Eerste dag van nieuwe Britse premier: van nucleaire wapens tot Larry de kat

Na een paar uur slapen om een avond vol feest en een audiëntie bij de koning van zich af te schudden, stapte Keir Starmer vrijdag voor het eerst als premier door de voordeur van ambtswoning Downing Street 10. Zijn partij Labour won gisteren overtuigend bij de Britse verkiezingen. Dit staat er op zijn agenda tijdens z’n eerste werkdag. 

Meer krantenkoppen in België

Slagerij en kaaswinkel Ranson viert 100ste verjaardag: “Met respect voor de stichters”

Slagerij Ranson, waar later ook een kaaswinkel bijkwam, viert haar honderdste verjaardag. Dat laten de huidige uitbaters van de zaak die in oktober 1924 werd opgericht, Valerie Derdaele (41) en Kristof Ranson (47), niet onopgemerkt voorbijgaan. “In het weekend van 4 en 5 oktober krijgen alle klanten proevertjes en een drankje van wijnbar Bota hier vlakbij.”
The post Slagerij

Lees meer »

“Een introverte, maar keiharde werker”: wielermecenas en bekende Jabbekenaar Freddy Casteleyn overleden

Jabbeke moet afscheid nemen van Freddy Casteleyn (81). De voormalige zaakvoerder van Stock Van Houcke en MEZ-motoren is plots overleden aan de gevolgen van een darmoperatie. Hij laat zijn echtgenote Monique, twee dochters en vier kleinzonen na. “Ik kon altijd bij mijn hem terecht voor raad en daad”, reageert zijn broer en Jabbeeks burgemeester Frank Casteleyn.
The post “Een

Lees meer »

Winnaars autozoektocht ontvangen hun prijs

In oc ’t Zonnerad vond de prijsuitreiking plaats van de autozoektocht die georganiseerd werd door Prime Productions in samenwerking met de toeristische dienst van de gemeente Zonnebeke.
The post Winnaars autozoektocht ontvangen hun prijs appeared first on KW.be.

Lees meer »

Buurtbewoners naar Raad van State omdat ze wél een nieuw Jan Breydelstadion willen: “Het is hoog tijd om ook onze stem te laten horen”

“We waren het beu dat de buurt in de persartikels altijd als tegenstander werd afgeschilderd.” Maar liefst 191 buurtbewoners van verschillende adressen trekken samen naar de Raad van State om de bouw van een nieuw voetbalstadion op de site van Olympia in Sint-Andries te versnellen. Dat dossier loopt immers al een hele tijd vertraging op omdat andere inwoners telkens opnieuw

Lees meer »

Gilbert en Jeannine zijn 60 jaar getrouwd

Gilbert Renty (79) en Jeannine Choquet (81) stapten op 26 september 1964 in het huwelijksbootje. Dat betekent dat ze hun 60ste huwelijksverjaardag mochten vieren.
The post Gilbert en Jeannine zijn 60 jaar getrouwd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Doodrijder van Veerle (57) veroordeeld tot vijf jaar cel: “Hij draagt verpletterende verantwoordelijkheid”

Eklen H. (44) is in de rechtbank van Sint-Niklaas veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijf jaar nadat hij vorig jaar in juni fietsster Veerle Van Bellingen (57) had doodgereden. De man met dubbele Belgisch-Albanese nationaliteit moet ook een geldboete van 2.000 euro betalen. Aan de burgerlijke partijen moet H. een schadevergoeding van 176.421,54 euro betalen.

Lees meer »

Brunch & Talks: Een inspirerend evenement over circulariteit in (interieur)architectuur

Op vrijdagochtend 18 oktober nodigen Designregio Kortrijk, Allaert Aluminium, Joli, Modular Lighting Instruments, Vincent Sheppard en Wever & Ducré je van harte uit voor ‘Brunch & Talks’, een inspirerend evenement over circulariteit in (interieur)architectuur. Het brunchevent start vanaf 8.30 uur in de Budafabriek aan Dam. Gratis registratie, maar beperkt aantal plaatsen.
The post Brunch & Talks: Een inspirerend evenement

Lees meer »

KIJK. Jani Kazaltzis krijgt inzinking bij het overnemen van frituur in ‘Jani & James doen het zelf’: “Straks duw ik je kop in de olie”

Jani Kazaltzis (45) en James Cooke (39) duiken met frisse moed de wereld van de frituur in tijdens ‘Jani & James doen het zelf’. Na avonturen in de thuiszorg, kringloopwinkel en een lagere school, blijkt dit echter een flinke uitdaging. De glimlach verdwijnt al snel en maakt plaats voor een negatieve sfeer, en dat vooral bij Jani.

Lees meer »