook de diefstal ontdekte. De wijnboer hoopt dat het om een kwajongenstreek gaat en het karretje snel weer opduikt. Toeval of niet, een video van het golfkarretje ging onlangs viraal op sociale media.

Lees meer »

Wade (26) vindt dode haai en is verbijsterd wanneer hij doodsoorzaak ontdekt: “Dit is gewoon hartverscheurend”

Wade Papenfus (26) filmt regelmatig hoe hij duikt en vist voor de zonovergoten kust van Gold Coast, een badplaats in de Australische deelstaat Queensland. In september deelde hij echter een minder leuke video toen hij op de bodem van de zee een dode haai ontdekt had en te weten kwam hoe het dier was gestorven. “Dit is gewoon hartverscheurend”, klinkt

Lees meer »