Braziliaanse oud-president Bolsonaro aangeklaagd voor witwassen en ontvangen van geheime diamanten

De voormalige president van Brazilië, Jair Bolsonaro, wordt door de federale politie beschuldigd van witwassen van geld en criminele betrokkenheid bij geheime diamanten die hij tijdens zijn ambtsperiode uit Saoedi-Arabië heeft ontvangen. Dit is de tweede juridische procedure tegen de extreemrechtse politicus sinds zijn aftreden. In maart werd hij al aangeklaagd van het vervalsen van zijn COVID-vaccinatiecertificaat. 

Meer krantenkoppen in België

Politie houdt grote zoekactie naar transmigranten

Donderdagavond greep er een intensieve zoekactie plaats naar transmigranten die zich al een tijdje schuilhouden onder bruggen en in de bosjes nabij de oprit van de E40 in Veurne.
The post Politie houdt grote zoekactie naar transmigranten appeared first on KW.be.

Lees meer »

De Roosevrienden vieren hun kampioenen van het seizoen

Ook bij de Ardooise duivenmaatschappij De Roosevrienden, gehuisvest in lokaal ’t Rozeke, was men aan de jaarlijkse kampioenenviering toe na een druk seizoen. Alvorens de diverse kampioenen te huldigen blikte voorzitter Dirk Icket even terug op het voorbije seizoen. “Het werd opnieuw een moeilijk jaar met veel uitgestelde vluchten wegens het slechte weer. Er deden
The post De Roosevrienden

Lees meer »

Legislatuur met liefst 20 wissels in Oostende

Op zondag 13 oktober kan je weer kiezen wie jou mag vertegenwoordigen in de gemeenteraad. Maar wie een zitje krijgt, neemt dat niet altijd op… en zeker niet voor de volle zes jaar. Van de 41 kandidaten die in 2018 verkozen raakten in Oostende, zetelen er vandaag nog 25 in de gemeenteraad.
The post Legislatuur met liefst 20 wissels

Lees meer »

Charlotte Casiraghi, dé femme fatale van Monaco, praat voor het eerst sinds haar scheiding: “Ik wil vrij leven”

“Ik begrijp niet waarom mijn privéleven iemand zou moeten interesseren.” Voor het eerst sinds haar huwelijk strandde, praat Charlotte Casiraghi (38) over haar leven. Als kind vond de dochter van prinses Caroline van Monaco (67) haar achtergrond al moeilijk om dragen, en ook vandaag wil ze vooral vrij zijn, weg van het etiket van royal, weet ‘Story’. Over haar woelige

Lees meer »

Rijbewijs hernieuwen kan voortaan ook online

Sinds 1 oktober is het mogelijk om een rijbewijs A en B te hernieuwen via BelDrive, het online platform van de FOD Mobiliteit. De Europese Unie heeft beslist dat iedereen tegen 2033 een nieuw rijbewijs moet aanvragen. Het platform moet het proces vereenvoudigen.

Lees meer »

Victor Van Baelen uit Herent, net op tijd 18 jaar, is jongste kandidaat in Vlaams-Brabant: “Het is tijd voor meer jongeren”

Vandaag 18 jaar worden en over 9 dagen kandidaat zijn bij de gemeenteraadsverkiezingen: Victor Van Baelen uit Herent is de jongste kandidaat in Vlaams-Brabant. "Er zijn te veel ouderen kandidaat, het is tijd voor meer jongeren", zegt de politieke nieuwkomer, die op de 23e plaats prijkt bij Pact3020, een kartel van Vooruit en Groen. "Mijn ouders waren altijd al links

Lees meer »