Evenepoel rijdt tijdrit niet in regenboogtrui van team, wel met wit shirt van Tour: zal hij dat verschil voelen?

Zoek niet naar de Castelli-regenboogtrui van de wereldkampioen tijdrijden vandaag, in de eerste individuele chronorace. Remco Evenepoel ruilt die namelijk heel even in voor het witte Santini-shirt van de Tour, als leider in het jongerenklassement. Reglementair verplicht. Maar daarom niet onoverkomelijk. 

Meer krantenkoppen in België

Conny Van Exem wint prijs Destrooper

In Lo vond op de terreinen van schuttersgilde Willem Tell de finale plaats van de schutterscompetitie Schaal De Spot. Daarnaast werd ook gestreden om de prijs Destrooper. Conny Van Exem van schuttersgilde Ieper Willem Tell schoot hierin de meeste punten bijeen. Ze kreeg als beloning een pakket koekjes van Jules Destrooper. Ze ging met plezier
The post Conny Van

Lees meer »

KIJK. Luisteraars beseffen pas na jaren waarover danshit ‘Macarena’ écht gaat: “Ik ben in shock”

Het iconische nummer ‘Macarena’ – dat jong en oud aan het dansen krijgt – verrast een nieuwe generatie. Wat voor velen een vrolijke dansklassieker lijkt, blijkt een pikante ondertoon te hebben die door veel jonge luisteraars nu pas wordt opgemerkt. Op sociale media gaan zowel het lied als de reacties viraal. “Waarom heb ik dit nooit eerder opgezocht?!”

Lees meer »

Golfkarretje van wijnboer Joris gestolen, net nadat het viraal is gegaan op sociale media: “Hopelijk gaat het om een joyride”

Het golfkarretje van wijndomein den Eeckhout in Houwaart is gestolen. Eigenaar Joris Eeckhout vond ’s avonds slipsporen op zijn domein, waarna hij ook de diefstal ontdekte. De wijnboer hoopt dat het om een kwajongenstreek gaat en het karretje snel weer opduikt. Toeval of niet, een video van het golfkarretje ging onlangs viraal op sociale media.

Lees meer »

Grasplein voor bandencentrale van Jean-Luc is Wilde Westen van verkiezingsborden: “Iedereen die wil, mag erbij”

Er staan tientallen verkiezingsborden op het grasveldje voor de Premio Coppens bandencentrale aan de Albrechtlaan in Aalst, voor, rond en naast elkaar. Van zaakvoerder Jean-Luc Coppens mag elke partij borden plaatsen voor zijn bedrijf. Er is maar één voorwaarde: “Eens de verkiezingen voorbij zijn, moeten ze de borden wel komen weghalen”, zegt hij.

Lees meer »

Telecomoperator Orange laat Voo uitdoven

Telecombedrijf Orange is van plan om het merk Voo geleidelijk te laten verdwijnen. Het is de bedoeling om de verkoop van Voo-producten in september volgend jaar stop te zetten. Ook de winkels van Voo zullen de deuren sluiten.

Lees meer »

KIJK. Vrachtschepen botsen op elkaar op de Bosporus bij Istanboel

In Istanboel zijn donderdag twee vrachtschepen met elkaar in aanvaring gekomen. De oorzaak van de botsing zou liggen aan een defect van de apparatuur, hoogstwaarschijnlijk een roerblokkering. Daarbij raakte het grote schip een lokale passagiersboot die aan de kust lag. Het gaat om een schip van 80 meter en een vaartuig van maar liefst 180 meter. Met behulp van een

Lees meer »

Oorlogsjournalist Robin Ramaekers vertelt voor het eerst over gruwelijke nacht in Libanon: “We zitten op een veilige plek nu”

Oorlogsjournalist Robin Ramaekers vertelt telefonisch in VTM NIEUWS wat er precies gebeurde in de bewuste nacht van woensdag op donderdag. “Toen we aankwamen op de plaats waar de raketten waren ingeslagen, riep iemand dat we Israëlische spionnen waren. En toen ging het heel snel.” Hierboven kan je het volledige gesprek met Robin Ramaekers beluisteren.

Lees meer »

Emma Meesseman wint Europese Supercup met Fenerbahçe

Julie Allemand en Emma Meesseman hebben donderdag de Europese Supercup gewonnen met Fenerbahçe. In Istanboel versloegen ze Besiktas met 63-79. Bij de rust stond Fenerbahçe nog 37-33 in het krijt. In het derde kwart (14-22) werd orde op zaken gesteld en in het slotkwart (12-24) werd de kloof even tot twintig punten uitgediept (59-79).
The post Emma Meesseman wint

Lees meer »