LIVE OEKRAÏNE. Hongaarse premier Orban heeft ontmoeting met president Poetin in Moskou

De Hongaarse premier Viktor Orban is in Moskou aangekomen voor een ontmoeting met president Vladimir Poetin. Dat melden Russische media vrijdag. Ondertussen gaat de slag om de strategisch gelegen plaats Tsjasiv Jar door: Rusland meldt terreinwinst, maar volgens het Oekraïense leger houden de troepen nog stand. Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne. 

Meer krantenkoppen in België

Twee doden bij bosbrand in Griekenland

Bij een bosbrand in de buurt van Korinthe, 140 km ten westen van de Griekse hoofdstad Athene, zijn twee mannen om het leven gekomen. Dat maakten de Griekse autoriteiten maandag bekend. De brand woedt nog steeds, en is nog niet onder controle.

Lees meer »

Zeeland wil met andere Nederlandse provincies optrekken tegen Vlaams wegenvignet

De Nederlandse provincie Zeeland gaat de provincies Noord-Brabant en Limburg benaderen over het voornemen van de Vlaamse regering om voor buitenlandse automobilisten een wegenvignet te verplichten. Gedeputeerde Harry van der Maas (mobiliteit) zei vrijdag dat Vlaanderen dergelijke plannen eerder heeft gehad en dat Zeeland toen samen met Brabant en Limburg heeft geageerd.

Lees meer »

Minstens vijf Israëlische aanvallen op zuidelijke buitenwijken Beiroet – Iran waarschuwt landen die Israël steunen voor “militaire interventie”

De zuidelijke buitenwijken van Beiroet zijn in de vroege uren van woensdag minstens vijf keer getroffen door Israëlische aanvallen, nadat Iran dinsdagavond zo’n 180 raketten heeft afgevuurd op Israël. Het is momenteel onduidelijk of er slachtoffers gevallen zijn bij de aanvallen van deze ochtend. Het Israëlische leger is Libanon maandag binnengevallen voor een “beperkte grondoperatie”. Volg alle ontwikkelingen over de

Lees meer »

Jong Jabbeke organiseert Italiaans culinair evenement: “Ondernemers dichter bij elkaar brengen”

Op 5 oktober plant het netwerkplatform voor ondernemers ‘Jong Jabbeke’ een event voor de Jabbeekse ondernemers. Een culinair treffen, net voor de lokale verkiezingen, moet de ondernemers dichter bij elkaar brengen. Jong Jabbeke organiseert ‘Il Gusto della Vita’ – culinair netwerken met Italiaanse flair.
The post Jong Jabbeke organiseert Italiaans culinair evenement: “Ondernemers dichter bij elkaar brengen” appeared first

Lees meer »

Brugse youngsters spelen op tweede speeldag van Youth League 1-1 gelijk op bezoek bij Sturm Graz

De youngsters van Club Brugge zijn woensdagavond niet voorbij Sturm Graz geraakt op de tweede speeldag in de competitiefase van de Youth League. Club NXT U19 bleef in Oostenrijk steken op een 1-1-gelijkspel. Het is het tweede gelijkspel op rij voor blauw-zwart. Op de openingsspeeldag hield het Borussia Dortmund op 1-1.
The post Brugse youngsters spelen op tweede speeldag

Lees meer »

Werken nieuwbouw ZAS Palfijn in Merksem gestart

De werken voor de nieuwe voorbouw van het Jan Palfijnziekenhuis in Merksem zijn gestart. Tegen 2028 verrijst vóór het huidige ziekenhuis een gebouw met een nieuwe kraamafdeling, een uitgebreide geriatrie, een oncologisch dagziekenhuis en een onderzoekcentrum naar geneesmiddelen van Johnson & Johnson. Het gaat om een investering van 86 miljoen euro.

Lees meer »

Vlaamse regering verstrengt schenkregels vanaf 2026. Hoe kan je nog belastingvrij schenken? “Op deze manier ben je geen belastingen verschuldigd”

Op 1 januari 2026 verstrengen de regels voor wie belastingvrij geld wil schenken via een bankgift, bijvoorbeeld aan kinderen, kleinkinderen of andere geliefden. Waarmee moet je rekening houden om achteraf niet door de fiscus alsnog de rekening te krijgen? Professor erfrecht Bart Chiau (UGent) legt haarfijn uit hoe je nog ruim een jaar belastingvrij kunt schenken.

Lees meer »

Uitslaande brand in residentie White Princess in Koksijde: “Getroffen appartement tijdelijk onbewoonbaar”

Zondagmorgen om 3 uur woedde er brand in een appartement op de eerste verdieping van residentie White Princess langs de Koninklijke Baan in Koksijde. Volgens de eerste berichten van de brandweer ging het om een uitslaande brand. Er woont een zeventiental mensen in het gebouw, er was ook sprake van evacuatie van enkele bewoners.
The post Uitslaande brand in

Lees meer »