De Japanse kever trekt de Alpen over: hoeveel schrik baart de invasieve exoot?

Zwitserland zet alle zeilen bij, ook letterlijk, om de Japanse kever terug te dringen. Mogen we de invasieve exoot straks ook bij ons verwachten?

 

Meer krantenkoppen in België

Howest bekroond met beste design- en gameopleiding ter wereld

Elk jaar publiceert The Rookies een wereldwijde ranglijst van scholen waar volgens hen het meeste talent in de creatieve sector te vinden is. Howest scoort opnieuw internationaal goud voor Productontwerpen en Mobile Game Design.
The post Howest bekroond met beste design- en gameopleiding ter wereld appeared first on KW.be.

Lees meer »

TailorSteel neemt voor het eerst deel aan Open Bedrijvendag

Nu zondag 6 oktober neemt 247TailorSteel Hooglede deel aan Open Bedrijvendag. De Nederlandse plaatstaalbewerker opent de deuren voor het grote publiek. Van 10 tot 17 uur is iedereen welkom voor een unieke blik achter de schermen van de toonaangevende fabrikant.
The post TailorSteel neemt voor het eerst deel aan Open Bedrijvendag appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zo slaagde de Mossad erin om duizenden biepers tegelijk te laten ontploffen om zoveel mogelijk Hezbollahleden uit te schakelen

Hezbollahleden liepen, zonder het zelf te beseffen, al geruime tijd met een bieper in hun broekzak of een walkietalkie aan hun oor die op elk moment kon ontploffen. De gevreesde Israëlische geheime dienst Mossad begon in 2015 al explosieven in de toestellen te stoppen en lieten een extra functie inbouwen die enkel met twee handen kon worden bediend. Om maximale

Lees meer »

“Doet deugd dat mijn prestaties worden opgemerkt”: Gouden Schoen van de maand Colin Coosemans tevreden met erkenning

U hebt gekozen. Een week lang kon de HLN-lezer stemmen op de nieuwe ‘Gouden Schoen van de maand’. Het verdict: Anderlecht-doelman Colin Coosemans (32) is de winnaar van de maand september en dus de eerste laureaat. Hij kreeg 21,8 procent van het totale aantal stemmen. Voor Coosemans “doet het deugd” dat zijn prestaties worden opgemerkt. Ook de experten kunnen zich

Lees meer »

Diependaele verdedigt bij VTM NIEUWS duurdere poetshulpen: “Elke Vlaming weet dat net zij betere ondersteuning verdienen”

Wie gebruik wil maken van een poetshulp zal voortaan iets dieper in de buidel moeten tasten. Bij VTM NIEUWS verdedigde de kersverse Vlaamse minister-president Matthias Diependaele (N-VA) die beslissing. “Het is nooit leuk als iets duurder wordt, maar elke Vlaming is ervan overtuigd dat net die poetshulpen het verdienen om beter ondersteund te worden. Als we van in het begin

Lees meer »

Negen verkozenen vervangen in gemeenteraad van Zedelgem de voorbije zes jaar: eerste schepen stapte ontgoocheld in politiek op

Op zondag 13 oktober kan je weer kiezen wie jou mag vertegenwoordigen in de gemeenteraad. Maar wie een zitje krijgt, neemt dat niet altijd op… of niet voor de volle zes jaar. Van de 27 kandidaten die in 2018 verkozen raakten in Zedelgem, zetelen er vandaag nog 18 in de gemeenteraad.
The post Negen verkozenen vervangen in gemeenteraad van

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Er stonden heel wat straffe renners aan de start op het WK… Maar eentje bleek nog net iets straffer…
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Opnieuw zware luchtaanvallen in zuiden van Beiroet: “Mogelijke nieuwe leider Hezbollah was doelwit”

Israël heeft donderdagavond opnieuw luchtaanvallen uitgevoerd op Beiroet, een bolwerk van de Libanese militie Hezbollah. Dat berichten internationale media. De spanning in de stad stijgt. Dat merkt ook de Vlaamse Anke Bert (30), die er actief is als coördinator voor het Rode Kruis in het Midden-Oosten. “Hier is geen luchtalarm. Bij een explosie waarschuwen mensen elkaar via WhatsApp-groepen”, stelt ze.

Lees meer »

Tallon Dekeyser (12) uit Ruiselede is Belgisch kampioen motorcross: “Hij rijdt beter met de motor dan met de fiets”

Hij is al jaren een beloftevolle motorcrosser en ook dit jaar maakt hij het helemaal waar: Tallon Dekeyser (12) werd in het Vlaams-Brabantse Pamel Belgisch kampioen bij de Nieuwelingen ’85.
The post Tallon Dekeyser (12) uit Ruiselede is Belgisch kampioen motorcross: “Hij rijdt beter met de motor dan met de fiets” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Paus start procedure voor zaligverklaring van koning Boudewijn, maar hoe waarschijnlijk is dat? “Ik geloof niet dat het volk hierop zit te wachten”

De grootste surprise van zijn vierdaagse bezoek aan België hield paus Franciscus voor op het einde: tijdens zijn massamis in een volgepakt Koning Boudewijnstadion kondigde de kerkvorst aan dat hij de procedure voor de zaligverklaring van wijlen koning Boudewijn gaat starten. Daarmee verraste hij vriend en vijand. “Of het zover komt? Dat hangt niet af van een mirakel, maar van

Lees meer »