Automobilist onder invloed van cocaïne houdt onschuld vol: “Moet van een tongzoen zijn”

Een 41-jarige automobilist ontkende voor de Kortrijkse politierechter dat hij in Anzegem onder invloed van cocaïne rondreed. Een bloedtest dezelfde dag in het ziekenhuis moest zijn onschuld bewijzen. Net als een opmerkelijke uitleg…

Op 23 september 2023 liep B.C. in Anzegem tegen de lamp. Hij viel op door zijn hoge snelheid en bij de controle die daarop volgde, tekende hij positief op cannabis en cocaïne. En dat nadat hij de voorbije jaren al drie keer was veroordeeld omdat hij onder invloed van drugs achter het stuur zat. “Maar dit keer was dat niet het geval”, bleef de veertiger zijn onschuld staande houden. Drie uren na de positieve speekseltest liet hij in het ziekenhuis van Waregem al bloed afnemen voor een analyse. Die bleek negatief. “Ik was zeker dat ik geen drugs had gebruikt”, aldus de man. “De dag voordien had ik wel een paar trekjes van een joint genomen, maar geen cocaïne. Ik had wel seks met iemand die wél cocaïne gebruikte. Tekende ik positief door een tongzoen?”

Zware straf

De politierechter veegde zijn argumenten van tafel, aanvaardde de bloedtest van het ziekenhuis niet als tegenexpertise en strafte zwaar: een voorwaardelijke celstraf van drie maanden, een boete van 3.200 en zeven maanden rijverbod. Als hij zijn rijbewijs terug wil, zal hij eerst moeten slagen voor theoretisch en praktisch rij-examen, medische en psychologische proeven. Meer zelfs: de politierechter verklaarde hem ook rij-ongeschikt. Dat betekent dat hij minstens zes maanden niet met een auto mag rijden. Pas als hij kan bewijzen dat hij minstens zes maanden clean is, kan hij aan de politierechter vragen opnieuw rijgeschikt verklaard te worden. (LSi)

The post Automobilist onder invloed van cocaïne houdt onschuld vol: “Moet van een tongzoen zijn” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Twee doden bij bosbrand in Griekenland

Bij een bosbrand in de buurt van Korinthe, 140 km ten westen van de Griekse hoofdstad Athene, zijn twee mannen om het leven gekomen. Dat maakten de Griekse autoriteiten maandag bekend. De brand woedt nog steeds, en is nog niet onder controle.

Lees meer »

Partij Voluit trekt met 4 anciens en 17 nieuwkomers naar gemeenteraadsverkiezingen in De Panne

‘Voluit’ is de nieuwe onafhankelijke politieke partij, ontstaan uit de vroegere socialistische partij DAS (De Panne-Adinkerke Samen), die er ‘voluit’ voor gaat op 13 oktober. Met vier vertrouwde gezichten die gepokt en gemazeld zijn in de lokale politiek en met 17 nieuwkomers zonder enige politieke ervaring willen ze de kiezers overtuigen om te ijveren voor een betere toekomst van hun

Lees meer »

Vlaamse regering wil apart stroomcontract voor laadpaal of warmtepomp: hoe werkt dat precies? En waar zit jouw voordeel?

De nieuwe Vlaamse regering wil dat gezinnen meerdere stroomcontracten kunnen afsluiten. Zo moet het mogelijk worden voor hetzelfde aansluitpunt zowel een apart stroomcontract voor de autolaadpaal als een voor de warmtepomp af te sluiten. Hoeveel bespaar je daarmee? En moet je dan extra elektriciteitsmeters laten installeren? Energie-expert Alex Polfliet legt uit hoe dat nieuwe systeem in zijn werk zou gaan.

Lees meer »

Wout Meese is de talentrijke tweede doelman van Royal Knokke FC (1e nationale): “Geduld, maar soms kriebelt het”

Een enorme massa was komen opdagen voor het duel tussen middenmoter Knokke en medeleider Hasselt. De puntendeling is een opsteker van formaat voor lokale coach Jannes Tant, die opnieuw kon rekenen op de herstelde kapitein Ruben Vanraefelghem maar nog steeds de gekwetste Lucas Prudhomme mist. Nieuwkomer Stan Braem mocht debuteren in de spits.
The post Wout Meese is de

Lees meer »

Derde verdachte aangehouden in parenclubmoord, vrouw van slachtoffer spreekt voor het eerst: “Vlak voor de moord belde hij me nog. Hij klonk vrolijk”

In Nederland is een derde verdachte gearresteerd in het onderzoek naar de Maaseikse parenclubmoord. De 40-jarige ex-vriend van uitbaatster Siri C. (33) is mee in verdenking gesteld van moord op de 57-jarige Bert Heijmans, al ontkent ook hij elke betrokkenheid in de zaak. “Ik heb altijd al gedacht dat hier meer mensen mee te maken hadden”, getuigt de vrouw van

Lees meer »

Op weg naar zwaarste filewinter ooit en dat komt niet alleen door weer en werken: “Stop met naar voetbal te kijken in de auto”

De afgelopen 12 maanden bereikte de filezwaarte in Vlaanderen het hoogste niveau ooit. En zet je schrap, want de komende maanden wordt het fileleed op de Vlaamse snelwegen alleen maar erger. De oorzaken? Die denken we te kennen: het weer, wegenwerken en minder telewerk. Maar er speelt veel meer dan dat, zeggen experts. Zo erg wordt het op de weg

Lees meer »

Al bijna honderd doden door storm Helene in zuidoosten VS

Vijf Amerikaanse staten in het zuidoosten van het land melden gezamenlijk 93 doden sinds de storm Helene donderdag aan land kwam, bericht ‘CNN’. North Carolina werd met 37 doden het zwaarst getroffen. Autoriteiten in South Carolina melden 25 doden, in Georgia 17, in Florida 11, in Tennessee 2 en in Virginia 1.

Lees meer »

Marie-Madeleine en André delen al 65 jaar lief en leed: “Hoe we dat gedaan hebben? Gezond leven en eten!”

Feest, ballonnen en live muziek in het woonzorgcentrum De Zilverberg voor de viering van het briljanten huwelijk van Marie-Madeleine Soenen (88) en André Stragier (95) in Roeselare. Schepenen Bart Wenes en Stefaan Van Coillie waren namens de Motena en de stad aanwezig om het briljanten koppel van harte te feliciteren.
The post Marie-Madeleine en André delen al 65 jaar

Lees meer »