Twee jaar werd hij niet opgeroepen, nu is N’Golo Kanté de Franse lijm op het EK: “Een engel die de ploeg beschermt”

“Je hebt ‘bescheiden’. Dan ‘béscheiden’. En vervolgens heb je N’Golo Kanté.” De 33-jarige Fransman is de man met duizend longen en een groot hart. De lijm op het Franse middenveld. “Hij is tactisch intelligent, kan recupereren én diepgang brengen.” 

Meer krantenkoppen in België

“Soudal Quick-Step is één van de opties”: afscheidnemend bondscoach Vanthourenhout over zijn toekomstplannen

Waar ligt de toekomst van Sven Vanthourenhout (43)? Nu hij afscheid genomen heeft van de nationale ploeg, wil de ex-bondscoach de komende dagen en weken verder gesprekken voeren met geïnteresseerde teams. Een nieuwe samenwerking met Remco Evenepoel of een overstap naar de ploeg van kersvers wereldkampioen Tadej Pogacar zijn alvast opties, zo zegt hij aan VTM NIEUWS.

Lees meer »

Lijsttrekkersdebat ‘Luister naar de ondernemer’

Op dinsdag 8 oktober organiseren UNIZO Meulebeke, UNIZO Tielt, Ondernemend Tielt en Ondernemend Aarsele een lijsttrekkersdebat in ’t Gildhof, Tielt. ‘Luister naar de ondernemer’ biedt lokale ondernemers de kans om hun stem te laten horen en inzicht te krijgen in de standpunten over ondernemerschap. Volgende thema’s worden behandeld: de fusie, het circulatieplan, mobiliteit, lokale economie,
The post Lijsttrekkersdebat ‘Luister

Lees meer »

LIVE RONDE VAN EMILIA. Krijgen we duel tussen Evenepoel en Pogacar op veeleisend parcours?

Voor het eerst in zijn rijke geschiedenis start de Ronde van Emilia (ProSeries) vandaag in Vignola. Het parcours is zwaar en veeleisend: 215,8 kilometer, circa 3.300 hoogtemeters. Remco Evenepoel verschijnt aan de start. Zijn tactiek: “Slim koersen en niet te kwistig omspringen met mijn energie.” Ook wereldkampioen Tadej Pogacar – met uiteraard aangepaste fiets – en Primoz Roglic rijden mee.

Lees meer »

Baasjes van gevaarlijke honden moeten voortaan verplicht naar hondenschool: “Het zijn de baasjes die de opvoedcursus nodig hebben”

Nieuwe baasjes van hondenrassen die als gevaarlijk worden beschouwd en rassen die het vaakst in onze dierenasielen zitten, zullen verplicht worden naar een hondenschool te gaan. Dat staat in het Vlaamse regeerakkoord. De aanleiding is de toename van het aantal bijtincidenten en de overvolle dierenasielen. Over welke hondenrassen gaat het? Hoe groot is het probleem? En wat zeggen hondentrainers hiervan?

Lees meer »

Voetbalwereld houdt adem in voor nieuwe zaak-Bosman

De voetbalwereld wacht vrijdag in spanning op een arrest van het Europees Hof van Justitie dat nu al wordt vergeleken met de zaak-Bosman. De zaak-Diarra, opnieuw gelinkt met België, kan de bodem onder het transfersysteem wegslaan en de inkomstenbronnen van Belgische clubs verder doen opdrogen.

Lees meer »

KIJK. Luisteraars beseffen pas na jaren waarover danshit ‘Macarena’ écht gaat: “Ik ben in schock”

Het iconische nummer ‘Macarena’ – dat jong en oud aan het dansen krijgt – verrast een nieuwe generatie. Wat voor velen een vrolijke dansklassieker lijkt, blijkt een pikante ondertoon te hebben die door veel jonge luisteraars nu pas wordt opgemerkt. Op sociale media gaan zowel het lied als de reacties viraal. “Waarom heb ik dit nooit eerder opgezocht?!”

Lees meer »

Paul (64) bekocht stomme val met fiets bijna met z’n leven: “999 van de 1.000 keer gaat zoiets goed, maar bij mij niet”

Het aandeel fietsers bij mensen die ernstig gewond raken in het verkeer stijgt jaar na jaar volgens een analyse van verkeersinstituut Vias. Hoe een domme val met de fiets van de ene op de andere seconde je leven helemaal kan veranderen, daar kan Paul Willems (64) wel over getuigen. “Op woensdag 31 juli trok ik ‘s ochtends in koerskleren de

Lees meer »