Criminaliteit in Wervik leidt tot open brief van oppositiepartij N-VA aan stadsbestuur: “Onveiligheidsgevoel was nog nooit zo groot”

De opstoot van de criminaliteit in de grensstad Wervik stopt maar niet. In een open brief aan het stadsbestuur vraagt de oppositiepartij N-VA het samenroepen van een gemeenteraadscommissie. “Graag hadden we eens met de korpschef van de politiezone Arro Ieper of zijn vervanger vernomen wat de politie aan deze problematiek gaat doen of doet”, zegt fractieleider Sanne Vantomme.

“Er gebeurde heel wat de laatste maanden, we kunnen niet meer spreken over ‘fait divers’. Van autodiefstallen tot diefstallen van bestelwagens, inbraken in bestelwagens, de helft van Wervikse apothekers kreeg al ongewenst bezoek, inbraken in horecazaken en nu ook een diefstal in de Sint-Medarduskerk.”

“Dit zijn zaken die we in de krant lezen, wellicht gebeurden er nog heel wat meer zaken die de pers niet haalden. Het is begrijpelijk dat jullie daar ook niet mee te koop lopen, het bestuur zou wel eens in een slecht daglicht kunnen komen te staan. Het onveiligheidsgevoel bij de bevolking was nog nooit zo groot in onze geliefde stad. De criminaliteit houdt maar niet op in Wervik.”

Ongenoegen

“De uitslagen van de jongste parlementsverkiezingen waren ook heel duidelijk (het Vlaams Belang haalde een grote score, red.). Er is een groot ongenoegen en de mensen zijn het meer dan beu om bestolen te worden. Mag ik jullie erop wijzen dat het verdomd de taak is van de overheid om de bevolking en hun eigendommen te beschermen.”

“Graag hadden we vernomen van het lokaal bestuur welke stappen jullie gaan zetten om deze zaken een halt toe te roepen. Toen we vorig jaar een gemeenteraad hebben samengeroepen met de voltallige oppositie kregen we het verwijt dat we deden aan stemming- en bangmakerij.”

Commissievergadering

“Vorig jaar had de korpschef gezegd dat ze transparanter zouden zijn naar informatie, vandaar onze vraag. Het is niet omdat we lid zijn van de oppositie dat we geen goeie ideeën hebben of bekommerd zijn voor onze bevolking. We reiken jullie de hand om mee te helpen denken hoe we de rust kunnen doen terugkeren naar onze Tabaksstad en vragen jullie om een commissie samen te roepen.”

“Deze keer vragen we geen gemeenteraad, maar een commissievergadering. Vorig jaar kregen we van een aantal raadsleden uit de meerderheid het verwijt dat de gemeenteraad te veel geld kost.”

The post Criminaliteit in Wervik leidt tot open brief van oppositiepartij N-VA aan stadsbestuur: “Onveiligheidsgevoel was nog nooit zo groot” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

‘EHBG’-stickers voor Tiendaagse van de Geestelijke Gezondheidszorg

Van 1 tot 10 oktober vindt de jaarlijkse tiendaagse van de Geestelijke Gezondheid plaats, dit jaar met het thema ‘omgaan met moeilijke perioden’. Stad Oostende grijpt deze tien dagen aan om mentaal welzijn in de kijker te plaatsen en slaat daarvoor de handen in elkaar met diverse partners. De stad lanceert daarbij een ‘EHBG’-sticker, die op verschillende plaatsen zal aanwijzen

Lees meer »

“Straf óók degene die uitlokt”: Atlético-coach kritisch voor fans én Courtois, die reageerde op walgelijke gezangen van thuisfans

Hoofdrol voor Thibaut Courtois in de derby van Madrid (1-1). Na de openingsgoal van Real reageerde hij richting de Atlético-fans, die ervoor “Courtois sterf” hadden gezongen. De keeper werd nadien bekogeld met projectielen, waarop de match een tijdje werd stilgelegd. Achteraf was Atlético-trainer Diego Simeone scherp voor z’n eigen fans én voor Courtois. “Je mag een doelpunt vieren, maar niet

Lees meer »

“Als jullie de deur niet openen, maken we iedereen af”: zo verliep de dramatische nacht van reporter Robin Ramaekers en zijn cameraman in Beiroet

Wanneer hij om half één woensdagnacht een luide knal van een Israëlische raketinslag in het oude centrum van Beiroet hoort, doet VTM-reporter Robin Ramaekers (49) wat een oorlogsjournalist altijd doet: verslag uitbrengen, samen met cameraman Stijn De Smet (37). Dat het de volgende 3,5 uur zou leiden tot een quasi ontvoering met mishandelingen en ondervragingen door – wellicht – een

Lees meer »

Werfmateriaal langs de Leie in Harelbeke blijkt tijdelijke opslagplaats te zijn: “Zo snel mogelijk verder werken”

Op de Harelbeekse gemeenteraad van 16 september kaartte raadslid Koen Opsomer (CD&V) aan dat er al enkele jaren werfmateriaal blijft liggen langs het jaagpad. Schepen Tijs Naert (Groen) gaf toen aan dit na te vragen bij de bevoegde instantie. Geert Weymeis, de regionale communicatieverantwoordelijke van de Vlaamse Waterweg, geeft nu aan dat dit om een tijdelijke opslagplaats gaat.
The

Lees meer »

Productontwerpbureau Pilipili breidt management én aanbod uit: “Een goed product alleen redt het vaak niet”

Mathias Deswarte (35) en Lukas Costeur (38) kopen zich in bij Pilipili en zijn respectievelijk de nieuwe brand expert en creative director. Daarmee breidt het product design agency zijn expertise uit. “Naast product design bel je Pilipili voor alles van engineering tot marketing, tot de unboxing toe.”
The post Productontwerpbureau Pilipili breidt management én aanbod uit: “Een goed product

Lees meer »

Lichaam Laura Trappeniers vijf maanden na gruwelmoord in Tenerife vrijgegeven, maar waarom dat zo lang duurde, is onduidelijk

“Laura verdient een waardig afscheid na de gruwel die haar is aangedaan.” Dat zeggen haar vrienden nu het lichaam van Laura Trappeniers (66) vijf maanden na haar dood is vrijgegeven. De Vlaamse vrouw werd in april vermoord gevonden in de zee, enkele dagen nadat ze plots verdween in Tenerife samen met haar echtgenoot Marc Olbrechts (71). In het onderzoek zelf

Lees meer »