Zet Joe Biden straks toch stap opzij ten gunste van Kamala Harris?

Als running mate van Joe Biden heeft Kamala Harris goede kaarten om hem op te volgen als presidentskandidaat, als hij alsnog afhaakt. Maar smetteloos is haar reputatie niet: als een risicomijdende politica kwam ze als vicepresident moeilijk uit de verf.

 

Meer krantenkoppen in België

Man die nazigroet bracht in Club-vak heeft al stadionverbod, ook vuurpijlen op het veld gegooid na Europese zege

Smet op de belangrijke Brugse zege bij Sturm Graz in de Champions League: twee vuurpijlen die vanuit het bezoekende vak richting het veld gegooid werden. Daarnaast brachten enkelingen ook nazistische groeten. Eén man werd reeds geïdentificeerd en had na de match in Standard al een stadionverbod dat geldt in België. Club Brugge riskeert een boete van de UEFA.

Lees meer »

Elke partij in Roeselare heeft zijn ‘Roemeen’: verkiezingslijsten worden steeds diverser

De lijsten voor de gemeenteraadsverkiezingen in Roeselare hebben alvast dit gemeen. Iedere partij lijkt zijn ‘Roemeen’ op de lijst te hebben. Niet onlogisch met zowat 3.000 Roemenen die in de stad wonen. “Een verkiezingslijst is een afspiegeling van de maatschappij, de trend is dus logisch”, meent politicoloog Herwig Reynaert.
The post Elke partij in Roeselare heeft zijn ‘Roemeen’: verkiezingslijsten

Lees meer »

Groen en Vooruit sluiten coalitie met PVDA niet uit, drie burgemeesters niet tegen besturen met Vlaams Belang

Voorzitters Nadia Naji (Groen) en Conner Rousseau (Vooruit), sluiten coalities op gemeentelijk niveau met PVDA niet uit. Dat hebben ze donderdagavond gezegd tijdens Het Grote Gemeentedebat van VTM NIEUWS tussen de zeven grote partijen . Met Vlaams Belang samenwerken ziet geen van de partijen zitten, al was zes procent van de aanwezige burgemeesters wél voorstander.

Lees meer »

UHasselt, PXL en UCLL willen studenten stimuleren om te carpoolen met nieuw platform: “Je kan er je ideale carpoolmatch mee vinden”

Om studenten op een meer duurzame manier naar de campussen te laten komen, zetten UHasselt en hogescholen PXL en UCLL samen extra in op het promoten van carpoolen. Via het platform Swidg kunnen studenten zich registreren, waarna het algoritme achter Swidg op zoek gaat naar een geschikte carpoolmatch. UHasselt voorziet ook zo’n 80 parkeerplaatsen voor personeelsleden en studenten die willen

Lees meer »

Productontwerpbureau Pilipili breidt management én aanbod uit: “Een goed product alleen redt het vaak niet”

Mathias Deswarte (35) en Lukas Costeur (38) kopen zich in bij Pilipili en zijn respectievelijk de nieuwe brand expert en creative director. Daarmee breidt het product design agency zijn expertise uit. “Naast product design bel je Pilipili voor alles van engineering tot marketing, tot de unboxing toe.”
The post Productontwerpbureau Pilipili breidt management én aanbod uit: “Een goed product

Lees meer »

Controversieel “Project 2025” brengt Trump en Vance in nauwe schoentjes

JD Vance, de running mate van Donald Trump, probeerde zich de afgelopen dagen te distantiëren van het controversiële “Project 2025”. Dit project, een conservatief beleidsplan voor een toekomstige Republikeinse regering, leidt tot felle kritiek van de Democraten. Het document belooft ingrijpende en controversiële veranderingen als Trump opnieuw president wordt. Vance heeft nauw contact met de auteurs van het project en

Lees meer »

Birgen Baes en KFCL (2A) blijven strijdvaardig na 3 op 15

Tweedeprovincialer KFC Lichtervelde blijft voorlopig een stuk beneden de eigen verwachtingen. In vijf matchen werd amper tweemaal gescoord. Eén van die goals leverde op de eerste speeldag drie punten op. Daarna verloor het team van trainer Birgen Baes vier keer na elkaar.
The post Birgen Baes en KFCL (2A) blijven strijdvaardig na 3 op 15 appeared first on KW.be.

Lees meer »

Repatriëringsvlucht met Robin Ramaekers, cameraman Stijn De Smet en tientallen andere Belgen vanuit Libanon op weg naar Nederland

De tweede repatriëringsvlucht vanuit Libanon naar Nederland is rond 16.30 uur vertrokken vanaf de luchthaven van Beiroet. De militaire Airbus A330 komt naar verwachting rond 20.45 uur aan op de luchtmachtbasis in Eindhoven. Oorlogsjournalist Robin Ramaekers, zijn cameraman Stijn De Smet en tientallen andere Belgen zijn aan boord van het toestel.

Lees meer »

KIJK. Zonder aarzelen doet Koning Charles Samoaanse dans na tijdens receptie

Tijdens een receptie in het St. James’s Palace in Londen krijgt een ambassadeur koning Charles aan het dansen. Freddie Tuilagi, ambassadeur van Samoa in het Verenigd Koninkrijk, verrast de Britse monarch met een traditioneel lied tijdens een Commonwealth-receptie. Hij krijgt de zaal mee aan het zingen en voert ook een dans uit. Die bewegingen doet Charles zonder aarzelen na.

Lees meer »

‘Ride to Unite’ zamelt recordbedrag in van 52.894 euro in de strijd tegen kinderarmoede: “Dit stemt ons enorm hoopvol”

Op 2 juli vertrokken 34 Vlaamse fietsers – gesteund door vier ploegleiders – voor een vijfdaagse fietstocht. Het vertrekpunt was de Citadel van Namen en het mythische doel was de top van de Italiaanse Passo Dello Stelvio. Met deze pittige kuitenbijter zamelde vzw Ride to Unite (RTU) opnieuw geld in voor Kinderarmoedestichting Pelicano. Zondag werd hen een cheque van maar

Lees meer »