Hoe de actie van één matroos die tégen de oorlog in Oekraïne was koppen deed rollen in Rusland

Een Russische matroos die tegen de oorlog met Oekraïne is, zorgde ervoor dat een belangrijk Russisch oorlogsschip zwaar werd beschadigd en dat belangrijke informatie in handen van Oekraïense inlichtingendiensten kwam. Zijn actie deed koppen rollen in Moskou, maar zorgde er ook wel voor dat hij nu op een ‘Most Wanted’-lijst staat in Rusland.

 

Meer krantenkoppen in België

Ecolo-burgemeester wil nachtelijke politiepatrouilles inzetten “om egels te beschermen tegen robotgrasmaaiers”

Olivier Saint-Amand, de Ecolo-burgemeester van Edingen, heeft voorgesteld om nachtelijke politiepatrouilles in te zetten om egels te beschermen tegen de gevaren van elektrische grasmaaiers. Het idee is om ervoor te zorgen dat deze dieren, die vaak ‘s nachts actief zijn, niet onbedoeld het slachtoffer worden van “maaiwerkzaamheden in de vroege ochtend of late avond”.

Lees meer »

Olympialaan is olympisch speeldorp in aanloop naar Winkel Koerse

Winkel Koerse leeft. Dat is ook dit jaar duidelijk zichtbaar in de verschillende straten en wijken. De wijkburgemeesters namen hun buren op sleeptouw. Samen zorgden ze voor tal van mooie versierde straten. Onder andere in de Olympialaan deden ze hun uiterste best. De straat werd in aanloop naar Winkel Koerse omgedoopt tot olympisch speeldorp.
The post Olympialaan is olympisch

Lees meer »

Ana Maria opent banketbakkerij: “Het is een flink stuk uit de hand gelopen”

Zoetekauwen en lekkerbekken hebben in de Rijselstraat in Menen een nieuwe trekpleister gevonden. Daar opende Ana Maria Airinei de deuren van haar gelijknamige banketbakkerij. Van eenvoudige gebakjes tot stijlvolle taarten? Het rolt er allemaal uit haar keuken. “Het begon tijdens de coronacrisis als een passie, en het is een flink stuk uit de hand gelopen.”
The post Ana Maria

Lees meer »

Thibaut De Smet is Belgisch kampioen duatlon

Desselgemnaar Thibaut De Smet werd vorig weekend Belgisch kampioen duatlon Long Distance. Dit weekend staat in D’Ocquier het BK sprintduatlon op de kalender.
The post Thibaut De Smet is Belgisch kampioen duatlon appeared first on KW.be.

Lees meer »

Griepvaccinatie bij ouderen blijft te laag: experts roepen op om prik te zetten

Griepvaccinatie is cruciaal voor ouderen, mensen met onderliggende gezondheidsproblemen en zwangere vrouwen. Vorig jaar liet slechts de helft van de 65-plussers een prik zetten, ver onder het doel van 75 procent van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Dat moet beter, zeggen experts woensdag op een persconferentie van huisartsenvereniging SSMG, waar ook viroloog Marc Van Ranst zijn licht liet schijnen over het komende

Lees meer »

Negen verkozenen vervangen in gemeenteraad van Zedelgem de voorbije zes jaar: eerste schepen stapte ontgoocheld in politiek op

Op zondag 13 oktober kan je weer kiezen wie jou mag vertegenwoordigen in de gemeenteraad. Maar wie een zitje krijgt, neemt dat niet altijd op… of niet voor de volle zes jaar. Van de 27 kandidaten die in 2018 verkozen raakten in Zedelgem, zetelen er vandaag nog 18 in de gemeenteraad.
The post Negen verkozenen vervangen in gemeenteraad van

Lees meer »

OPROEP. Ben je ouder dan 45 jaar en speel je nog geregeld videogames?

Gamen iets voor kinderen of tieners? Vergeet het, uit recente cijfers blijkt dat een op de vijf Belgische gamers (21%) ouder is dan 45 jaar. Bijna vier op de tien zijn ouder dan 35 jaar. We zijn op zoek naar ‘oudere’ gamers die nog geregeld de controller ter hand pakken of achter hun pc schuiven om een computerspel te spelen.

Lees meer »

Totale oorlog volgens Biden “vermijdbaar” – Nieuwe Israëlische luchtaanvallen op Beiroet: grote explosie bij vliegveld

Israël heeft donderdagavond opnieuw luchtaanvallen uitgevoerd op Beiroet, een bolwerk van de Libanese militie Hezbollah. Dat berichten internationale media. De spanning in de stad stijgt. Dat merkt ook de Vlaamse Anke Bert (30), die er actief is als coördinator voor het Rode Kruis in het Midden-Oosten. “Hier is geen luchtalarm. Bij een explosie waarschuwen mensen elkaar via WhatsApp-groepen”, stelt ze.

Lees meer »

Succesvolle editie ‘Levensloop Zuid-West’ brengt meer dan 40 duizend euro op voor Stichting tegen Kanker

De ‘Levensloop Zuid-West: 24 uur bewegen tegen kanker’, was zeer succesvol. De opbrengst bedraagt 60.992,50 euro voor de Stichting tegen Kanker. De loop vond voor de eerste keer plaats in Provinciaal domein De Gavers.
The post Succesvolle editie ‘Levensloop Zuid-West’ brengt meer dan 40 duizend euro op voor Stichting tegen Kanker appeared first on KW.be.

Lees meer »