KLASSEMENT EN UITSLAGEN TOUR. Campenaerts knap vijfde achter grote kanonnen, Evenepoel doet uitstekende zaak in klassement

Remco Evenepoel pakte z’n allereerste ritzege in de Tour de France. De wereldkampioen tijdrijden zette de snelste tijd neer in Gevrey-Chambertin. Ook Victor Campenaerts maakte indruk, ‘Vocsnor’ eindigde achter de grote kanonnen op een vijfde plek. Knap. In het algemeen klassement verkleinde Evenepoel z’n achterstand op Tadej Pogacar en breidde hij z’n bonus op Jonas Vingegaard uit. 

Meer krantenkoppen in België

Bestuur van SK Beveren over incidenten supporters: “Geweld tegen stewards en politie tolereren we niet”

Voetbalclub SK Beveren distantieert zich van de incidenten die eigen supporters hebben veroorzaakt, na de wedstrijd tegen Lokeren-Temse zaterdagnamiddag. Beveren verloor de wedstrijd in 1B met 0-1, en een deel van de supporters zette de frustratie om in agressie, zowel in als buiten het stadion. In een statement op haar website zegt de club "te huiveren bij de gedachte dat

Lees meer »

WHO zet licht op groen voor test om mpox te detecteren

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft het licht op groen gezet voor een eerste test om mpox te detecteren. Die moet helpen om de huidige epidemie beter te bestrijden, stelt de organisatie. “Een vroegtijdige diagnose van mpox maakt een snelle behandeling en zorg mogelijk, zo kunnen we het virus onder controle houden.”

Lees meer »

Beerschot annuleert verjaardagsfeest voor 125-jarig jubileum van zondag: “Door huidige sportieve situatie niet juiste moment”

Na de stopgezette derby Antwerp-Beerschot bestaat het risico dat de Beerschotfans vrijdagavond op Westerlo ook amok zullen maken. Westerloburgemeester Guy Van Hirtum heeft na overleg met de politie en club over het risicogehalte beslist dat Beerschotfans toegelaten zijn in het uitvak: “We kregen een gunstig advies en gaan ervan uit dat de wedstrijd sportief en correct zal verlopen.”

Lees meer »

LIVE SOCIEDAD-ANDERLECHT. Hubert kiest voor experimenteel elftal, krijgt jonge Degreef eerste basisplek?

Voor zijn tweede Europese opdracht trekt Anderlecht naar Spanje. In San Sebastian neemt paars-wit het straks om 18u45 op tegen Real Sociedad. Voor die trip kan het weer rekenen op Ludwig Augustinsson, die hersteld is van zijn hersenschudding, maar moet het wel Leander Dendoncker missen. Hij is ziek. Kan Anderlecht, na de zege op de openingsspeeldag, opnieuw punten pakken?

Lees meer »

Terwijl het regent aan de finish is de hergroepering een feit: wanneer ontploffen Evenepoel en Pogacar?

Voor het eerst in zijn rijke geschiedenis start de Ronde van Emilia (ProSeries) vandaag in Vignola. Het parcours is zwaar en veeleisend: 215,8 kilometer, circa 3.300 hoogtemeters. Remco Evenepoel verschijnt aan de start. Zijn tactiek: “Slim koersen en niet te kwistig omspringen met mijn energie.” Ook wereldkampioen Tadej Pogacar – met uiteraard aangepaste fiets – en Primoz Roglic rijden mee.

Lees meer »

Tot soms wel 10 keer per week frietjes op het menu: Matthias Diependaele is duidelijk fan. Maar hoe ongezond is zijn verslaving juist?

Dat Matthias Diependaele, onze kersverse minister-president, al eens graag een frietje steekt, was al langer geweten. Maar toen hij gisteren in onze krant liet weten dat hij zeven tot tien keer per week een portie verorbert, gingen bij voedingsexperte Sanne Mouha de alarmbellen af. “Dit is zéér ongezond. Ik raad hem dan ook een cold turkey aan: twee weken geen

Lees meer »