Belgische toeriste (18) doet op Malta aangifte van verkrachting door Franse jongeman

Een 18-jarige Belgische heeft op Malta aangifte gedaan van verkrachting. De vrouw beschuldigt een jonge Fransman van seksuele handelingen waar ze geen toestemming voor gaf.

 

Meer krantenkoppen in België

Brunch & Talks: Een inspirerend evenement over circulariteit in (interieur)architectuur

Op vrijdagochtend 18 oktober nodigen Designregio Kortrijk, Allaert Aluminium, Joli, Modular Lighting Instruments, Vincent Sheppard en Wever & Ducré je van harte uit voor ‘Brunch & Talks’, een inspirerend evenement over circulariteit in (interieur)architectuur. Het brunchevent start vanaf 8.30 uur in de Budafabriek aan Dam. Gratis registratie, maar beperkt aantal plaatsen.
The post Brunch & Talks: Een inspirerend evenement

Lees meer »

Rusland trekt defensiebudget fors op naar hoogste niveau ooit en dat baart het Westen grote zorgen

Rusland gaat fors meer uitgeven aan defensie – namelijk 30 procent meer – en trekt het budget op naar het hoogste bedrag ooit: 13,5 biljoen roebel of omgerekend 131 miljard euro. De stijging illustreert de vastberadenheid van Moskou om zijn offensief in Oekraïne voort te zetten, ondanks de menselijke en economische kosten. De plannen baren Europese defensiefunctionarissen zorgen. De Russen

Lees meer »

Eerste Israëlische militair omgekomen bij offensief in Libanon – Israël verklaart VN-topman Antonio Guterres “persona non grata”

De zuidelijke buitenwijken van Beiroet zijn in de vroege uren van woensdag minstens vijf keer getroffen door Israëlische aanvallen, nadat Iran gisteravond 200 raketten heeft afgevuurd op Israël. Het is momenteel onduidelijk of er slachtoffers gevallen zijn bij de aanvallen. Het Israëlische leger is Libanon maandag binnengevallen voor een “beperkte grondoperatie”. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog in het Midden-Oosten

Lees meer »

Veiligheidsverantwoordelijke van kerncentrale in Zaporizja gedood met autobom door Oekraïense inlichtingendienst

In Zaporizja, in Oekraïne, is de veiligheidsverantwoordelijke van de kerncentrale omgekomen bij een aanslag met een autobom. De kerncentrale is de grootste van Europa, en al 2 jaar in handen van het Russische leger. De moordaanslag is opgeëist door de Oekraïense militaire inlichtingendienst, die beweert dat de man vrijwillig samenwerkte met de Russische bezetter.

Lees meer »

Na sloop verloederde hoek bouwt woonmaatschappij zes sociale woningen voor budgethuren in Menen

Het Chinees restaurant op de hoek van de Kortrijkstraat met de Aug. Debunnestraat in Menen is verdwenen, net als vijf aanpalende woningen. In de plaats bouwt Woonmaatschappij Impuls begin volgend jaar zes eengezinswoningen. “We blijven inzetten op stadkernhernieuwing”, klinkt het.
The post Na sloop verloederde hoek bouwt woonmaatschappij zes sociale woningen voor budgethuren in Menen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Anderlecht hoopt op zes op zes, Union wil stijgen: ontdek hier het programma en de klassementen in Europa League en Conference League

Vandaag komen vier Belgische ploegen in actie in de Europa League en de Conference League. Anderlecht wil zes op zes, maar dan moet het stunten in Spanje. Union hoopt tegen Bodo/Glimt op een eerste zege. In de Conference League speelt AA Gent tegen het grote Chelsea, Cercle ontvangt Sankt Gallen. Hieronder kan u alle wedstrijden terugvinden in een handig overzicht,

Lees meer »

6,7 miljoen bezoekers Oktoberfest drinken 7 miljoen liter bier

Oktoberfest heeft dit jaar volgens een eerste schatting zo’n 6,7 miljoen bezoekers getrokken, minder dan vorig jaar toen het er ongeveer 7,2 miljoen waren. Het volksfeest in München verliep dit jaar “bijzonder ontspannen”, aldus festivaldirecteur Clemens Baumgärtner zondag op de laatste dag van Oktoberfest.

Lees meer »

Opnieuw zware luchtaanvallen in zuiden van Beiroet: “Kandidaat-opvolger Hezbollah was doelwit van nachtelijke aanvallen”

Israël heeft donderdagavond opnieuw luchtaanvallen uitgevoerd op Beiroet, een bolwerk van de Libanese militie Hezbollah. Dat berichten internationale media. De spanning in de stad stijgt. Dat merkt ook de Vlaamse Anke Bert (30), die er actief is als coördinator voor het Rode Kruis in het Midden-Oosten. “Hier is geen luchtalarm. Bij een explosie waarschuwen mensen elkaar via WhatsApp-groepen”, stelt ze.

Lees meer »

“Tot 15 jaar na doortocht storm vallen er nog duizenden slachtoffers”: nieuwe studie legt ware impact van tropische cyclonen bloot

Tropische cyclonen in de VS waren verantwoordelijk voor zo’n 3 tot 5 % van de sterfgevallen aan de Atlantische kust tussen 1930 en 2015. Dat blijkt uit een nieuwe studie gepubliceerd in het toonaangevende tijdschrift Nature. Zelfs tot 15 jaar na zijn doortocht kan een tropische storm of orkaan voor een toename in het aantal overlijdens zorgen. In totaal veroorzaakt

Lees meer »

Sergio Quisquater niet blij dat gênant fragment waarin hij bijna stikt blijft opduiken op VTM: “Ze hebben het recht niet”

Tegen de wil van Sergio Quisquater (59) duikt er nog regelmatig een fragment uit een oud VTM-programma op. Het gaat om zijn deelname aan het programma ‘Wondere wereld’ uit 1999, gepresenteerd door Ingeborg, waarin de zanger het gevoel heeft dat hij stikt. “Ze hebben daar het recht niet toe, dat staat contractueel vast”, legt hij uit.

Lees meer »

Het plan van Israël met grondoffensief in Libanon: “Mikken niet op nauwkeurigheid, maar op maximale schade”

‘Beperkt’ en ‘lokaal’, zo noemt Tel Aviv het grondoffensief dat het Israëlische leger gisteren in Libanon startte. Maar volgens Midden-Oosten-expert Brigitte Herremans (UGent, UAntwerpen) is deze operatie allesbehalve beperkt. Bereikt het conflict de totale escalatie? “Israël zal de Gaza-doctrine – zoveel mogelijk militaire doelwitten aanvallen ongeacht de dodentol onder burgers – doorvoeren in Libanon.”

Lees meer »