Waarom zou je in godsnaam wandelen met stokken? En hoe doe je dat dan?

Rechtervoet neer, stok links. Linkervoet neer, stok rechts. Wandelen met wandelstokken heeft zo zijn eigen regels, zijn eigen etiquette ook. Maar heeft het ook zin? “Je gebruikt je arm-, schouder- en rompspieren intenser en je houdt een iets snellere tred aan.”

 

Meer krantenkoppen in België

Sophie De Clerck, dierenvriend met een hart voor Harelbeke, op lijst Vooruit: “Verder werken aan stad waarin iedereen zich thuis voelt”

Sophie De Clercq (53), kassamedewerkster bij Delhaize, maar vooral dierenvriend, komt op met de gemeenteraadsverkiezingen voor Vooruit. Ze staat op de negentiende plek. Sophie is gehuwd met Stephen en moeder van Thibault en Maïthé. Ze is oma van Joël en een bekend gezicht in Harelbeke. Met CLERCKIES limoncello zamelde ze al meer dan € 2000 euro in voor Galgo Save

Lees meer »

Boomhut en spannende kabelbaan maken Pastoorsbos in Beveren de plek voor speelplezier en avontuur

Het vernieuwde speelplein in het Pastoorsbos is dé plek waar speelplezier en avontuur hand in hand gaan. “Na een grondige renovatie, gebaseerd op de ideeën van de jeugdbewegingen in Beveren, is dit groene speelparadijs weer helemaal klaar om bezocht te worden”, aldus schepen Matthijs Samyn. Op zaterdag 28 september werd het vernieuwde speelplein feestelijk geopend.
The post Boomhut en

Lees meer »

Meer dan 200 doden na orkaan Helene in VS

De doortocht van storm Helene heeft in de Verenigde Staten intussen aan minstens 201 mensen het leven gekost. Dat heeft het Franse persagentschap AFP berekend op basis van verklaringen van lokale autoriteiten.

Lees meer »

Zes doden en meerdere gewonden bij schietpartij in Tel Aviv

Twee vermoedelijke terroristen hebben rond 19 uur lokale tijd het vuur geopend in het station van Jaffa, een voorstad van Tel Aviv. Dat melden lokale media. Eerder op de avond melden Israëlische media daarbij acht doden, de politie stelt dat aantal nu bij naar zes. Minstens negen anderen raakten gewond.

Lees meer »

LIVE WK GRAVEL. Geen ellenlange solo voor Van der Poel: Nederlander gegrepen door groep met Stuyven

Na de zilveren medaille van Lotte Kopecky is het vandaag aan de mannen om jacht te maken op de wereldtitel in het gravel. Met Jasper Stuyven, Tim Merlier en Gianni Vermeersch gingen zonet enkele grote Belgische namen van start. De grootste concurrentie komt ongetwijfeld van Mathieu van der Poel en titelverdediger Matej Mohoric. Wie trekt de regenboogtrui aan in Leuven?

Lees meer »

Jacques Vermeire, Ereburger van Keerbergen: “Mijn trouw hier was Hollywood, dat had Keerbergen nog nooit meegemaakt!”

De gemeente Keerbergen stelde met trots twee buitengewone inwoners aan, die de prestigieuze titel van Ereburger kregen toegekend. Baron Peter Piot en Jacques Vermeire werden gelauwerd voor hun uitzonderlijke prestaties en hun diepe band met de gemeenschap van Keerbergen.
The post Jacques Vermeire, Ereburger van Keerbergen: “Mijn trouw hier was Hollywood, dat had Keerbergen nog nooit meegemaakt!” appeared first

Lees meer »

Assist van Doku en Engels in de fout: bekijk alle hoogtepunten én samenvattingen van de Champions League, exclusief bij HLN

Een nieuwe Champions League-avond met opnieuw wat Belgen in de hoofdrol. Jeremy Doku leverde een assist af in de ruime overwinning van Manchester City. Celtic-speler Arne Engels deed net hetzelfde, maar ging nadien in de fout en zorgde voor een penalty in de wedstrijd tegen Dortmund. Op HLN krijgt u alle hoogtepunten en samenvattingen te zien uit de Champions League!

Lees meer »

Oudste station van het land staat officieel te koop

De NMBS gaat officieel over tot de verkoop van het station van Tienen, het oudste stationsgebouw in België. Op belgiantrail.be staat de verkoop sinds vrijdag geafficheerd. Tot 10 januari 2025 kan een bod uitgebracht worden. Zoals eerder gemeld zal NMBS in geval van een verkoop loketten, een wachtzaal en toiletten in het gebouw behouden.

Lees meer »

Rita en Claude vieren hun diamanten huwelijksverjaardag

Naar aanleiding van hun 60ste huwelijksverjaardag werden Claude Lervant (83) en Rita Samyn (78) gehuldigd door het stadsbestuur. De jubilarissen wonen in de Menensesteenweg. Het diamanten paar heeft drie kinderen: Steve, Pascal en Pedro. Daarnaast zijn er vijf kleinkinderen: Maxim, Babette, Abel, Emiel en Sebastien. Claude was grensarbeider in Wervicq-Sud. Rita werkte een tijdje in
The post Rita en

Lees meer »