OPROEP. Wil je met ons op inleefreis naar Bolivia? “Iemand die met een andere blik kijkt dan een expert”

De ngo Via Don Bosco en het Nieuwsblad zoeken een lezer om mee te gaan op inleefreis naar Bolivia.

 

Meer krantenkoppen in België

“Hij zal herinnerd worden als sekssymbool en familieman”: acteur en zanger Kris Kristofferson (88) overleden

De Amerikaanse songwriter, zanger en acteur Kris Kristofferson, vooral bekend van zijn nummers ‘Me and Bobby McGee en ‘Help Me Make It Through the Night’, is zaterdag op het Hawaïaanse eiland Maui, waar hij woonde, overleden. Dat heeft zijn familie aan de Amerikaanse media laten weten. Hij speelde ook naast Barbara Streisand de hoofdrol in de blockbuster ‘A Star Is

Lees meer »

Duizenden euro’s voor deelname aan Miss Exclusive: 10 ex-kandidates van missverkiezing klagen “wurgcontract” aan

10 ex-kandidates, onder wie 3 voormalige winnaressen, van de missverkiezing Miss Exclusive getuigen over financiële en mentale druk tijdens hun deelname. Ze spreken onder meer over een "wurgcontract" dat hen verplichtte tegen strikte deadlines grote hoeveelheden snoepzakken te verkopen. Uit de wedstrijd stappen, kan alleen als je een schadevergoeding betaalt van minstens 3.500 euro. Intussen blijkt dat de organisatoren van

Lees meer »

LIVE WESTERLO-BEERSCHOT (20u45). Opnieuw amok, of houden de bezoekende fans zich dit keer rustig?

Na de stopgezette derby Antwerp-Beerschot bestaat het risico dat de Beerschotfans vanavond op Westerlo ook amok zullen maken. Westerloburgemeester Guy Van Hirtum heeft na overleg met de politie en club over het risicogehalte beslist dat Beerschotfans toegelaten zijn in het uitvak: “We kregen een gunstig advies en gaan ervan uit dat de wedstrijd sportief en correct zal verlopen.”

Lees meer »

Waarom zat 75% van de Belgische WK-ploeg op twee ronden van het einde al in de bus? “Waren niet helemaal attent op dát moment”

Geen honderdste medaille voor bondscoach Sven Vanthourenhout. Aan Tadej Pogacar was niks te doen, maar toen de Sloveen op vier ronden van het einde aanviel, gaven de Belgen niet meteen thuis. Werden ze verrast? Hadden ze geen superdag? En waarom kregen ze amper steun? “Ik snap de tactiek van sommige landen niet. De Fransen demarreerden terwijl Alaphilippe stond te plassen.”

Lees meer »

België stuurt militairen naar Cyprus om landgenoten te repatriëren uit Libanon

De Belgische federale regering heeft een marsorder uitgevaardigd om Belgische militairen vandaag nog naar Cyprus te sturen. Daar zullen ze stand-by staan om landgenoten uit Libanon naar België te repatriëren. De dodentol van de aanval op een hulpverlenerspost van Hezbollah in het centrum van Beiroet is intussen opgelopen tot negen. Toen oorlogsjournalist Robin Ramaekers en zijn cameraman Stijn De Smet

Lees meer »

Candice uit ‘Blind Getrouwd’ laat haar eicellen invriezen: “Het is heftig. Maar ik koop er rust mee in mijn hoofd”

Candice Martens (35) — je weet nog wel, de gloedvolle krullenbol uit ‘Blind Getrouwd’ jaargang 2020 — heeft een toekomstplan, zo onthulde ze op haar Instagram. Ze laat haar eicellen invriezen. Haar blinde huwelijk met Marijn liep na twee jaar spaak, daten bracht voorlopig geen nieuwe potentiële vader van haar toekomstige kinderen in stelling, dus onderneemt ze zelf maar actie.

Lees meer »

LIVE WK GRAVEL. Organisatie past gevaarlijke strook aan na commentaar Kopecky: “Zorgen voor maximale veiligheid”

Na de zilveren medaille van Lotte Kopecky is het vandaag aan de mannen om jacht te maken op de wereldtitel in het gravel. Met Jasper Stuyven, Tim Merlier en Gianni Vermeersch gaan enkele grote Belgische namen van start. De grootste concurrentie komt ongetwijfeld van Mathieu van der Poel en titelverdediger Matej Mohoric. Wie trekt de regenboogtrui aan in Leuven?

Lees meer »

Kampioenenviering bij de Sint-Jansvrienden

Bij de vinkenmaatschappij de Sint-Jansvrienden van voorzitter Geert D’Hondt zit het seizoen er helemaal op. De afsluiter van het seizoen is het jaarlijks kampioenenfeest dat voor de gelegenheid zijn beslag kreeg in Gistelhove. Niettegenstaande de vinkensport moeilijke tijden doormaakt door de vergrijzing, telt de vereniging nog om en bij de 50 leden. Het werd dan
The post Kampioenenviering bij

Lees meer »

Ex van Ingrid (59) krijgt 20 jaar cel nadat hij haar stalkte en neerschoot: “Waarom moest dit gebeuren voor er werd ingegrepen?”

Met opgeheven hoofd én ondersteund door haar nieuwe partner en drie dochters. Zo wandelde Ingrid Vermeiren (59) dinsdag de Mechelse rechtbank buiten. “Ik ben blij dat ze ons hebben gevolgd”, was haar eerste reactie op het vonnis van de rechters, die haar ex-partner Iwan Rombouts hebben veroordeeld tot een effectieve celstraf van 20 jaar. Net geen jaar geleden overleefde Ingrid

Lees meer »

Eerste fase trompetaansluiting A19-R8 officieel afgerond, afrit vanuit Marke richting Ieper nu berijdbaar: “Historisch moment”

Vandaag omstreeks 13 uur 30 konden de eerste automobilisten de nagelnieuwe afrit op de R8 richting Ieper en Menen via de trompetbrug nemen. Fase 1 van de nu al twee jaar durende werken van de trompetaansluiting is daarmee afgerond. Burgemeester van Kortrijk Vincent Van Quickenborne (TBSK) en Wevelgems burgervader Jan Seynhaeve (cd&v 8560) spreken over een historisch moment.
The

Lees meer »