Vliegverkeer op Siciliaanse luchthaven Catania opgeschort na uitbarsting Etna

De luchthaven van Catania op het Zuid-Italiaanse eiland Sicilië is momenteel gesloten als gevolg van de uitbarsting van de Etna, de grootste actieve vulkaan in Europa. 

Meer krantenkoppen in België

Wade (26) vindt dode haai en is verbijsterd wanneer hij doodsoorzaak ontdekt: “Dit is gewoon hartverscheurend”

Wade Papenfus (26) filmt regelmatig hoe hij duikt en vist voor de zonovergoten kust van Gold Coast, een badplaats in de Australische deelstaat Queensland. In september deelde hij echter een minder leuke video toen hij op de bodem van de zee een dode haai ontdekt had en te weten kwam hoe het dier was gestorven. “Dit is gewoon hartverscheurend”, klinkt

Lees meer »

Struikgewas vat vuur in nieuw stadspark in Brugge

Vrijdagnamiddag even over 17 uur merkten passanten rook en vuur op langs het jaagpad in het nieuwe Katelijnepark in Brugge. Het park dat langs het jaagpad aan het kanaal Brugge-Gent loopt, is nog maar recent geopend.
The post Struikgewas vat vuur in nieuw stadspark in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Twee jongeren voorgeleid voor jeugdrechter na diefstal met geweld in Deerlijk

Op zondag 29 september werden twee jongeren slachtoffer van een diefstal met geweld in de Schoolstraat in Deerlijk. Ze werden benaderd door vijf jongeren tussen de 16 en 17 jaar uit Harelbeke, Deerlijk en Zwevegem, die met geweld twee heuptasjes, een portefeuille en wat kleingeld wisten te stelen.
The post Twee jongeren voorgeleid voor jeugdrechter na diefstal met geweld

Lees meer »

Mikadoschool koestert grote (ver)bouwplannen: “Van renovatie bestaande klasjes tot nieuwe refter en klimaatspeelplaats”

Na twintig jaar geduldig wachten is er witte rook voor de ambitieuze (ver)bouwplannen in de Oeselgemse vestiging van de Mikadoschool. De Vlaamse overheid zet subsidies opzij voor de renovatie van enkele bestaande gebouwen en pompt geld in een nieuwe refter en klasjes. Als kers op de taart komt er een gloednieuwe klimaatspeelplaats waar de kinderen mee mochten over brainstormen.

Lees meer »

Helft Palestijnse asielaanvragen in EU voor België is volgens De Moor “niet normaal of houdbaar”

Dat België “consequent de helft of meer van de asielaanvragen van Palestijnen in heel de EU ontvangt, is niet normaal en niet houdbaar.” Dat heeft ontslagnemend staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (CD&V) dinsdag gezegd in de Kamercommissie Binnenlandse Zaken. Ze overlegt met Europese collega’s over een oplossing, want “ons land wil zeker solidair zijn met oorlogsvluchtelingen, maar

Lees meer »

Israël elimineert ene Hezbollah- en Hamas-kopstuk na het andere: maar hoe weten ze zo precies waar die zitten?

Israël zou donderdagnacht geprobeerd hebben om de gedoodverfde nieuwe leider van Hezbollah te vermoorden met een zware luchtaanval op het zuiden van Beiroet. Of dat lukte, staat nog niet vast. Maar het tempo van de liquidaties is verschroeiend en de dodenlijst lijkt eindeloos. Alle vijanden moeten eraan. Zoals de broers Qassir. Die werden afgelopen week met twee aparte aanvallen gedood.

Lees meer »

Feestelijke opening Waregemstraat: “Het daveren is gedaan en de geluidsoverlast is minder”

Deze week opende de burgemeester de vernieuwde Waregemstraat. “Midden juli ging deze grondig aangepakte straat terug open voor alle verkeer. Daarom heffen we met plezier vanuit de gemeente het glas met jullie, de inwoners”, klonk het bij burgemeester Gino Devogelaere (Samenéén).
The post Feestelijke opening Waregemstraat: “Het daveren is gedaan en de geluidsoverlast is minder” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vanaf maandag extra hinder door werken aan op- en afrittencomplex E314 in Winksele: verkeer richting Brussel moet omrijden

Wie maandag van Leuven richting Brussel wil, moet rekening houden met extra hinder door de werkzaamheden op de Brusselsesteenweg, ter hoogte van het op- en afrittencomplex van de E314 in Winksele. De hele week moet het verkeer naar Brussel omrijden, wat mogelijk tot lange files kan leiden, ook op de snelwegen naar Brussel. Ook de bussen van Lijn moeten omrijden.

Lees meer »

Schutter vraagt vrijspraak voor zwaar verkeersongeval met voetganger maar krijgt zwaar tegenwind: “Een mensenleven is blijkbaar niets waard”

De 28-jarige man uit Otegem (Zwevegem) die het voorbije weekend verschillende keren vuurde op drie mannen, was eind 2021 ook betrokken bij een verkeersongeval waarbij een 35-jarige voetganger levensgevaarlijk gewond raakte. Zijn proces voor de politierechter in beroep maakte vandaag duidelijk dat Pol B. al 23 veroordelingen opliep en de schietpartij kaderde in een ripdeal in het drugsmilieu. “Een topgangster

Lees meer »