Frank redt twee tieners in nood uit vijver: “Ik heb niet getwijfeld en ben meteen het water ingesprongen”

Genkenaar Frank Kaczorowski (45) heeft twee tieners van de verdrinkingsdood gered in De Plas in Kelchterhoef. Ze bevonden zich in een zone waar ze niet mochten zwemmen. “Eén jongen kon niet zwemmen en trok de andere mee naar onder.”

 

Meer krantenkoppen in België

Israëlische buitenlandminister hint op grondoffensief in Libanon, Hezbollah zegt er “klaar” voor te zijn

Hezbollah is klaar voor een Israëlisch grondoffensief. Dat zei het plaatsvervangend hoofd van de militante groepering, Naim Qassem, maandag in de eerste toespraak sinds de dood van Hezbollah-leider Hassan Nasrallah vrijdag. De Israëlische defensieminister Yoav Gallant lijkt maandag ook te hinten op een mogelijk grondoffensief tegen Hezbollah in Libanon.Volg alle ontwikkelingen over de oorlog in deze liveblog.

Lees meer »

KIJK. Joe Jonas schrapt verwijzing naar Diddy uit bekend nummer: ook in Sportpaleis aangepaste versie

Joe Jonas (35) van de Jonas Brothers distantieert zich van Sean ‘Diddy’ Combs, nadat de Amerikaanse rapper is gearresteerd op verdenking van sekshandel en afpersing. De songtekst van de megahit ‘Cake By The Ocean’ is daarom aangepast. Wat eerst klonk als ‘I’ll be Diddy, you’ll be Naomi’, wordt nu gezongen als ‘I’ll be Watts, you’ll be Naomi’. Ook in het

Lees meer »

Werken gestart voor nieuwe vrachtwagenparking langs A11 in Zeebrugge

In Zeebrugge zijn de werken begonnen voor een nieuwe vrachtwagenparking naast de A11. De nieuwe parking moet de parkeerproblematiek in de omliggende woonkernen oplossen. Op de parking zal plaats zijn voor zo’n 140 vrachtwagens. Er komt ook een restaurant, een supermarkt en sanitair voor de vrachtwagenchauffeurs. Tegen september 2025 moet de parking klaar zijn.

Lees meer »

Collega deelt foto van journalist Robin Ramaekers en cameraman van avond voor brutale aanval: “Aangevallen op minder dan 500 meter van hotel”

VTM NIEUWS-journalist Robin Ramaekers (49) en cameraman Stijn De Smet (37) zijn woensdagnacht aangevallen terwijl ze een reportage aan het draaien waren. Dat gebeurde op nog geen 500 meter van hun hotel. Stijn werd in zijn been geschoten en Robin heeft breuken in zijn gezicht, maar beiden stellen het intussen goed. Collega Rudi Vranckx deelde op X een steunbetuiging: “Foto

Lees meer »

Hubert, die “niet bezig is met zichzelf”, voor Europese clash met Sociedad: “Zal pas heel tevreden zijn als we goed spelen én winnen”

Voor zijn tweede Europese opdracht trekt Anderlecht naar Spanje. In San Sebastian neemt paars-wit het donderdag om 18u45 op tegen Real Sociedad. Voor die trip kan het weer rekenen op Ludwig Augustinsson, die hersteld is van zijn hersenschudding, maar moet het wel Leander Dendoncker missen. Hij is ziek. Kan Anderlecht, na de zege op de openingsspeeldag, opnieuw punten pakken?

Lees meer »

Waarom Iraanse tegenaanval een risicovolle zet is

Al staan ze vooral toe te kijken, met de steun van de Verenigde Staten heeft de Israëlische premier Benjamin Netanyahu de wind mee. Hij ziet een kans om “de machtsbalans in de regio” te veranderen. Dat het regime in Iran reageerde met een raketaanval op Israël, houdt risico’s in.

Lees meer »

Grasplein voor bandencentrale van Jean-Luc is Wilde Westen van verkiezingsborden: “Iedereen die wil, mag erbij”

Er staan tientallen verkiezingsborden op het grasveldje voor de Premio Coppens bandencentrale aan de Albrechtlaan in Aalst, voor, rond en naast elkaar. Van zaakvoerder Jean-Luc Coppens mag elke partij borden plaatsen voor zijn bedrijf. Er is maar één voorwaarde: “Eens de verkiezingen voorbij zijn, moeten ze de borden wel komen weghalen”, zegt hij.

Lees meer »

Is Israël aan het winnen, zoals Benjamin Netanyahu beweert?

De Israëlische regering lijkt zelfzekerder dan ooit en ziet een unieke kans om de machtsverhoudingen in het Midden-Oosten definitief in een andere plooi te leggen. Tegelijk lijkt ze blind te zijn voor het kernprobleem in de regio en dreigt ze door haar brute optreden met eigen handen een nieuwe generatie van verzet te creëren.

Lees meer »