De Portiers van de Oceaan herdenken Bloomsday in Oostende, de feestdag van bekende Ierse auteur James Joyce

Voor de derde keer op rij herdachten de Oostendse Portiers van de Oceaan Bloomsday, de feestdag van James Joyce.

De Ierse auteur verbleef tijdens de erg hete zomer van 1926 langdurig in Oostende. Naast de vernissage in de nieuwe galerie Bu’ro bracht auteur Koen Peeters de tekst van de door ziekte gevelde Geert Lernout over Joyce en de Sirenen, gaf Kurt Van Eeghem een exposé over de muziek in de jaren 20 en belichtte en situeerde stadsgids Dirk Beirens de correcte locaties van een aantal vakantiefoto’s van het gezin Joyce aan onze kust.

The post De Portiers van de Oceaan herdenken Bloomsday in Oostende, de feestdag van bekende Ierse auteur James Joyce is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Ook Ensorjuwelen te koop in Antwerpen

De juwelenreeks ‘MASKS by Walter Ego’ is geïnspireerd op de maskers uit de schilderijen van James Ensor van de hand van Oostendenaar Walter Van den Branden (77), alias Walter Ego. Na een succesvolle verkoop van meer dan 50 juwelen in Oostende naar aanleiding van het Ensorjaar, is de reeks nu ook te koop in de Antwerp City Shop in het

Lees meer »

KIJK. Luisteraars beseffen pas na jaren waarover danshit ‘Macarena’ écht gaat: “Ik ben in shock”

Het iconische nummer ‘Macarena’ – dat jong en oud aan het dansen krijgt – verrast een nieuwe generatie. Wat voor velen een vrolijke dansklassieker lijkt, blijkt een pikante ondertoon te hebben die door veel jonge luisteraars nu pas wordt opgemerkt. Op sociale media gaan zowel het lied als de reacties viraal. “Waarom heb ik dit nooit eerder opgezocht?!”

Lees meer »

Nathan Verheule wil met SV Moorsele promoveren naar derde provinciale

SV Moorsele B speelde vorige speeldag 0-0 op FC Marke B en krijgt komende zaterdag buur FC Dadizele B over de vloer. Moorsele doet het met een gedeelde zesde plaats niet onaardig en is op eigen veld favoriet tegen de Dadizeelse buren. “Of die derby leeft? Tegen Menen stonden de zenuwen meer gespannen”, weet speler Nathan Verheule (21).
The

Lees meer »

Zoo Antwerpen neemt afscheid van icoon: nijlpaard Hermien (43) is ingeslapen

Droevig nieuws uit de Antwerpse zoo. Nijlpaard Hermien is vandaag ingeslapen in het bijzijn van haar dierenverzorgers. Het dier was hoogbejaard en sukkelde al enkele jaren met haar gezondheid. Ze werd 43 jaar oud. Haar stoffelijke resten worden onderzocht. “Zo blijft ze na haar dood een verschil maken voor haar soortgenoten”, schrijft de zoo in een bericht.

Lees meer »

Omloop van het Hoogserlei gaat opnieuw niet door centrum Tielt: “Twee keer de ringbaan kruisen, is niet langer te doen”

Net als vorig jaar mijdt Omloop van het Hoogserlei het centrum van Tielt. De streep ligt donderdag 3 oktober langs de Hondstraat, in de buurt van het sportcentrum Watewy. De prijzenpot blijft met circa 3.000 euro flink gespekt.
The post Omloop van het Hoogserlei gaat opnieuw niet door centrum Tielt: “Twee keer de ringbaan kruisen, is niet langer te

Lees meer »

Controversieel “Project 2025” brengt Trump en Vance in nauwe schoentjes

JD Vance, de running mate van Donald Trump, probeerde zich de afgelopen dagen te distantiëren van het controversiële “Project 2025”. Dit project, een conservatief beleidsplan voor een toekomstige Republikeinse regering, leidt tot felle kritiek van de Democraten. Het document belooft ingrijpende en controversiële veranderingen als Trump opnieuw president wordt. Vance heeft nauw contact met de auteurs van het project en

Lees meer »

“Vergeleken hierbij was Madonna een oud vrouwtje”: Janet Jackson (58) bewijst dat leeftijd maar een nummer is in Sportpaleis

Het succesvolste nog levende lid van de Jackson-clan speelde ten dans voor een enthousiast, zij het niet helemaal gevuld Sportpaleis. Janet Jackson (58) verwees heel even naar wijlen broer Michael, maar zette vooral haar eigen indrukwekkende carrière in de schijnwerpers. Onze man was onder de indruk van haar moeiteloze en klassevolle optreden, al komt de hitmachine van weleer nooit meer

Lees meer »

Expert verrast door grondoperaties in Libanon: “Ik geloof niet dat Israël een echte grondoorlog gaat beginnen”

De “beperkte grondoperaties” in Libanon hebben Peter Malcontent, expert in het Israëlisch-Palestijnse conflict, verrast. “Maar neen, dit is niet het begin van een invasie waarbij Libanon helemaal onder de voet wordt gelopen.” Malcontent legt uit waarom Israël de operatie voorlopig beperkt houdt: “Tegen Hamas vechten is helemaal wat anders dan tegen Hezbollah.”

Lees meer »

De onroerende voorheffing: waarom moet je die betalen en hoe wordt ze berekend? “Het is een belasting op een fictief inkomen”

Rond deze tijd krijgen veel eigenaars van een huis of appartement het aanslagbiljet voor de jaarlijkse onroerende voorheffing in de bus. Is dat hetzelfde als het kadastraal inkomen en hoe vaak moet je die belasting betalen? Kris De Sagher is woordvoerder bij de Vlaamse Belastingdienst en beantwoordt de meest gestelde vragen over de onroerende voorheffing.

Lees meer »

Creatievelingen met syndroom van Down stellen tentoon in Het Kunstuur in Roeselare: “Onder de indruk van hetgeen ze gemaakt hebben”

Naast de huidige tentoonstelling die in Het Kunstuur in Roeselare loopt, zijn er in het museum de komende maanden nog twaalf andere erg speciale werken te vinden. Zes creatievelingen met het syndroom van Down gingen elk aan de slag met twee werken die in Het Kunstuur hangen. Hun schilderij wordt via een veiling verkocht ten voordele van Kloen en het

Lees meer »