Speelcontainer op Grote Markt van Roeselare verwent kinderen

Deze zomer is er opnieuw veel te beleven in Roeselare! Als kind- en jeugdvriendelijke stad wil Stad Roeselare blijvend inzetten op plekken waar kinderen zonder zorgen kunnen spelen en bij elkaar zijn.

Roeselare zet weer in op speelprikkels met een heuse speelcontainer, voor kinderen maar ook voor ouders en grootouders. Deze speelcontainer is een vaste waarde tijdens de zomermaanden en zal beschikbaar zijn tot 13 augustus.

De speelcontainer is gevuld met divers spelmateriaal dat kinderen gratis kunnen gebruiken om zich uit te leven.

The post Speelcontainer op Grote Markt van Roeselare verwent kinderen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Twee doden bij bosbrand in Griekenland

Bij een bosbrand in de buurt van Korinthe, 140 km ten westen van de Griekse hoofdstad Athene, zijn twee mannen om het leven gekomen. Dat maakten de Griekse autoriteiten maandag bekend. De brand woedt nog steeds, en is nog niet onder controle.

Lees meer »

Wat we nu al weten over de nieuwe Vlaamse maatregelen voor elektrische wagens: “Trek maar snel aan de mouw van je garagist”

De nieuwe Vlaamse regering gaat raken aan de voordelen voor wie met een elektrische wagen rijdt. Zo zal de premie voor wie een elektrische auto koopt, heel snel verdwijnen. Maar elektrisch rijden wordt binnenkort ook een pak minder fiscaal interessant. Hoe zwaar wordt elektrisch rijden straks belast? En vooral: hoeveel tijd heb je om toch nog van de huidige voordelen

Lees meer »

“Met Pogacar weet je nooit wat te verwachten”: krijgen we een duel tussen Evenepoel en de kersverse wereldkampioen?

Voor het eerst in zijn rijke geschiedenis start de Ronde van Emilia (ProSeries) vandaag in Vignola. Het parcours is zwaar en veeleisend: 215,8 kilometer, circa 3.300 hoogtemeters. Remco Evenepoel verschijnt aan de start. Zijn tactiek: “Slim koersen en niet te kwistig omspringen met mijn energie.” Ook wereldkampioen Tadej Pogacar – met uiteraard aangepaste fiets – en Primoz Roglic rijden mee.

Lees meer »

Minstens vijf Israëlische aanvallen op zuidelijke buitenwijken Beiroet – Iran waarschuwt landen die Israël steunen voor “militaire interventie”

De zuidelijke buitenwijken van Beiroet zijn in de vroege uren van woensdag minstens vijf keer getroffen door Israëlische aanvallen, nadat Iran dinsdagavond zo’n 180 raketten heeft afgevuurd op Israël. Het is momenteel onduidelijk of er slachtoffers gevallen zijn bij de aanvallen van deze ochtend. Het Israëlische leger is Libanon maandag binnengevallen voor een “beperkte grondoperatie”. Volg alle ontwikkelingen over de

Lees meer »

“Het is vijf voor twaalf”: uitgeputte Jacky Lafon stapt uit winterrevue, maar haar gezicht staat nog steeds op affiche

Slecht nieuws voor wie Jacky Lafon in december had willen zien optreden in de revue ‘Winter Wonderland’. De actrice heeft om gezondheidsredenen afgehaakt, volgens haar een maand geleden al. Toch blijft Het Witte Paard in Blankenberge reclame maken met haar in de hoofdrol, tot frustratie van Lafon. “Ik wil er niet aan denken dat ze mij als lokaas gebruiken”, zucht

Lees meer »

IN BEELD. Rally met exclusieve oldtimers vormt het hoogtepunt van Zoute Grand Prix: “Het zijn allemaal juweeltjes”

Hét hoogtepunt van de Zoute Grand Prix blijft de Zoute Rally by Stow, een race tussen exclusieve oldtimers van minstens 56 jaar oud. Niet de snelste, wél de meest consistente deelnemers eindigen op het podium. Ondertussen kunnen liefhebbers zich op de Zeedijk twee dagen lang vergapen aan 225 kunstwerkjes op wielen. “De vibe hier, die vind je nérgens anders.”

Lees meer »