Vertegenwoordiger in doodskisten voor derde keer terecht voor rijden onder invloed van drugs: “Pas op dat je er zelf niet binnenkort in ligt”

“Pas op dat je er zelf niet binnenkort in ligt.” De Kortrijkse politierechter reageerde gevat toen hij hoorde dat een 33-jarige automobilist doodskisten verkocht. Hij stond al voor de derde keer terecht omdat hij met drugs in het bloed achter het stuur zat.

Op 18 februari 2023 bleek T.N. in Meulebeke onder invloed van cannabis en speed. “Ik gebruik al 6 tot 7 jaar”, verklaarde hij eerlijk. Maar dat stemde de politierechter helemaal niet gerust. De openbare aanklager vroeg hem zelfs rij-ongeschikt te verklaren. “Ik leg meer dan 100.000 kilometers per jaar af. Ik ben vertegenwoordiger in doodskisten”, aldus de dertiger.

Wat de opmerking van de politierechter ontlokte. “Het is levensgevaarlijk onder invloed met de auto te rijden. En jij blijft maar verder doen, ondanks twee eerdere veroordelingen.” De politierechter stelde een deskundige aan om na te gaan of T.N. nog rijgeschikt is. Tegen 5 november moet dat duidelijk zijn. (LSi)

The post Vertegenwoordiger in doodskisten voor derde keer terecht voor rijden onder invloed van drugs: “Pas op dat je er zelf niet binnenkort in ligt” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Na exit bij ‘Thuis’ duikt Lut Hannes op als Madame Pipi in ‘Iedereen beroemd’: “Ik wilde minder Angèle en meer Lut zijn”

Precies een jaar geleden nam Lut Hannes (70) in alle stilte afscheid van haar rol als Angèle in ‘Thuis’, na liefst 25 jaar. De actrice gooide haar leven volledig om en kocht een mobilhome om door Europa te reizen. Hoewel ze ook wil blijven acteren – zoals nu haar nieuwe rol als toiletdame in ‘Iedereen beroemd’ bewijst – legt ze

Lees meer »

Van muur naar boek: alle kunstwerken van The Chrystal Ship gebundeld

In boekhandel Corman in Oostende stelde curator Björn Van Poucke van All About Things de catalogus ‘The Crystal Ship – Streetart in Ostend’ voor. Een bundeling van de voorbije acht edities van het Oostendse streetartfestival.
The post Van muur naar boek: alle kunstwerken van The Chrystal Ship gebundeld appeared first on KW.be.

Lees meer »

Leerlingen zetten hun sportiefste beentje voor

De leerlingen van VBS Oogappel liepen op woensdag 18 september de ziel uit hun lijf tijdens de jaarlijkse veldloop naar aanleiding van de Vlaamse loopweken voor scholen van MOEV. Op het sportterrein achter de brandweerkazerne in de Zuidstraat moesten de kinderen enkele rondjes lopen. Hoe ouder, hoe meer rondjes ze voor de voeten kregen geschoven.
The post Leerlingen zetten

Lees meer »

“We zijn aan erger ontsnapt”: schouwbrand vernielde bijna Spaanse woning van An Swartenbroekx

Sinds An Swartenbroekx (55) en haar man Guido De Craene (69) twee jaar geleden een huis in Andalusië kochten en verbouwden, is er veel gebeurd. In haar column in ‘Story’ vertelt de ‘Kampioenen’-actrice uitgebreid over haar avonturen en haar Spaanse droom. Die droom veranderde echter bijna in een nachtmerrie, toen er onlangs een schouwbrand uitbrak in hun woning. Swartenbroekx legt

Lees meer »

Dertien 80-jarigen heffen het glas op hun verjaardag

Op zondag 29 september kwamen de 80-jarigen van Leffinge samen in restaurant De Goblin voor hun zevende bijeenkomst. Dertien 80-jarigen en hun partners genoten van een heerlijke maaltijd en konden bijpraten in een warme sfeer. “Het was opnieuw een geslaagde dag”, vertelt Katrien Goemaere, samen met organisatoren Christiane Sys, Roza Symoen en Erna Lamoot. Op
The post Dertien 80-jarigen

Lees meer »

KIJK. Oorlogsjournalist Robin Ramaekers vertelt voor het eerst zijn volledige verhaal na gruwelijke nacht in Libanon: “Iemand riep dat we Israëlische spionnen waren. En toen ging het heel snel”

Oorlogsjournalist Robin Ramaekers vertelt telefonisch in VTM NIEUWS wat er precies gebeurde in de bewuste nacht van woensdag op donderdag. “Toen we aankwamen op de plaats waar de raketten waren ingeslagen, riep iemand dat we Israëlische spionnen waren. En toen ging het heel snel.” Hierboven kunt u het volledige gesprek met Robin Ramaekers beluisteren.

Lees meer »

Boris Johnson doet opvallende bewering in memoires: “Koningin Elizabeth leed aan botkanker in haar laatste jaren”

Gewezen Brits premier Boris Johnson (60) beweert in zijn autobiografie Unleashed, die halverwege deze maand uitkomt, dat koningin Elizabeth in de laatste jaren van haar leven “een vorm van botkanker” had. Die onthulling valt te lezen in een deel van het boek dat maandag is gepubliceerd in de Britse krant Daily Mail. “Artsen waren bezorgd dat ze elk moment wel

Lees meer »